Постоянен арест за мъжа стрелял по играещи си деца

Преди дни Арам Микелян рани 11-годишно момче в столицата
Обновена: 19 авг 2011 13:32 | 19 авг 2011 13:32,
111
Постоянен арест за мъжа стрелял по играещи си деца
Снимка: МВР

Арменецът Арам Микелян, който преди дни стреля с въздушната си пушка по играещи си деца в столицата, остава за постоянно в ареста.

Това реши окончателно Софийският градски съд, който гледа мярката за неотклонение на 67-годишния мъж.

Адвокатът на Микелян – Христо Ботев, днес опита да убеди съда, че стореното от клиента му е по непредпазливост.

Защитникът не отрече, че случилото се е неприятен инцидент, но по думите му стрелецът не е така обществено опасен.

Още по темата

Самият Арам Микелян заяви, че съжалява за стореното, и поиска да бъде оставен под домашен арест, но магистратите не уважиха молбата му.

Мъжът бе задържан преди 10-ина дни, след като стреля с въздушната си пушка по група деца, играещи си пред блок в столичния квартал "Свобода", защото вдигали шум.

По-късно се оказа, че пушката е преработена за стрелба с флоберови патрони, а в дома на мъжа полицаите намериха и газов пистолет, стоп и щурмова палка.

Повечето деца, по които мъжът стреля, се отърваха без наранявания. Пострада обаче 11-годишният Теодор Григоров, който бе прострелян в коляното и бе опериран в "Пирогов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
15
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 12 години
Значи да разбирам ли, че ако прокуратурата е на ниво, този човек трябва да бъде осъден на 6 години затвор? Да речем, че ще са 3, понеже не е някакъв осъждан. Пак е нещо за мен. Другия път ще знае, че да стреляш по когото и да било, още повече по дете, играещо си пред блока, е меко казано тъпо и малоумно. Просто не мога да асимилирам количеството информация, което ми минава през главата, когато си помисля какво ще му причиня на тоя ако застреля моето дете, особено с преработено оръжие.
29
9
 
4
 
! Отговори
реалността преди 12 години
Не искам да защитавам стрелеца, но никой не говори за възпитанието на децата, вярно не трябва проблема да се решава със стрелба, но понякога те вдигат невъобразима врява и когато тя е постоянна, а може би и на инат, някой с по-слаби нерви /такива има много сред нас/ утре може да почне да кове и с автоматично оръжие или ловно.
28
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че е виновен, виновен е, но и хулиганите- има ли кой да ги спре, пред нашия блок вдигат шум до 2, 3 часа сутрин,викове, смях , сякаш нарочно го правят, никой не ги закача, хората се страхуват от тая ***, никакви забележки, полиция идва няколко пъти само дето не се разцелуваха, няма полза от такава полиция, говорят си тихо с *** и бързо, бързо си тръгват, а *** след тях - още по-силно показва присъствие и ненаказаност, и аз бих стрелял , ако можех.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
21, ти калашник хващал ли си? И дори и да си, не става само с прословутите 9 отпреди клетвата.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За @Фанети Мазакура Нещо от НК:Чл. 339. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г. и бр. 41 от 1985 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., доп. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривове, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия или боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода до шест години.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АРЕ ВЕ ЩО НЕ КАЗВАТЕ ТОЗ АРМЕНЕЦ ТАКА И ТАКА АКО БЕШЕ ТУРЧИН ИЛИ *** НЕ СИ ПРЕДСТАВЯМ КАКВА ПУМИЯ ЩЕШЕ ДА СЕ ИЗЛИВА ТУКА АМА ПОНЕЖЕ Е АРМЕНЕЦ И МУ Е ПРОСТЕНО...... ЕБАСИИИИИИИИ ПРОСТАТА НАЦИЯ ЧЕСТНО
24
0
 
5
 
! Отговори
Вампир до 20 преди 12 години
Мерси за разбирането :) Колкото до това дали е сполучлив или не майтапа...може и да си прав. Следващия път ще се пострая повече :) Отивам сега до си цокна малко кръв от адвокати (или от 7), за да ми дойде вдъхновението :)
23
1
 
4
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
PAK POLICEI6TINA I NASILIE NAD SAMOTNIA STRELEC---TE TAKA I GOCE 6TE ARESTUVAT MI STRELIA SI CHOVEKA KVO KAT SA DECA
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фанети, прав си!Ама какво от това. Нима не помниш колко пъти в търсени/преследвани от полицията са намирали бойно оръжие или натривките са показвали следи от ВВ. След като не са го хванали в момента на преработката, ще даде ръсне някой бисер от типа: докато бях за риба я намерих; някой я беше подпрял на входната врата; и съдът ще приеме това обяснение. Защото не са го хванали в точния момент по безспорен начин.а ние ще поцъкаме малко за поредния "рибар" и/или колекционер. И толкоз.
21
0
 
4
 
! Отговори
поръчков убиец преди 12 години
ДО 14. Глупости са, че използваме такива играчки за мокри поръчки. Виж, че дори след стрелба с калашник *** оцеляват и се търси нещо още по-яко, ти говориш за флобърка. Иначе тя е калибър 5.5 мм. и може да причини смърт.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе хора...Какво ви става. Номер 4 искаше просто да си направи майтап (не много сполучлив по мое мнение). Вие тук направо го съсипахте човека...Прочетете ВНИМАТЕЛНО първия му пост и името, с което го е направил, та се надявам, че ще схванете тънката ирония....Иначе ще е жалко...
19
2
 
3
 
! Отговори
Дайте го на мен! преди 12 години
Ох, как бих го влачил тоя мизерен ***!Най-добре да го дадат на тълпата - май за тук по-точно правосъдие не можем да чакаме, колкото и да е първично.
18
0
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
А каква е разликата от това да прегазиш с кола двама души които умират и този случай???? Защото при първото няма дори арестуван!
17
6
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Ами ще се плашиш,като си ***.
16
6
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Плаша се не само от хора оперирани от чувство за хумор, а и от дебилни драскачи, изявяващи се под статиите на dnes.bg :)
15
0
 
17
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 12 години
Само за протокола - Илия Павлов и Георги Илиев бяха застреляни с флобърки.
14
0
 
18
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 12 години
За непросветените - флобърката е малокалибрено огнестрелно оръжие, което се използва с голям успех от поръчковите убийци, защото има сравнително голяма далекобойност, добра пробивност и не на последно място е практически безшумна. И ако въздушната пушка е сравнително безопасна за животът на човек, прострелян с нея, то при флобърката нещата са много по-сериозни. Та за това ме интересува какви са последствията за човек, дръзнал да преработи въздушно в огнестрелно оръжие.
13
7
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Боли *** фара от кво си опериран бе ***.
12
2
 
7
 
! Отговори
4 до 9 преди 12 години
Нямам никаква представа - не съм юрист. :)
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма Фанети, няма нищо да му кажат.За тия работи си има "чисто съдебно минало". А и случаят е стрелба, а не преработка.