"Соло": Жертви има, виновни – не

В разследването са допуснати редица пропуски, смята съдът
Обновена: 9 дек 2011 15:53 | 9 дек 2011 14:13,
205
"Соло": Жертви има, виновни – не
Подсъдимият Илиян Тодоров Снимка: архив, Булфото

Оправдателната присъда на Илиян Тодоров за двойното убийство пред клуб „Соло“ не е случайна и спонтанна. Това каза председателят на съдебния състав Румяна Ченалова. Разследващите случая са допуснали редица пропуски, каза тя.

Ченалова заяви, че за една година разследване е пропуснато да бъдат назначени трасологична експертиза, за да се установи с какъв точно нож са нанесени ударите и се е работило само по една версия за двойното убийство. Не е потърсено и откъде Илиян е купил нож и какъв модел е той.

Не е била назначена също така експертиза и дали с намерения в колата на Илиян нож са нанесени част от ударите в нощта на инцидента. Видеозаписът от нощта на инцидента не е бил приложен по делото, когато то е постъпило в съда, коментира Ченалова.

Тя допълни, че съдебният състав го е получил след положени усилия. По панталона на подсъдимия също е намерена кръв, но тя не съвпада с тази на жертвите, а е могло да се проучи чия е тази кръв.

Още по темата

"Макар да проявяваме емоция и да скърбим с близките, не можем да осъдим някого, просто за да има осъден", аргументира тя решението на съда.

"Престъпление и загинали има, преки доказателства обаче за вината на Илиян Тодоров няма", допълни Румяна Ченалова.

Днешното решение на съда е било взето след много размисъл, в продължение на часове, включително и през нощта, и разглеждане на доказателства. В състава има едно особено мнение – на съдия Мария Дончева, според която косвените доказателства са във взаимна връзка и последователността им води до доказване на вината на Тодоров.

Председателят на съдебния състав и тримата съдебни заседатели обаче смятат, че не е възможно Илиян Тодоров сам да убие двама и да рани трети.

Аргументът на съда е, че за трите секунди, в които подсъдимият не се се вижда на видеозаписа от нощта на убийството, практически е невъзможно с два различни ножа да убие и рани. През всичкото останало време се виждат действията на 25-годишния младеж. 

От видеото съдът откроява фигура с тъмни дрехи, която замахва. Но така и не е установено кой е човекът.

Стана ясно, че целият инцидент с участието на Илиян Тодоров е продължил минута и половина-две. Илиян Тодоров е участвал в боя с юмруци и ритници, но на записа не се вижда да държи нож.

"Не трябва да се позоваваме на интуиция, а единствено на закона", каза съдия Ченалова.

"Илиян Тодоров е невинен, защото не се доказа вината му",  заключи тя.

Тодоров беше обвинен, че през април 2009 г. на бул. "Витоша" и ул. "Позитано" по хулигански подбуди, умишлено е умъртвил Васил Александров и Кирил Въжаров, както и че е опитал да убие Кирил Димитров. Доводите на съда са, че ножът, с който е извършено убийството, е различен от ножа, приложен по делото.

Според магистратите обаче не са събрани категорични доказателства, дори и косвени, за вината на Илиян Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: убийствоСоло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поредния оправдан за убийство извършено при наличие на свидетели и видео запис!Докато комунистите дърпат конците в съдебната система чрез поствени съдии обслужващи интерестите на червените кръгове от фирми, докато полицаите не събират професионално всички доказателства по даден случай ще четем такива новини постоянно!Съдебната система в България е пародия на съдебна система!
141
2
 
14
 
! Отговори
за 139 преди 12 години
Не си прав,доказателствата не иска да ги признае съдът,а те са 14 на брой,едната младата съдийка произнася ""виновен",но другите корумпираните червени *** произнасят "невинен",следствието си е свършило работата добре,така както и парите на червеният и влиятелен татко,приятелят на диригентът на съдебната система в Б-я агент "Гоце".
140
4
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Тези момчета излиза че взаимно са се убили.те това е родната полиция под ръководството на Цецо - апартаменчетата.Взимат пари да си подслушват Премиера, а нямат пари да докажат едно убийство.Срам за таи държава е всичко свързано с опазването на живата и здравето на поданниците и от полиция, съд и прокуратура.А после се чудим защо има утре друг такъв случай.Лека им пръст на момчетата,
139
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ченгизите не са събрали качествени доказателства,ако имаше такива съдът щеше да осъди виновния
138
3
 
11
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Смърт или до живот за мазната съдийка произнесла "невинен".
137
1
 
11
 
! Отговори
Мери преди 12 години
"29-и състав узакони убийството като морална ценност на това общество, това е истината. Всички, които слушаха материалите по делото, чуха доказателствата. Каква друга логика има освен единствения естествен извод за автора на убийството? Разводняват се категорични доказателства, за да не се постанови присъда, това беше целта. Адвокатският състав обърна всичко. Нямаме тяхната съвест и слава Богу, казаха близки на загиналите със сълзи на очи. възнегодуваха близките на загиналите. Камен Михалков, който е адвокат на жертвите пред "Соло", се възмути от решението на съдебния състав да се довери на неясните записи от камери пред нощния клуб, чийто образ е неясен. "За мен е процесуална новост да се гради оправдателната присъда на запис от камери, които не са специално разузнавателно средство", коментира Михалков.
136
3
 
8
 
! Отговори
откровен преди 12 години
Според мен хокеистите са се самоубили - с малоумието си. И така е добре, защото можеха утре и мен да нападнат.
135
2
 
10
 
! Отговори
Отново преди 12 години
Отново става ясно, че ПОЛИЦИЯТА ВЗЕМА ЗАПЛАТИ И НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТАВАЖИ И ЗА ПРОКУРАТУРАТА.
134
2
 
10
 
! Отговори
endo84 преди 12 години
И не трябва да забравяме че дискотека Соло се намира на метри от съдебната палата.Днес за пореден път видяхме колко корумпирана е съдебната ни система.Аз мисля ако го видя някъде това *** да го намушкам в гръб, пък после ще се оправя , тоя щом уби двама и нищо не последва мене за един на дали нещо ще ми направят. То в тая *** държава освен да крадеш и да убиваш нема кво друго да правиш.
133
1
 
15
 
! Отговори
ЮЛИАН ВУЧКОВ преди 12 години
ИЗЧАКВАТЕ ДА СЕ МИНЕ МАЛКО ВРЕМЕ ТАЯ ГАД ДА СЕ ПОЧУВСТВА В БЕЗОПАСНОСТ НАМИРАТЕ ГО И ГО ЗАКАРВАТЕ В НЯКОЯ НЕОБИТАЕМА КЪЩА В ДЪН ЗЕМЯ НЯКЪДЕ В ПРОВАНСА.ВРЪЗВАТЕ ГО ЗДРАВО И ОТ ТАМ ПРАВИТЕ С НЕГО ВСИЧКО КОЕТО СИ ПОИСКАТЕ ДА НЕ ВИ ДАВАМ ПРИМЕРИ АЗ ЛИЧНО ПЪРВО Щ Е МУ НАВРА ЕДИН КОЛ В АНУСА И НЯМА ДА ИМА СМИСЪЛ НИТО ОТ СЪД НИТО ОТ ПРОКУРОР САМ ЩЕ СИ ИЗПЕЕ ВСИЧКО И ПОСЛЕ МРЪВКА ПО МРЪВКА ЗА ДА СЕ МЪЧИ.А ВИЕ КАКВО ПРАВИТЕ ЧАКАТЕ КАКВО ЧАКАТЕ *** ОКО ЗА ДВЕ
132
1
 
18
 
! Отговори
ЮЛИАН ВУЧКОВ преди 12 години
КВО СЕ ЗАНИМАВАТЕ С НАШИЯ СКАПАН И КОРУМПИРАН СЪД БЕ *** УБИЛИ СА ВИ ДЕТЕТО КАКВО ОЩЕ ЧАКАТЕ И ДА ВИ НАЕБЕ ИЗВЪРШИТЕЛЯ ЛИ?ДАЙ ДА ВИ ДАМ МАЛКО АКЪЛ КАКВО ДА ПРАВИТЕ ЧЕ КАТО ВИ ГЛЕДАМ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА КАК СТЕ ПРИВЕЛИ ГЛАВА И НЕ ПРАВИТЕ НИЩО А ЧАКАТЕ КОРУМПИРАНИ ХИПЕРНЕЧОВЕЦИ ДА ОСЪДАТ УБИЕЦА И ТОЙ ДА СИ КЛАТИ ОНАЯ РАБОТА В ЗАТВОРА И ДА ВИ СЕ ПОДИГРАВА ОТ ТАМ.НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА.
131
3
 
15
 
! Отговори
ПРОКУРСТ преди 12 години
ДО РОДНИНИТЕ НА ЖЕРТВИТЕ-ПРОСТО НАМЕРЕТЕ ГАДНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО *** И ГО ТЕРМИНИРАИТЕ.НО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ГОСПОД БОГ ЩЕ ГО НАКАЖЕ И НЕГО И ЦЯЛАТА *** КОЯТО ГО ЗАКРИЛЯ.
130
3
 
11
 
! Отговори
Антигерб преди 12 години
Защо по времето на Тато такива случай бяха рядкост ?Защото милицията имаше власт и лекуваше качествено и бързо всички щуротий.Не става въпрос за политическата система а затова че човек се чустваше спокоен вечер,сутрин,на улицата или у дома.Това е 1 от нещата което загубихме с така наречената " демокрация "
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правната ни система лежи на принципа от римското право:По-добре 5, 10, 20, 100 виновни да останат на свобода, отколкото един невинен да бъде осъден на смърт.
128
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 126 ..... Каква самозащита и двамата са убити в гръб .... като си неинформиран защо се обаждаш ...
127
2
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
OBICITE V BARA >.............KOKO6KARITE V ZATVORA....SADIITE MRaT LI mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmRAT
126
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страшното в този случай,че не е разкрит убиеца.Не зная кое е по-важно,да са спаси невинен обвинен в убийство или убиец на свобода.Тази безнаказаност и липса на истински професионалисти ще превърне истинския убиец още по-агресивен и самонадеен.Въпреки че това убийство е вследствие на самозащита.
125
1
 
15
 
! Отговори
htrht преди 12 години
преди време таксиметров шофиор от 1 евро уби свой колега с лопата но......лекарите се произнесоха 4е смъртта е настъпила от инфаркт или инсулт.съдът естествено прие това доказателство и убецът е навън.лично го видях преди около 5 месеца във КАТ.явно за някакви документи или да плати акт беше там.та така.убииците на свобода,та нали те са спонсорите на охолния живот на съдии и прокурори.направо ме е гнус от тях.просто са гнусни до немай къде.да им приседне 13 заплата дето взеха.
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моето мнение е че убийците са били двама.
123
1
 
19
 
! Отговори
Йово преди 12 години
Докато на съдии и прокурори имат имунитет от съдебно преследване и граждански контрол ще е все така. Престъпниците ще си плащат на прокурори и съдии и ще са все чисти и ненаказани. Трябва да има граждански контрол над съдебната система, не може децата на съдии и прокурори да имат хотели по морето и никои да не ги пита от къде са парите, както и парите за лъскавите автомобили на хората работещи в съдебната система за по $ 100 000 нагоре. Стига сме най корумпираната държава в Европа.