Касиерът, задигнал 21 млн. лв. от банка, се връща зад решетките

Апелативният съд реши, че Петко Митевски трябва да е в ареста
Обновена: 10 ное 2011 16:11 | 10 ное 2011 16:10,
34
Касиерът, задигнал 21 млн. лв. от банка, се връща зад решетките
Снимка: Reuters

Софийският апелативен съд върна обратно в ареста Петко Митевски – касиерът, обвинен в  присвояването на 21 милиона лева от Алфа банк.

Според прокуратурата Митевски е успял да открадне 21-те милиона в периода от 2008 до 11 май 2011 г., докато е бил главен касиер на банката.

Той редовно изнасял големи суми, като криел парите в чанта. Той прикривал липсите с фалшиви приемно-предавателни протоколи. Графологична експертиза е установила фалшиви подписи под документите.

Още по темата

За крупния обир, чието разследване полицията и прокуратура пазеха в тайна повече от една година, се разбра преди седмица, чак когато Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на Митевски.

Тогава обаче магистратите го пуснаха от ареста срещу гаранция от 40 000 лева. Днес Апелативният съд реши да върне обратно Митевски зад решетките.

Според съдиите до момента са събрани достатъчно доказателства, уличаващи Петко Митевски като извършил престъплението.

Решението на съда е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
ИВАН преди 12 години
ПАРИТЕ ИЗНАСЯЛ-,,КАТО КРИЕЛ СУМИТЕ В ЧАНТА,, И НАТОВА ЩЕ ПОВЯРВАТ ПРОКУРОРИ,СЪДИИ,МЕДИИ И ВСИЧКИ НИЕ!?
33
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 12 години
Имало и честни съдии в България.Преди седмица му сложиха "парична гаранция".И аз съм готов да лежа 5 години в затвора за тази сума.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдаа, до всички които си мислят че въпросното лице е задигнало 21 млн..... бъркате .... всъщност цялото тогавашно ръководство (барабар с гръцките шефове) си ограби клона (да не забравяме че Алфа не е регистрирана като банка в БГ), а Митовски си е бушон ................ срещу солидно обезщетение........... абе с една дума ГРЪЦКИ МУ РАБОТИ ..... :)
31
0
 
1
 
! Отговори
Кабули преди 12 години
Ега ти ***! Че и главен касиер!
30
0
 
7
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Парите са източени за предизборна кампания и ново барбекю например за Доган... А този е поредния Лазар Колев който ще лежи срещу прилична сума в затвора без вина. Така се точат 21 млн безусетно от банка а??? Хептен за *** ни взимате вече...
29
0
 
1
 
! Отговори
маламир преди 12 години
до номер 12 мнението ти е напълноправелно
28
0
 
2
 
! Отговори
маламир преди 12 години
хубаво си взел от банката,защото те взимат обикновено от нас големи лихви,но неможали да духнеш сега с кеф да си ги харчиш лакомията те е провалила АБДАЛИНО.
27
0
 
1
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
До 18-завиждаш на човека,а.Склонен си към криминална дейност-ми кво чакаш-качи го в багажника на мопсквича(опела) заведи го в гората ....той знае къде са 21 милиона,за бога!Дянков едва ли знае къде има 21 милиона в брой: )))
26
0
 
2
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
Добре де,този как не са го отвлекли Наглите-2.Крадец,интелектуалец има скрити 21 милиона,някъде си-а се развява по сред бял ден по центъра,без охрана ,без даже съдийска *** на врата.Има нещо гнило в Дания: )).Пък и къв ще етози застраховател,който ще брои 21 милиона на пиреос,оп пардон на алфа банк и ще си трае да гледа наглото парче да се развява ,че и юрист има Менко Менков: )))(от "операция Шменти капели": ))).НИкой няма да остави измамник като този така да се разхожда ако няма най-високи
25
0
 
7
 
! Отговори
bg преди 12 години
BRAVO BE PETKO...CELIQ VHOD TE MISLEHME ZA SERIOZNO MOM4E..MAINATA MU,NE SA 4AK TOLKOVA MNOGO PARI..DA SI HAR4I6 SAS ZDRAVE..
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bratochka ako imam 21 miliona znaesh li dali me boli celiq ... uichec s izvinenie ne bih dal 40 ami 440 :)
23
0
 
7
 
! Отговори
Някаф там преди 12 години
Единствените кражби които бих си простил са от банки и мутри... И бих го направил без да се замисля, стига плана да си го бива...
22
0
 
17
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 11: А, бе аз по-скоро се чудя, как така ще имаш ти 21 милиона, и няма да духнеш в чужбина? Що за простотия, е това? Тоя, или е бил адски ***, или адски лаком, и е искал да задигне още, и още... Пък, и... Пускат го под гаранция за 40 хиляди, които той, без да се замисли плаща, а сега го връщат пак, само за да го пуснат пак с/у по-голяма гаранция :)))) БГ съд :) А, и тия от Алфа Банк, дали са ***, а? За 3 години, им отмъкват 21 милиона, и те го оставят това да се върши цели 3 години!!!??
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има една приказка "г.з глава затрива". Ако се беше наситил с 10 мил., живот щеше да си живее някаде по света!
20
3
 
7
 
! Отговори
ЕКСТРА! преди 12 години
"Касиерът, задигнал 21 млн. лв. от банка, се връща зад решетките" Супер Дянков влиза най-накрая на правилното място ! :)))
19
2
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Малко не позна *** както и да е. Айде върви крадни 20 милиона и лежи 20 години у панделата и после си живей като пич след като ти е минал вече живота....Много филми сте гледали с главен герой добрия престъпник-такова животно нема.Кой отде го свари в килията дал нема да поиска да узнае де са му паричките и то по брутален начин ? Не се образовайте от филмите - нема да се получи.
18
4
 
5
 
! Отговори
Абсолютно За преди 12 години
Човека е достатъчно интелигентен, за да си е опекъл нещата предварително. Това решение не го е взел от днес за утре. Ще открият парите, когато петела проноси яйца. Когато го осъдят, ако го направят, в затвора ще бъде като царче, защото все пак ще е вътре за финансово престъпление от голям мащаб. Ще си излежи и после ще си живее като пич.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя направо се е олял. 2 години изнасял средно по близо 30 хиляди лв. на ден! То лаком, лаком, ама *** лакомията.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой много големи шефове в банката а и извън нея се е облажили от милионите, щом като и МВР и банката криеха случая цяла година. Нищо чудно да са замесени и сега действащи политици.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха. Пича си изкара милионите зад граница и сега след като получи условна присъда, ще отиде да си ги харчи.