Внесоха ново обвинение срещу кмета на Ямбол

То е за превишаване на права и нарушаване на редица законови разпоредби
15 юли 2011 18:46,
22
Внесоха ново обвинение срещу кмета на Ямбол
Кметът на Ямбол Георги Славов. Снимка: Булфото

Четвърти обвинителен акт внесе в съда окръжната прокуратура в Ямбол срещу кмета на града Георги Славов. Този път делото е за чистотата и озеленяването в града.

Обвинението е за превишаване на правата, нарушаване на редица закони и набавяне на облага за частна фирма в размер на 3 489 543,48 лв.

Според прокуратурата в периода януари 2008 – декември 2010 г. Славов е пренебрегнал правомощията на общинския съвет в града и еднолично е назначил за прокурист на общинското дружество „Комуналуниверс“ Иван Божилов.

Божилов от своя страна, по разпореждане на кмета, без санкцията на общинските съветници, е сключил договор с частна сливенска фирма за участие в обществена поръчка за почистване и озеленяване.

Според обвинението кметът на Ямбол е нарушил Закона за обществените поръчки, като не е посочил стойност на дейностите с цел облага на частната фирма „Еко Бул Агро“ ЕООД, като щетите са за близо 1,4 милиона лева.

Частното дружество в разглеждания от прокуратурата период е собственост на съпругата на Радостин Русев, общински съветник от Сливен. Русев е бивш съдружник на Георги Славов в гражданско дружество, печелило обществени поръчки в Сливен.

„Еко Бул Агро“ е и една от фирмите, облагодетелствани от Лечков по делото, гледано в Ямболски окръжен съд. 

Все още не е насрочена дата на заседанията по новото дело срещу Георги Славов, тъй като в момента тече двумесечния срок за запознаване на съдийския състав с материалите по него, съобщи говорителя на Окръжна прокуратура Ямбол Милен Божидаров.

Много вероятно е делото да се гледа в зала след лятната ваканция на магистратите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ЯмболГеорги Славов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
8
 
! Отговори
OoOoO преди 12 години
Щото хората не ходят да гласуват.И с едни 100-200 хил.лева си остават кметове е таквиа персони като този :)
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само един въпрос. Може да съм много *** и да не разбирам... Тоя що още е кмет ?