Потвърдено: Доживот без замяна за Лазар Колев

Категорично ще обжалваме, обяви адвокат Марковски
Обновена: 23 ное 2011 14:44 | 23 ное 2011 14:42,
102
Потвърдено: Доживот без замяна за Лазар Колев
Лазар Колев в съда. Снимка: Булфото

Апелативният съд в Пловдив потвърди най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна за Лазар Колев, признат за виновен в жестокото двойно убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски.

Според магистратите всички доказателства са безспорни, че именно Колев е извършителят на деянията.

Още по темата
Той е признат за виновен в изнасилванията и убийствата на двете сестри и за блудство с по-малката – Христина. Осъден е да плати и 400 000 лева кръвнина на родителите на сестрите, както и 80 000 лева разноски по делото.

"Апелативният съд прие, че повдигнатите обвинения срещу Колев са доказани по категоричен начин, а защитната му теза, макар професионално поднесена, е изцяло опровергана", каза пред Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

В съдебното решение е записано, че всички експертизи по процеса са достоверни.

Магистратите считат за напълно неоснователно твърдението, че председателката на съда в Пазарджик Ивета Парпулова е била предубедена при разглеждането на делото, тъй като в минал период съпругът й бил адвокат на Колев.

Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г., а телата им бяха открити три дни по-късно в местността "Грамадите" между Брацигово и Пещера.

Основното доказателство срещу Колев са негов ДНК материал, открит по телата на Росица и Христина, и показанията на негов съкилийник.

Осъденият обаче не се признава за виновен.

"Категорично ще обжалваме решението пред Върховния касационен съд, ако се наложи ще идем и в Страсбург", съобщи пред Dnes.bg адвокат Марин Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne e bil sam.No zatova che rie sauchastnizite si , ste legi dojiwot.
101
2
 
1
 
! Отговори
алооо преди 12 години
ДНК материал може да докаже акт, но не може да докаже изнасилване. Освен това за едно престъпление трябва да има мотив, възможност и оръжие. Какъв е мотива на Лазар да ги убива? С какво ги е убил? Това дело толкова издиша, че няма накъде повече. Защо се "самоубиха" 3-*** човека свързани с разследването на този случай??? Народеее, утре това ще са твоите деца!!!!
100
1
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
- Примитивите от полицията на Запалката и местните КОРУМПИРАНИ СЪДИИ ни смятат за ***...1. Момичетата си тръгват от "купона" ей така... - безпричинно... (ЯВНО са извикани на адрес)2. Качват се посред нощ в колата на напълно непознат... (бияча на вилата, изпратен да ги вземе)3. "Непознатия" ги кара на "адрес"..., на негов познат, а момичетата едва ли не са го молили за това... (полицията не иска да разследва кой е той и кое е мястото въпреки, че убийството не е извършено на мястото където ги намрат...)4. "Непознатия" на момичетата изнасилва по-голямата... и след това просто я убива... 5. "Непознатия" на момичетата се връща в дома на приятеля си, за по-малката..., изнасилва я до трупа на сестра и, после убива и нея (малката явно само е доубита там, преди това момичетата са размазани с джип върху стената на вилата)6. Непознатия, доубил малката сестра изпада в депресия Нормално, трябвало е да изхвърли два трупа, а се е наложила да доубе малкатаИзвод:ДНК измамите са даказателство, че ИСТИНСКИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ може да си го позвали, а това могат да го направят само няколко души в държавата ни Подкупа от 500 000 евро е по-голям дори от парите за убийството на Б.Борисов и такъв подкуп е по силите на не повече от десетина души в БългарияПримерно Запалката е имал тази власт и прекия достъп до хората с парите Примерно, де- Намирането на истинския извършител е детска игра. Но не и в България!!!
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който е без грях,нека хвърли пръв камък върху него!
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако наистина не е виновен???????
97
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Бях написал тук преди няколко дни, че Колев е изкупителна жертва, като с него прикриват р. петков и петърнейчев, ама, виждам, че са ме изтрили. явно, не съм удобен на каузата на този вестник.
96
2
 
0
 
! Отговори
шиш преди 12 години
тоя е див звяр!!!!
95
3
 
0
 
! Отговори
Бойко с мацка преди 12 години
Скандалите около прокурора Ванчев са колосални. Той подслушвал жена, която си говорила с Цветанов и Бойко Борисов. Сега прокурора е аут до баловете на знойните 12-класнички с огромни деколтета.
94
3
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
следя това дело от началото и по голям фарс от него не съм виждал. За такава присъда трябват неоспорими доказателства, а това с теста си е направо подхвърлени улики, можеха да бъдат на всеки един от нас, и всеки трезво мислещ знае, че убиеца е добре познат на всички с баща от властта.
93
2
 
4
 
! Отговори
kastRat0Ra преди 12 години
Братя Българи, в тълковния речник на българския книжовен език, най-многобройни са думите, започващи с буквата "П". В този ред на мисли смея да твърдя, че трите лоста, които управляват и движат света, също започват с гореспоменатата буква - *УТКА, ПАРИ, ПОЛИТИКА!!!
92
2
 
19
 
! Отговори
Крети преди 12 години
Сам човек едва ли ще успее да убие и двете. Ако адвоката прогори ще отиде при Боби Цанков и Георги Стоев мир на праха им . Тук е замесен някой с много яки връзки и пари .
91
16
 
2
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Радвам се най накрая излезна истината и Лазар Колев ще бъде наказан с доживотна присъда,Вече вярвам че има справедливо наказание в нашета страна,
90
6
 
4
 
! Отговори
До 90 преди 12 години
Съгласен съм с теб , щом Марковски е там значи този е поне 100% виновен. Също така трябва да въведем смрътна присъда по особено жесток начин .
89
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАРКОВСКИ ТАМ ЛИ Е ЗНАЧИ ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.И ЗАЩО ДОЖИВОТНА...ДА ГО ХРАНТУТИМ ЛИ.ДА МУ СТОРЯТ СЪЩОТО КОЕТО Е СТОРИЛ:ИЗНАСИЛВАНЕ +++++ ГАВРА++++ ЛИКВИДАЦИЯ ПО ОСОБЕННО ЖЕСТОК НАЧИН .
88
4
 
0
 
! Отговори
DO ivancho преди 12 години
Mishcki mishki ama qm sirence vseki den pak ti mai cokash pileto a ?
87
5
 
2
 
! Отговори
ВАРНА преди 12 години
ДО 86 *** НЕЗНАМ ДАЛИ ОТ ТЕБЕ ИМА ПО ГОЛЯМ МИШОК А И ВИЙДАМ 4ЕСИ МНОГО КОМПЕТЕНТЕН,КО УБИЖДАШ ХОРАТАБЕ МИШКО РАГАНА 4Е КАТО СИ ПИШЕШ ИМЕТО СИ НЕШТО ПОВЕ4Е ОТ ДРУГИТЕЛИВЕ САМО ПОМИСЛИ КОЛКО ВИЦА ИМА ЗА ИВАН4О,,,,,,,,,,,,,,
86
6
 
13
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Защо ли, не вярвам в това, че Лазар Колев е виновен. Всичко е нагласено и това че е имало ДНК материал от него върху телата на сестрите. Дано истинския убиец, рано или късно да бъде разкрит и хубаво да не види. А Колев е поредната жертва, защото има и други като Лазар, ето убийството на Яна, как мислите че ще завърши разследването, въпреки че вече всички знаят кой е убиеца. Но това е съдебната ни система.
85
2
 
3
 
! Отговори
Иван Павлов преди 12 години
@ 83 ? Сега стана ли ти *** ? Станахме ли пълноправни хора за тебе кво като си си написал името ? Да ти се поклониме ?
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На месечни вноски без оскъпяване. Всичко е да ни зацапат очите хора. Ето това е цялата истина. За едни може, а за тия дето цакат неможе. Точка по въпроса.
83
8
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 12 години
да лежи и да плаща тоя убиец.....няма невинен толкова хора и доказателства и невинен....хаиде бе има съд в тая държава...все пак.....да полежи няма невинен...