Осъдиха ром за съжителство с 15-годишна

25-годишният Динко и непълнолетната Анка имат дете на 8 месеца
15 дек 2011 19:06,
236
Осъдиха ром за съжителство с 15-годишна
Динко и Анка с бебето си . Снимка: БТА

25-годишният Динко Нанков е първият ром, осъден от Свиленградския районен съд на седем месеца пробация и обществено порицание за съжителство с непълнолетната Анка Миткова на 15 години.

Те имат дете на осем месеца и живеят на семейни начала в село Васково, община Любимец, съобщи БТА.

Това е първият законов акт срещу старата традиция на ромите от региона да се женят непълнолетни и без сключване на брак.

На друг мъж, който също живее с момиче на същата възраст пък е наложена глоба в размер на 1000 лв.

Според Наказателния кодекс наказанието в такива случаи е лишаване от свобода до 2 години или пробация, както и обществено порицание.

Този член обаче се прилага само когато мъжът е бил осъждан преди. Ако не е, тогава се освобождава от наказателна отговорност и му се налага глоба до 5 000 лв.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
до админа преди 12 години
Защо не изтрихте писането на *** 204,който открито показва расова омраза към българи и изобщо към белите и неукротимия апетит на мързеливите *** към имота на гражданите,спечелен по честен път? НАПРАВЕТЕ ГО
202
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ромът осъден, а какво правим с уискито, джина и ракията. те без присъди ли ще карат :)...хахаха.. ей, не се научиха, че 'рома' се наричат само сръбските и ихтиманските ***, останалите са кърдъраши, калайджии и всички имат общото име ***.
201
0
 
4
 
! Отговори
4ist mangal преди 12 години
Taia e mnogo darta be brat4ed.
200
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bozeeeeeeeeeeeee kakvo zakonodatelstvo bg! tozi, koito sazitelstva i ima dete we go sadqt a tozi, koito hodi po barove za a svalq 15 godiwni i.....niwo. nqma zakon.
199
0
 
4
 
! Отговори
Решението преди 12 години
Повечето пишете "Затвор та затвор за ромите" да ама те са около 1 000 000, а 95 % от тях са си престъпници. Няма такъв голям затвор, значи трябва резерват и там да се самоиздържат, сами да се лекуват и т.н.
198
8
 
1
 
! Отговори
Мангал преди 12 години
И да съдите и да не съдите, отивате при динозаврите, а ние ще ви земем къщите и земята. Болно племе сте вие българите, и въобще белите.
197
0
 
2
 
! Отговори
x преди 12 години
OH SAMO *** DA BIAHA PROBLEM DA SE OPRAVI BG S MED DA GI NAHRANIM OT 20 GODINI RABOTIA V SKANDINAVIA DA ZNAETE KAK ISKAM DA SUM S SEMEISTVOTO SI AMA KOI MISLI ZA NARODA TUKA SHTE SI UMRA
196
0
 
17
 
! Отговори
БОБИ преди 12 години
Интересно ми е на тая 15-годишна майка, майката дали ще взима помощи докато навърши 18???
195
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работата ми е такава, че имам контакт с млади ***. Те много добре знаят, че несключвайки граждански брак, получават помощи като самотни майки. Женят ги рано, защото това е единствената възможност за родителите да се отърват от едно гладно гърло и защото нямат никаква друга перспектива /за това вината си е тяхна/. Огромна е грешката да бъдат капсулирани или да им се създават каквито и да са привилегии и предимства.
194
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do fsicki giavurski bulgari iastemi salama
193
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доколкото знам непълнолетните/до 18 години/ следва да се издържат от родителите им. От къде на къде от нашите данъци ще се плащат майчински на непълнолетни ***? Кога закона ще бъде променен, така, че непълнолетните майки да не получават помощи и майчински, а майчинските да се определят спрямо образованието и трудовия стаж на майката, и да се спира ако детето не ходи ежедневно на училище или не са му осигурени нормални условия за живот?
192
0
 
1
 
! Отговори
НК преди 12 години
Според Чл. 151 от Наказателния кодекс в България е позволено да се прави секс с деца, навършили 14 годишна възраст, когато те разбират свойството или значението на извършеното.
191
0
 
2
 
! Отговори
циганин преди 12 години
МАШАЛА ДИНКО.КЪДЕ ТОЯ КЪСМЕТ И НА НАС.
190
0
 
30
 
! Отговори
Tse преди 12 години
Жалка картинка - в Пловдив на 13 години вече са с по 2 деца!!! Държавата в лицето на социалните си структури има само 1 предназначение - да ги отглежда в инкубатор, за да има гласоподаватели!!! Не е нормално 20-30 % от българското общество /ромите/ да си живеят като през средновековието! Не пробация а затвор и вазектомия за *** ***! Колкото и крайно и безумно да звучи това е изхода от задаващия се демографски катаклизъм - в България да свършат българите ...
189
0
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Всичките да чукат камъни, по рудниците, копане на градинки, в "Титан" и земеделска работа!!! Има работа за всички. Пустеещи земи дал господ.
188
0
 
32
 
! Отговори
Присъдата е смешна! преди 12 години
Пълнолетният продължава да живее с 15-годишната и дори се възмущава, че му е наложена пробация. "Съпругата", вместо да ходи на училище, дори не съзнава, че, раждайки това дете, вади от джоба на данъкоплатеца по 160 лв месечно+60лв за нея=220 /на 100 лв месечно ще има право тя, докато детето й стане на 18 г. - защото е социално слаба, самотна майка; за нейното *** детските надбавки са почти двойно по-високи от тези за българчетата и турчетата/.До 196, 197Със свалени *** от криза не се излиза!
187
3
 
21
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Хора,вашият враг е държавата,а не ромите,понеже тя им дава права,освобождава ги от данъци и ги ухажва като електорат,понеже много българи не ходят да гласуват.Знаете поговорката:"Не е луд този,който яде баницата."И вие да имахте същите привилегии като ромския етнос,и вие щяхте да сте доволни.Тъй че,вместо да се оставяте да ви настойват народ срещу народ,по-добре си пазете силите срещу нашата престъпническа държава-мащеха.
186
16
 
8
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Хайде,гледайте си работата всички!Щом двама души са семейство доброволно,за каква педофилия говорим?По-добре скачайте срещу мутрите и разни чичковци,които търсят ученички по дискотеките и кастингите за мода.Отделно от това,вместо да гледате раждаемостта на ромите,сваляйте гащите и правете деца!
185
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
останалите работещи да се вземат в ръце и да си организират държавата, а не само да хленчат, да прецакват ближния и да се спасяват по единично, все някой ви е виновен, политиците сами си ги избирате, като сте толкова умни убедете и поведете хората около вас към светлото бъдеще
184
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
детски само до трето дете, възможно и практично решение, нито расистко нито страшно и неморално, детски само ако ходи на училище също възможно дори и да се заобикаля често