Домашен арест за хванатия с подкуп прокурор

Хипотетична била опасността Румен Пенев да повлияе на свидетели
Обновена: 16 яну 2012 20:20 | 16 яну 2012 20:20,
51
Домашен арест за хванатия с подкуп прокурор
Прокурор Пенев в съда. Снимка: БТА

Софийски градски съд наложи мярка "домашен арест" за шуменския прокурор Румен Пенев, който бе задържан в петък ри получаване на 21 000 лева подкуп.  Той бе обвинен за търговия с влияние.

Според съда от събраните доказателства може да се предположи, че магистратът е поискал подкупа, за който е обвинен, но дори и да не е в ареста, няма да повлияе на свидетели. 
 
Всички свидетели вече са разпитани. С цел избягване на най-малката вероятност за въздействие, съдът определи мярка „домашен арест”.
 
Няма опасност прокурор Румен Пенев да се укрие, смята още съдът. 
Още по темата
Румен Пенев е обвинен, че е взел 21 бона от адвоката Найден Николов. Парите му били дадени, за да въздейства на колегата си от шуменската прокуратура Янко Железов да прекрати дело срещу Николов. 
 
Решението на СГС може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: шуменпрокурорподкуп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Az преди 12 години
Защо не прилагат члена за бързо производство ? Хванат е на място с парите, знае се кой му ги е дал и защо - какво повече. Кому е нужно разследване ! За да се прикрие нещо ли ?!
44
0
 
0
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
зададе ли си въпроса всъщност той вкарал ли е някой на топло?струва ми се че всички са били.... фарс :)
43
1
 
7
 
! Отговори
ФЪФ ---Бг--- преди 12 години
Най-тежкото наказание в Бг е ----"СПОРАЗУМЕНИЕ и "УСЛОВНО"....!?
42
1
 
6
 
! Отговори
Бонго преди 12 години
Тази Темида голяма *** излезе !!!!!! Сега се опитвам да се сетя за накоя добре функционираща държавана структора , но уви няма такава.Липса на специалисти , корупция, безразличие ..... Обаче ние офцете трябва да си плащаме данаците и да ги търпим.Има два изхода от ситуацията, единия е да излезем на улицата с пръчките (което незнам точно каква промяна ще донесе, понеже примерно съдебната система е независима и вътрешния котрол е безрезултатен) , а другия е на летището.
41
3
 
5
 
! Отговори
Професор Бучков преди 12 години
Тои не ги е взимал за себе си, те са били за съдията
40
1
 
9
 
! Отговори
ddd преди 12 години
И защо домашен??? Да не е с нещо по различен от другите престъпници или ако го вкарат ония които не са му платили и ги е вкарал на топло ще му го върнат по ясен начин :)))
39
3
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Аман от ***, сега пак Боко бил виновен. Абе оставете го човека на мира, достатъчно му ръфаме кокалите, пък и на политиците въобще. Имаме си мнение, наясно сме, господа журналистчетата гледат под лупа всяка тяхна стъпка. Да сте чели нещо за някой съдия или прокурор, да знаем какво правят и в колко ООД-та участват, освен в тяхната - "Съдебна система ООД", където се изкарват добри парички и то без данъци.
38
3
 
3
 
! Отговори
боико енд цецо преди 12 години
кои да повярва че е подкуп,самите съдии знаят че 20 бона са пари за семки при тях.тва подкуп ли е.сад.сис.по цел ден си броят паричките.
37
1
 
4
 
! Отговори
мариан преди 12 години
средно статистически на човек най ксрунп.система
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За търговия с влияние - едва ли щял да повлияе !!!!!!Абеее, убийците що не ги пускате и те! Едва ли ще убият пак, нали ?Пфу!
35
0
 
16
 
! Отговори
бг еволюшън преди 12 години
След кратка творческа пауза и почивка, реших да изкажа моето мнение за случилите се неща до този момент. И затова реших, че стихотворението на П.Р. Славейков характеризира най-добре "еволюцията" на нашия *** народ.НЕ СМЕ НАРОДНе сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.1875г. П.Р. Славейкво из писмо до Васил Левски
34
1
 
9
 
! Отговори
хаха преди 12 години
да го осъдят само за седмица...ще му разкажат играта там...
33
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ДО 24 ,СВЕТЛЬО , смъртните присъди на ефективни и условни се делят , или не съм те разбрал правилно ? Приятна вечер
32
8
 
7
 
! Отговори
do 30 преди 12 години
Не се радвай много приятелю - пак ще се върнеш,кръвта вода не става пък и там си господин никой. Христо Стоичков много плю България милиони има и пак е тук ? Защо ли ?
31
2
 
23
 
! Отговори
До Хвалбаджия преди 12 години
Спасен си брато.Преди 2 години и братовчед ми замина за Австралия просто се спаси човека от тази ***.Ари с здраве
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въй, накривихте му шапката. Сега и уволнение сигурно няма да има. Само едно мъмрене, че е лошо момче и по-така трябва да ги получава подкупите.
29
3
 
6
 
! Отговори
ДО30 преди 12 години
Блазе ти ,но това тряваше да ти се случи през 90 -те,за някои вече е късно.
28
3
 
31
 
! Отговори
Хвалбаджия преди 12 години
Искам да ви се похваля! Днес получих изселничедските визи на цялото ми семейство за Австралия. Урааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа! Бай-бай, Република *** Корумпестан!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Урода долен земал подкуп дано даде тия пари по болнизи израда гаден.
26
2
 
18
 
! Отговори
КУРОВ преди 12 години
Аре стига бе , *** !!!! Това е подкуп в особено голям размер !!! стига сте ни правили на по-големи *** от вас !!!!! майка ви да *** уродлива !!!!!