Доживотен затвор за жестоко убийство на баба за 17 лв.

Радослав и Милко карали жената да се кълне в Корана, че няма пари
9 авг 2012 22:02,
126
Доживотен затвор за жестоко убийство на баба за 17 лв.
Снимка: архив, Булфото

Шуменският окръжен съд осъди 22-годишния Радослав Анков на доживотен затвор заради грабеж и за убийството на 88-годишната Айша Рахим от село Памукчи.

Петчленният състав на съда постанови18 години "лишаване от свобода" за Милко Асенов (35 г.), съучастник в престъплението. Третият обвиняем по делото - Иван Асенов, баща на Анков, беше признат за невинен.

Според обвинителния акт на 16 февруари миналата година Радослав Анков и Милко Асенов били откарани от Иван Асенов до дома на Айша Рахим, за да я оберат. Възрастната жена била пребита и принудена "да се закълне в Корана, че няма скрити пари".

По-късно тя починала от раните си. Мъжете откраднали 17 лева, три медни съда и електрически кабел.
Преди няколко месеца Шуменският окръжен съд отказа да одобри споразуменията, сключени между прокуратурата и тримата подсъдими, за присъди от по седем години "лишаване от свобода".

Днешните присъди могат да бъдат обжалвани в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докога държавата ще развъжда мангопитеци?Защо работещите трябва да плащат данъци,с парите от които държавата храни техните убийци?Мангопитеците си правят потомство което ние храним .Променете законите за социално подпомагане!!!В природата потомството на животните,което те не могат да отгледат умира! ядосан коко
64
5
 
12
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Ами лошо ви се пише ! Днес ученици ще набият учителя си ,утре някой българин ще претрепи баща си ,че не му е дал достатъчно пари за дискотека и марихуана ,и т.н. !
63
1
 
5
 
! Отговори
пак до 68 преди 11 години
Относно токът, водата и останалите сметки, които ти твърдиш, че ние им плащаме, веднага ти задавам въпрос: Не са ли отговорни за този проблем дружествата(EVN, ВиК) изпълняващи функциите? Защото когато има потребление, а в същото време това потребление е донесло по-малко пари на дружеството следва да вдигнат цените и да удари по джоба плащащите. Същата работа,някой твой познат да разреши на детето ти да влезе във басейна да си играе, ти да го видиш и да му се скараш на хлапето, а не на възрастния
62
2
 
28
 
! Отговори
родител преди 11 години
За първичниге *** само смърт . никаква доживотна. Те са животни в пълния смисъл на думата. Защо трябва да ги хрантутим доживот. Стига сме се правили на по владици от папата. Тая *** само дървото ги оправя. Оставихте ги да се въдят като мухи. За това и Шенген не ни искат с тази ***.
61
4
 
10
 
! Отговори
Пак до 68 преди 11 години
За пример ти давам една Унгария, да там също има разделение на малцинствата от унгарците, но на тях нещо да им куца? Поне аз не виждам проблем при тях, може пък да има,да греша, но стандарта на живот им е много по-добър от нашия. Така, че не можеш да обвиняваш едно малцинство за цялата негодия във държавата, нито я управляват, нито ги интересува какво се случва. Като се научи да гласува българина, и като започнат младите да влизат в класните стаи, тогава има надежда за добри дни, но в бъдещето
60
0
 
1
 
! Отговори
Уркото преди 11 години
Колега, я го дай тоя доклад на тоя известен макроикономист да го видим
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега пък и ще ги храним доживот! Няма ли нещо отровни паяци,скорпиони случайно влезли в килията....
58
1
 
22
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
Приятелю, на теб ако ти дават, ще взимаш ли? ... Така сме ги научили, така ще правят, за това сме си само и единствено ние виновни... свалихме Бай Тошо, и какво стана... тотален монопол в цялата държава. Това моментално сменяне на режима и липсата на достойни и можещи хора да управляват държавата ни доведе до тук. Българина е НЕУК, нямаме ефективна образователна система, докато неукия българин не стане просветен и докато не се направят реформи, ще сме на този хал поне още две генерации. Поздрави
57
3
 
36
 
! Отговори
Българин преди 11 години
68 - аз мисля, че тия мръсни, непълноценни същества, тия изродени зверове ни струват най-малко ПЕТ МИЛИАРДА на година !!! Само преките финансови помощи за хъхрещата чума са на стойност 3 милиарда, а ток, вода, безплатно здравеопазване, а заплатите на обслужващите ги родоотстъпници, дето им викат "социални", а колосалните щети, които *** нанасят с бандитизмът си, а косвените щети - защото никой не иска да инвестира в държава завладяна от *** бандитизъм ???*** ЗАГРОБВАТ БЪЛГАРИЯ
56
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 11 години
62 - тогава може да се замести с нещо много по-практично - ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР В УРАНОВИТЕ МИНИ !!! Хем няма да изкарат дълго, хем ще има някаква полза от тях.
55
7
 
18
 
! Отговори
До 65 преди 11 години
Много правилно го написа...Писнало ми е от мои съграждани, които се бият по гърдите аз съм българин,а в същото време,нито могат да се изразяват правилно,нито си знаят историята, нито дейността която извършват е в полза на милата Родина.Страната ще загине заради мародерството във високите постове и безхаберието и простотията на псевдо-патриотите. Кое е по-лошо, да откраднеш 10 килограма медна тел, или да укриеш данъци за милиони? Айде отворете си очите да видите кой е истинския враг на България
54
18
 
4
 
! Отговори
ЦИГАНСКИ крадец преди 11 години
Хубав работа ,ама български работа ! Аз за пари и то 17 лв. баби не съм убивал и нема да убивам! Само крадем и бегаме ,не убиваме ,Господ има горе ееей ,всичко вижда , ама вие българите сте безбожни ,нямате страх от Бог !
53
0
 
15
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
доживотна? това е нещо ново! е, честито на печелившите, смърт разбира се е по-добре, но за сега и на толкова се радваме. дано някой президент толераст не ги помилва
52
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали са му доживотен затвор, защото пострадалата е туркиня и защото ДПС коли и беси в Шумен. Ако пострадалата беше българка да му бяха дали най-много 4-5 години затвор, а съучастника му най-вероятно щеше да бъде оправдан.
51
1
 
22
 
! Отговори
до диди преди 11 години
до живот в затвора ,означава с нашите пари да ги дундуркат 50 години още,един куршум в главата и проблема е решен,искам референдум за смъртното наказание.
50
1
 
24
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Изобщо няма смисъл тези изверги да живеят! Редно е да се върне смъртното наказание!
49
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А мене като данъкоплатец кой ме е питал, че искам да издържат още две *** с по 1000 месечно? И като гражданин каква ми е гаранцията, че няма да ги пуснат за "добро поведение" след 10 години и да убият децата ми или децата на някой нормален съвестен гражданин? Кой може да ми го гарантира? Слагайте ги на въжетата и да се свършва!!! И без това никой няма никаква ползва от тяхното съществуване.
48
8
 
4
 
! Отговори
абе преди 11 години
българска работа !
47
1
 
33
 
! Отговори
Българин преди 11 години
55 - ***, купи си телевизор.Според мен не само че трябва да се върне смъртното наказание, но да се въведат и други физически наказания - бичуване за кражба, кастрация за педофилия и т.н. - и тези наказания на *** престъпници да се изпълняват ПУБЛИЧНО - а целият катун да бъде строяван под дулата на автоматите, за да гледа !!! *** са ***, те са *** без морал - а който няма морал, може да бъде принуден да спазва законите само ако бъде държан в ужас !!!
46
0
 
33
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Казвал съм ви 1000 пъти, че от *** нищо не става и нямат нищо общо с турците! Сега го видяхте на практика убила са жена с турски произход! Трябва българите и турците да ги изолираме вече тези римляни.