Красьо Черния излезе бял от съда

Софийски градски съд го оправда за укриването на данъци
23 апр 2012 16:10,
98
Красьо Черния излезе бял от съда
Красимир Георгиев излезе от съда като свободен човек. Снимка: БТА

Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния, беше оправдан по второто дело, което се водеше срещу него.

Черния, който стана известен с лобизма си в съдебната система, бе обявен за невинен от Софийски градски съд за укриване на данъци в размер на около 95 000 лева в периода 2006-2008 година, предаде БТА.

Още по темата

Делото се гледаше при закрити врата, заради секретни документи. Решението на съда също не беше публично обявено.

Днешното решение може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

На 22 февруари Софийски районен съд осъди Красимир Георгиев на две години условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок за лъжесвидетелстване за познанствата му с магистрати.

Тогава пред съда Георгиев за пореден път обяви, че когато се е запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават и впоследствие е разбрал от медиите за техните постове.

След като днес СГС оправда Черния, той няма да лежи в затвора и ще остане само с услованата си присъда, която той смята да обжалва.

Скандалът с Красьо Черния избухна в средата на 2009 г., когато членът на ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него.

Впоследствие контактувалите с Красимир Георгиев магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато се е запознавал с магистратите "не е знаел" какво работели и го разбрал от медиите.Бива тъпотия ама чак пък толкоз?Оправдан!Как не като им е кадровик!Смях в залата или по-точно в държавата.
81
0
 
2
 
! Отговори
Dimitrov преди 11 години
Какви секретни документи при този *** ?Кажете си чист подкуп ,както това става за всички мутри под опеката на изпълнителната и съдебна власт! Докога ?
80
0
 
7
 
! Отговори
Предварително преди 11 години
беше ясно, че е "невинен". Как да си обясним скъпите и лукзозни имоти на съдиите и на техните родственици. "Независимата съдебна система" цепи мрака.
79
0
 
4
 
! Отговори
До к.82 преди 11 години
Напълно сте прав - когато съдиите, които са призавни да бдят за спазването н законите и оттам - на държавността, започнат да съдят както си искат, това означава,че бГ не е държава, а съдийството е станало държава в държавата. Единственият начин това да се оправи е да постъпим както в Унгария: първо да си сменим съдиите. Иначе оправия няма - поколението съдии, навлезли в Темида 5-6 годни след началото на Прехода, свикнаха непрекъснато да злоупотребяват със своята независимост, имунитет и безконтролност. В Унгария вдигнаха ръце от тях и започнаха реформите. Пак повтарям: РЕФОРМИТЕ, А НЕ САМОФОРМИРАНЕТО!
78
0
 
3
 
! Отговори
За гьола и жабите преди 11 години
Очевидно съдия Христинка К. все още се рее в съдебните среди с някакъв ореол на млада, все още неопитна съдийка и докато стане Христина още много хляб има да яде. Ама направи съдебния процес "секретен", изгонвайки журналистите и публиката. Тя вече е усвоила един от първите уроци на съдийството: слушай началниците и прави това, което ти наредят... И не усложнявай живота си с присъствие на журналисти: гониш ги и край - никой нищо не може да ти направи: слагаш пердето на очите и процеждаш надменно и злобно : Махайте се! Така де, всяка жаба да си знае гьола и всеки гьол да си знае жабите!
77
0
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Независимостта на дадена власт е вменена, за да бъде тя в услуга на хората и да бди за спазване на законността , а не да се крие от хората и в името на зле разбрана независимост нейни блюстители да правят каквото си искат, когато си си искат и по какъвто начин си искат. За замазване на нелицеприятни, за да не кажа незаконни неща, се подбират подходящи послушковци: днес една, следващият път - друг ; важното е да се смачка делото и обществеността да не разбере кое как е станало, защо и по какъв начин. А такива послушковци за такива цели винаги се намират.
76
0
 
8
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Най-голямата *** в Б-я са съдии и прокурори,тяхната вина е с пъти по-голяма от ***-убийци. Пиночет или Хитлер е нужен на тази държава,за да ги вкара тези *** по стадионите и мигновен разстрел,тези *** (съдии и прокурори) са байрактарите на ширещата се корупция.
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BOLUZIi
74
0
 
6
 
! Отговори
micki преди 11 години
Koi sa sadiite? MILITE DE4IZA NA 4ERVENATA ***.
73
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Този *** цял Плевен го знае какво е ***.Как е възможно,човек без ден трудов стаж да парадира с автомобили,имотно състояние и високи финансови възможности,а държавата,да си затваря очите...срам,срам,за пореден път.Никога няма да бъдем европейци.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха-ха,тези освен кокошкари не съдят никой.Превърнахме се в държава от Латино -Американси тип.Бог да пази България и нищожествата живущи в нея.
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То въобще във БГ има ли съд изобщо?????
70
1
 
9
 
! Отговори
4oko преди 11 години
Сашо църния НЕВИНЕН!!!!!!!!
69
0
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Това бе един черен ден за българската демокрация! Макар чи всъшност за каква демокрация говорим. На български преведено това значи АНАРХИЯ, БЕЗЗАКОНИЕ, СВОБОДИЯ! А има ли съдия в България, който да не е за затвора?! ПРЕДЛАГАМ ДА ИСКАМЕ СЪДИИ ОТ ЕВРОПА! ИЛИ МАТЕРИАЛИТЕ ДА ОТИВАТ В БРЮКСЕЛ И ОТТАМ ДА ИЗЛИЗАТ СЪДИЙСКИТЕ РЕШЕНИЯ! ИНАЧЕ НЕ СТАВА!
68
0
 
7
 
! Отговори
ани преди 11 години
Магда сигурно му е подготвила гала вечеря послучай оправдаването.
67
0
 
12
 
! Отговори
Светльо преди 11 години
Този само като го гледаш трябва да му дадеш 20 години затвор и от тук нататък да почнеш да го съдиш!!!
66
0
 
18
 
! Отговори
666 преди 11 години
ТО И БРАИВИК ДА МИНЕ ПРЕЗ НАШИЯТ ''СЪД'',ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НЕВИНЕН,ДОРИ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ,ЧЕ ПО НЕГО Е СТРЕЛЯНО...
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛНО
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такава държава.
63
0
 
7
 
! Отговори
?+" преди 11 години
ПАК ИМАМЕ ПРАВОСЪДИЕ..