СГС освободи 17-те пътни полицаи от "Палките 2"

Не били представени доказателства задържаните да са действали като група
Обновена: 30 сеп 2011 22:09 | 30 сеп 2011 22:09,
91
СГС освободи 17-те пътни полицаи от "Палките 2"
Снимка: БТА

Софийският градски съд пусна от ареста всичките 17 задържани пътни полицаи при операцията на МВР "Палките 2".

Те бяха арестувани за това, че са искали подкупи от шофьори. Според прокуратурата полицаите са представлявали организирана престъпна група.

Председателят на съдебния състав Мирослава Тодорова обаче не подкрепи мнението на прокурорите.

Тя изтъкна, че не разбира защо всички са обвинени заедно, след като не са представени доказателства полицаите да са действали като група.

Съдия Тодорова заяви и че прокурорите не са представили валидно искане за задържане под стража на обвиняемите, тъй като в молбата им до съда не отговаря на изискуемите от закона стандарти.

Още по темата
Основната теза на прокурор Калоян Ангелов за това, обвиняемите да останат в ареста бе, че задържаните са полицаи и са извършили престъпления, отличаващи се с "наглост, упоритост и безочие".

Според съдия Тодорова това не е мотив, че задържаните представляват обществена опасност.

Двама от задържаните останаха без мерки за неотклонение. Съдът счете, че за единия не са намерени никакви доказателства за престъпления, а другият има имунитет, тъй като е кандидат за кмет на Нови хан.

Петима обвиняеми получиха мерки подписки, а десетима – парична гаранция - от 1000 до 4000 лв.

В залата бяха представени доказателства, че подкупите, за които се смята, че полицаите са взимали, са между 6 лв. и 50 евро.

Решението на Градския съд може да се протестира пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
0
 
! Отговори
до 89 преди 12 години
Съдът осъжда по 95% от делата, внесени с обвинителен акт от прокуратурата. Не е кучето в съда заровено. В момента атестират прокурорите по това да няма оправдателна присъда по техни дела. И така за кокошка няма прошка - 95% присъди, а за милиони няма закони - НЯМА ОБВИНИТЕЛЕН АКТ ОТ прокурор че да трябва съда да съди. Тия дела са срещу "НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ". лОГИЧНО Е АКО ЗАКЛЮЧИШ 17 НАКУП да не ти достигат доказателства за двама
89
1
 
0
 
! Отговори
До 88 преди 12 години
Абе първо се научи да пишеш пък после си давай компетентното мнение по форумите! А иначе за поредната изгъзица на Съда няма какво да си говорим те са си автономно предприятие с изпълнителен директор Гоце.
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лично цвъ цвъ се е застъпил да ги пуснат нали требе да гласуват за Герп
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Председателят на съдебния състав Мирослава Тодорова обаче не подкрепи мнението на прокурорите. Тя изтъкна, че не разбира защо всички са обвинени заедно, след като не са представени доказателства полицаите да са действали като група." ГРУПА СА И ОЩЕ КАК. ЦЯЛОТО МВР СА ПРЕСТЪПНА ГРУПА. ТОВА ГО ЗНАЕМ ВСИЧКИ.
86
2
 
1
 
! Отговори
Мая преди 12 години
Ще вземе Мира Тодорова да се занимава с някави си ***, вземали на този и онзи (не на нея) по 20-50-100 лв! Та тези от СГС пипат здраво: за тях се говорят легенди - напр.миналата година за Крънчева и Ушев се говореше за подкупи по 200-300 хил.евро, ама доблестните прокурори нищо не направиха! Още на следващия ден казаха,че няма улики за престъпления! Как ще има улики, та това са опитни и печени в занаята съдийки! Как така червенодрешковците ще топят колегите си! Съдия Тдорова на тема "Отговор на ИВСС" написа цели 14 страници, които никой не ги чете, та ще има време да се разправя с кокошкари! СГС е съдът за важните, тежки престъпници, за тези с много пари, за недосегаемите и тези с имунитет! И изведнаж докарали въшкарници от КАТ, дето поне 50 хил. лв не могат да снесат. Затова КАТ-аджиите вън!, да дойдат хората с много пари!
85
1
 
3
 
! Отговори
Пушилки от смешници преди 12 години
"а другият има имунитет, тъй като е кандидат за кмет на Нови хан." ХАХАХА ХАХАХ ХАХА какъв Шенген какви 5 лева сънува Цецко апартаменчето не ми е ясно, това не е държава а пародия ! в Главните роли Цецко и Боко! Ако арестувате някого го правете като хората стига дигали пушилки смешници такива!
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала,съдия тодорова.Тея не са обществено опасни,бе-какво толкова-дал им някой си 50 лева,кадето ги кътал за парното зимата,или пък някой,където с тея пари е щял да си нахрани детето за 10 дена напред-и така всеки ден...пък и имал наглостта,та взел че се оплакал,с вярата,че има държавна институция срещу несправедливостта,наричаща себе си съд(незнаино защо???)!Как може да има такива съдии,как може да има такъв съд,и то не кой да е,а СГС?Гнус ме е от тая държава.Шенген ли?хахахахахахаха
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХАХАХА старата песен на нов глас Тихичко леко и с преписка наи-много нещо " условно" и хайде вкъщи , нещата са толкова ясни .
82
2
 
6
 
! Отговори
а преди 12 години
Тихичко ще ги уволнят, а след това ще ги назначат в някоя милиционерска фирма. Куките закона не ги лови. Нека баламите чакат правосъдие у нас.
81
2
 
3
 
! Отговори
ЩО ТАКА? преди 12 години
МНОГО СТРАННО,ЧЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НИКОГА НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЗА ТОВА,ЧЕ НЯМАМЕ СЪДЕБНА СИСТЕМА И ПРЕСТЪПНИЦИ СА ОСВОБОЖДАВАНИ ОТ СЪДА. ДОКАТО НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА СЪДЪТ ПРАЩА НА ТОПЛО ЗА ДЪЛГИ ГОДИНИ. МАЙ "ПРОТЕСТИРАЩИТЕ" СА ОТ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИТЕ И НЕЩО НЕ ИМ ИЗНАСЯ ДА ИМАМЕ ЕФЕКТИВНО ПРАВОСЪДИЕ?
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно в този момент на протести не могат да се лишат от 17 палки.
79
1
 
4
 
! Отговори
киро слепото преди 12 години
т. нар. "Магистрална полиция" работи на автомагистралите и главните пътища и осигурява канвои на камионите с контрабандни цигарки и пр. на г-дата управляващи, като в отплата полицаите си взимат рушвети от шофьорите и никой не ги бара, НО когато почнат да се правят на мн. умни ги дават по телевизията, а Цецо коментира и той се прави на умен
78
3
 
5
 
! Отговори
Rad преди 12 години
Чудно ми е, как ни търпят още в ЕС, камо в Шенген да влезем. Това ще е винаги дереджето в бугаристан, докато управляват комунисти и милиционери.
77
1
 
1
 
! Отговори
Заеби... преди 12 години
Админите - не ви работи бутона ОТГОВОРИ... А 75 коментар е до съдията от 69 (липсата на главна буква пак не е пропуск)...
76
1
 
0
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
коментара е до 69
75
1
 
11
 
! Отговори
Заеби... преди 12 години
Всички знаем за вашето стриктно спазване на закона. Виждали сме случаи като намиране на тонове суровина за фалшив алкохол в цеха на киро (липсата на главна буква не е пропуск) и липсата на доказателства след това... виждали сме доказано неплащане на данъци от една депутатка (и не само една или един) преди време и прекратяването на делото след време поради "давност"... каква давност каква липса на доказателства... спазвате вратичките в закона повече от самия закон...
74
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е нали с камери са заснети как си делят парите след края на смяната.това какво е .единия имал имунитет защото бил кандидат за кмет.ама той няма право за това тъй като е униформен .каква е тази разпасана команда бе Цецо.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако са действали всеки за себе си, не може ли да ги съдят поотделно?! Пък после *** ни били виновни.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИчКИ СЕ УчАТ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ. ПОЛИТИЦИТЕ СА НАЙ-БОГАТИ И БЕЗНАКАЗАНИ!
71
3
 
6
 
! Отговори
а преди 12 години
Полицията е като комунистическата партия. Имаше в миналото едно стихотворение за БКП в което се казваше " .....аз знам, че ти си права и когато съгрешиш дори".