Задържаният за убийството на Яна остава в ареста

Абсолютно съм невинен, промълви Пламен Трифонов
Обновена: 18 ное 2011 12:32 | 18 ное 2011 12:29,
19
Задържаният за убийството на Яна остава в ареста
Снимка: архив, Булфото

Задържаният за убийството на 28-годишната Яна Кръстева – Пламен Трифонов, остава в ареста. Софийският градски съд не уважи искането му да излезе на свобода. 

В края на юли Апелативният съд в София постанови, че доказателствата срещу Трифонов са косвени, но поради опасност да се укрие го остави в ареста.

Най-важните улики срещу Трифонов са косми, иззети от трупа на Яна, които по морфологични белези били сходни с неговите. Те бяха изпратени за ДНК експертиза в Австрия, но тя се очаква тя да бъде готова едва след 1-2 месеца.

Яна беше открита мъртва на 10 юли т.г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

Още по темата

Според адвокатите на Трифонов доказателства сочат, че извършителят на деянието е именно Русинов, който от обвиняем се превърна в свидетел.

Те обясниха, че не може задържането на Трифонов да се позовава на свидетелката Таня Иванова, която е подала сигнал за съмнителен тип, защото тя не е добре психически и настояха да й се направи съдебно-психологическа експертиза.

В съдебната зала Пламен Трифонов заяви, че по време на убийството е бил с майка си и че има алиби.

"Абсолютно съм невинен, бях подлаган на детектори и съм абсолютно невинен", категоричен беше той.

"Не познавам Яна, не познавам и Николай Русинов, невинен съм", заяви след заседанието Трифонов.

Според градските магистрати обаче прокуратурата е представила достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение, че Трифонов е убиецът на Яна Кръстева.

"В полицията ми казаха, че съм отгледала убиец", сподели пред журналисти майката на Пламен - Емилия Иванова. 

"Ходехме си по парковете и се прибрахме, когато е станало убийството на това момиче, не сме били тази вечер в Борисовата градина", каза тя. 

Според нея космите по тялото на Яна са нагласени. "Полицията се държа грубо с мен, искаха да ме затворят в някаква стая, за да говоря. Как можа полицията да повярва на психически неуравновесена и да обвинят сина ми. Аз съм непрекъснато с него", обясни тя.

Емилия Иванова беше категорична, че със сина си не познават нито убитото момиче, нито свидетелката Иванова, нито Николай Русинов.

"Синът ми разчита единствено на правосъдието, той и аз знаем, че е невинен. Синът ми седи в ареста без вина виновен", оплака се още майката на Пламен.

Решението на градския съд може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самия факт,че намират косми и определят на кого са космите предварително,без ДНАнализ,показва,че делото е предрешено.Как може да определиш на кого и как са попаднали космите,без ДНК анализ?***!Убиеца ще се отърве или невинен ще лежи в затвора.И понеже клошара няма връзки и пари за добър адвокат е лесна жертва.
18
1
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
Tozi Николай Русинов. se okAZA vryzkar ... ili si plati mnogo pai ... za men toy e ubieca ...tozi munio moje da se e gavril s umrqloto moniche a moje i da e nevinen.Nali ima detektor na lujata .... ima psiholozi koito vzimat kupchina pary ... mnogo smotana rabota mi se vijda vsichko .... a i za sestrite ot Pazardjik i tam vsichko e pylna prostotia ... estestveno che ne e tozi carvul ....Da ni e chestit Novia Prezident
17
0
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Замислете се другият път когато стане подобно престъпление, дали няма псевдо бг полицията да ви звънне на вратата и да ви прибере без доказателства за нещо, което не сте извършили. Kолко време мина те още обосновано предположение не могат да стъкмят.
16
0
 
12
 
! Отговори
нагласено преди 12 години
Трябва да си най-голямия будала че да не разбереш че всичко е нагласено и този невинен човек Трифонов е поредната жертва. Защо Русинов отказа детектора на лъжата и кой по дяволити ще постъпи по такъв начин, как така ще прави секс и ще я остави да спи в градината, а защо беше изчезнал, той си има гръб нали, както този който уби момчето от катуница, нали и той все едно не знаеше за случая, абе направо немога да повярвам че има такива нагли хора да лъжат и да ни правят на балами.
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русинов веднъж каза едно изречение, което за мен е достатъчно ясно: "Не може да съм я убил". Тоест той не беше сигурен и се опитваше сам себе си да убеди, че не я е убил.
14
1
 
19
 
! Отговори
До учуден преди 12 години
Ти па :D Кога някой виновен за убийство си признава???? И в коя държава ще отидеш и ще кажеш виновен съм. Има само 1-2 редки случаи, когато няма как да кажеш, че си невинен. те серийните убийци не признават, макар че на някои целта е накрая да ги хванат. Някои с ножа/пистолета в ръка ги хващат и те казват "не бях аз". Това не е българска черта или байганьовщина, а човешка черта и се нарича ИНСТИНКТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ
13
4
 
1
 
! Отговори
AZ преди 12 години
AZ, NE RAZBIRAM OT PRAVOSUDIE,NE SAM OSAJDANA I NE ISKAM DA KOMENTIRAM TEZI NE6TA. SAMO ISKAM DA KAJA ,4E SILNO VPE4ATLENIE MI NAPRAVI IZKAZVANETO NA MAIKATA NA ZAPODOZRENIA ,4E NEPREKASNATO BILI ZADNO,NEPREKASNOTO SE RAZHOJDALI V PARKA ZAEDNO, MNOGO MI E 4UDNO NAISTINA. MUJ 2 METRA DA SEDNE DA SE RAZHOJDA S MAIKA SI I TO VINAGI ,IMA NE6TO ABSOLIUTNO NENORMALNO V TAZI RABOTA. DANO E NEVINEN MLADEJA VSE PAK.
12
0
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Да но когато има сериозни уличаващи в извършване на тежко престъпление доказателства, прокурор може да постано постоянен арест за арестувания докато трае делото. Това е вписано във всички наказателни кодекси в страните в ЕС, а и в почти всички страни в света.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чудех се наскоро и този ли случай ще се потули
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички така наречени "Юристи", които драскат в нет-а:Презумпция за невинностПринципът е закрепен в чл. 31, ал. 3 от Конституцията на България:"Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда"и в чл. 6, ал. 2 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, по която Република България е страна от 1992 г.:"Всяко лице, обвинено в криминално престъпление, се счита за невинно до доказване на вината му в съответствие със за
9
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пуснаха убиеца, щото имаше връзки - роднина на Петър Младенов. Убеден съм, че Русинов я е убил, защото въпреки, че е била мъртво пияна, не му е пуснала и в наркотично изстъпление я е удушил. А тия "морфологично сходни" косми означава, че само приличат. Това не са никакви доказателства. То даже и ДНК анализа е спорен метод.
8
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо ме кара да си мисля, че тоя Русинов е съпричастен към убийството. Наблюдавах му изявите, той все пак стана медийна звезда и даваше доста безкритично интервюта в Скайп. Самите му разкази съвсем не звучаха оневинителни, дори напротив - бяха доста провокативни, нагли и безпардонни. Съвсем видимо е, че той има проблеми с психоактивните вещества, изобщо не изглежда състрадателен и присъствието му като поза, жест, мимика и изказ е крещящо агресивно.
7
4
 
30
 
! Отговори
Разумен преди 12 години
Баш фуражките с некадърноста си при събиране на доказателства и бавните си реакции ;) Те ако си свършат работата като хората, на адвокатите ще им е доста по-трудно :)
6
10
 
22
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
Българите като най- умните и най- можещите същества във Вселената вече знаят всичко за случая и имат окончателно становище.
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разумен, не го оправдаха фуражките, а служителите на Темида. Не, че фуражките са цвете за мирисане.
4
31
 
1
 
! Отговори
Нервен Зрител преди 12 години
Ама овца била постоянно с него.Да ти е.а м....а проста!Дори и като ходи да си прави далаверите ли с него ***?Дори когато ходи да продава хашиш на децата ли ***?Когато си лъска бастуна и тогава ли ***?Овца!Ходи се прегледай при някой доктор да та затворят и тебе в Психото.
3
15
 
29
 
! Отговори
учуден преди 12 години
Абе защо в България досега никога не съм чул някой да каже: "Да, виновен съм. Съжалявам за случилото се." Не говоря конкретно за този на снимката и за случая с Яна, а по принцип. Защо в скапания ни бай ганьовски манталитет е заложено да отричаме до дупка, даже и на калъп да ни хванат?
2
8
 
43
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 12 години
Кой от тези на снимката е предполагаеми убиец...Аз виждам четрима мародери...
1
6
 
79
 
! Отговори
Разумен преди 12 години
Тъпите фуражки оправдаха набързо истинския убиец - оня *** Чечи ли беше, Цечи ли беше, сега се чудят кой да им е изкупителна жертва.