Минимални присъди по делото за трагедията в Симеоновград?

Защитниците поискаха отвод на съдията по делото
Обновена: 26 яну 2012 22:05 | 26 яну 2012 22:05,
87
Минимални присъди по делото за трагедията в Симеоновград?
Подсъдимите Данаил Георгиев (л) и Живко Желев Снимка: Булфото

Втори ден продължава делото за катастрофата в Симеоновград, при която навръх Великден загинаха 6 души.

След като вчера бяха разпитани 15 свидетели, през днешния ден нови 20 разказаха пред Хасковския окръжен съд за Черния Великден в Симеоновград. Показания пред съда за жестоката катастрофа дадоха хората, които са се озовали на мястото на произшествието.

Голяма част от свидетелите не успяха да си спомнят подробности, които са се случили в злополучната нощ. Това според адвокатите на шофьора Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев дава основание единият да бъде оневинен, а другият да получи минимална присъда.

Според прокуратурата и частните обвинители дребните подробности в показанията на свидетелите не би трябвало да повлияят на изхода от процеса и двамата подсъдими да се отърват без или с минимални присъди.

Още по темата

"Ако се стигне до там, за пореден път правосъдието в България ще бъде сринато, а хората ще си свалят доверието от това правосъдие", коментира Ваня Георгиева, която е леля за загиналия при катастрофата Крисимир.

Междувременно единият от защитниците на подсъдимите адвокат Бойчо Бойчев поиска да бъде назначена графологична експертиза.

Съдия Красимир Димитров не уважи искането. Това даде основание на защитниците на Данаил и Живко да поискат отвод на съда с мотива, че делото се води тенденциозно в полза на обвинението. И това искане обаче не беше уважено.

Така делото продължава и утре с разпит на вещите лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
2
 
! Отговори
gruh преди 12 години
Тоя дет е дал ключа е напълно невинен. Дори ще осъди България за компенсации за това, че го съдят!
69
0
 
7
 
! Отговори
читател преди 12 години
Акщо отрепките не заминат за 20-30г., на топло, значи идва времето на съда на Линч, друго няма.
68
0
 
16
 
! Отговори
ешс преди 12 години
божичко колко са жалки адвокатите - каква графологична експертиза тези кола ли са карали или са решавали кръстословици. Какво ли няма да измислят с цел да протакат нещата ...
67
0
 
8
 
! Отговори
Абу Арз преди 12 години
"Ако се стигне до там, за пореден път правосъдието в България ще бъде сринато, а хората ще си свалят доверието от това правосъдие"Какво !??!Все още ли има "вярващи" ?!
66
3
 
0
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Не ги разбираш тия работи.... Българска работа- от всичко разбираме!
65
3
 
14
 
! Отговори
до адвокатите преди 12 години
Нека ме простят гражданите,но щом тая смехотворна причина е основание за адвокатите да поискат оневиняване и минимална присъда за убийците на 6 души,то пожелавам семействата на адвокатите да пострадат при същите обстоятелства и убийците им да останат ненаказани.Няма такава страна в света,където адвокатската алчност да е над закон,над живот,над морал.Позор и срам за адвокатската гилдия и за тия двамата!
64
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТ ПРИСЪДАТА ПО ТОВА ДЕЛО НЯМА ДА СЕ НАМАЛИ МЪКАТА НА БЛИЗКИТЕ ,НОООООООООООМОЖЕ ДА ВЪЗПРЕ ДРУГИ ПИИНАЛИ ДЖИГИТИ!АКО БЯХА ОСЪДИЛИ РЕСКАТА ПИЯНА *** МАКСИМ този тарикат щеше да се позамисли"А ДА ХОДЯ ПЕШ ДО ЦЪРКВАТА ,ЧЕ ДАДОХА ДОЖИВОТНА НА МАКСИМ ,ДЕТО ИМА И ПАРИ И СЛАВА а мен нищо НЯМА ДА МЕ СПАСИ"ТОВА Е ФИЛОСОФИЯТА НА ПРЕВЕНЦИЯТА!И ПОНЕЖЕ НЯМА СЪД ВСЕКИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА!НЯМА СТРАХ НЯМА СРАМ ИМА ПАДЕНИЕ И СМЪРТ НА НЕВИННИ
63
0
 
31
 
! Отговори
Дана преди 12 години
Според мен делата се отлагат нарочно да се печели време.После уж свидетелите не си спомнят... Има ли убити 6 души,били ли са пияни тези в колата,ДаЗа какви смекчаващи обстоятелства се говори и делото биловодено тенденциозно??Не са ли виновни ,кой ще защити жертвите на едни безотговорнихора и техните родители останали с мъка и ненужно прекъснатживот на децата им?за мене това изказване на адвоката е недопустимо.Колко хора трябва да убиеш за да си виновен?истинско безобразие...
62
1
 
8
 
! Отговори
veni преди 12 години
mi daite im medali 4e ubiha 6 nevinni deca koito ni6to ne sa videli ot jivota i im pradstoe6e nai hubavoto ama 2 pi6legar4eta ne im pozvoliha ***
61
1
 
61
 
! Отговори
Правораздаване преди 12 години
Преди години турски шофьор уби дете в Капитан Андреево.На излизане от съда дядото на детето му пръсна главата с един куршум.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kupi si oshet edna paterica shte ti triabva da jovit!
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Jika a ti det mi sa praish che gledash losho shti rakzrivia mucunata
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Toz ima li idea kakvo shte mu se sluchi ako ne go sydiat? Maika mu shte razgonia shte go razpileia bial den niama da vidi !
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KVI SA TIA ZAKONI KVA E TAZI DYRJAVA VE???? NA VYN VLIZASH V ZATVORA SAMO ZASHTOTO SI KARAL PIAN! PIKAIA TI NA DYRJAVATA!
56
3
 
26
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Жалко за 6-те млади живота - деца, братя, сестри, тъкмо навлизащи в живота! Няма нищо по-тъжно от това да погребеш детето си! Тия *** вече са наказани - цял живот ще трябва да живеят с тази мисъл - независимо какво реши съда, но все пак трябва да има социална справедливост и превенция!
55
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Това според адвокатите на шофьора Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев дава основание единият да бъде оневинен, а другият да получи минимална присъда...."Ха така! Браво! Да ни е честито върховенството на закона и направо да се премине към раздаване на подходящия брой Старопланински ордени. По ред на имената.А правото и справедливостта?Ами... може да понадничат иззад някое кьоше.
54
0
 
27
 
! Отговори
144 преди 12 години
"Пияното състояние" и употребата на алкохол е винаги отегчаващо вината обстоятелство и би следвало да доведе до по-тежко наказание.
53
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 62 От къде я измисли тази глупост Точно в Италия на един мъртво пиян албанец дадоха 3 год условно след като при катастрофа уби 5 човека
52
0
 
20
 
! Отговори
144 преди 12 години
След като делото продължава,какви са тези "минимални присъди" в заглавието? Как може да има присъди след като делото не е приключило!Пак търсим скандалчето, за да направим паричките. БГ журналистчета.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако се стигне до там, за пореден път правосъдието в България ще бъде сринато, а хората ще си свалят доверието от това правосъдие", коментира Ваня Георгиева, която е леля за загиналия при катастрофата Крисимир.когато правосъдието обърне гръб е време народа да поеме нещата в свои ръце... туу мени ***-души