Собственикът на кокаиновия кораб и Руслан Колев излизат от ареста

Няма организирана престъпна група, решиха магистратите
Обновена: 20 авг 2012 22:41 | 20 авг 2012 22:19,
122
Собственикът на кокаиновия кораб и Руслан Колев излизат от ареста
Дойчев и колев излизат от ареста. Снимка: БТА

Собственикът на кораба “Свети Николай“, който беше заловен с близо 3 тона кокаин край бреговете на Испания, Дойчин Дойчев и Руслан Колев излизат на свобода, реши Специализираният съд.

Двамата остават без мерки за неотклонение. Според съда срещу тях не са събрани никакви доказателства за съпричастност към трафика на кокаина.

В съдебната зала адвокатите представиха данни, че фирмата, собственост на Дойчев, само е менажирала кораба и е следяла за безопасността на плаването му. Самият плавателен съд е собственост на фирма, регистрирана в Лондон.

Разследващите не са събрали и доказателства за познанство между двамата обвиняеми икапитана на кораба и следователно няма как да се направи извод, че те представляват организирана престъпна група, посочи
съдебният състав.

Още по темата

Единственото доказателство на прокуратурата за организирана престъпна група бе показанията на анонимен свидетел, служител на ГДБОП. Оказа се обаче, че той не е разпитан по законосъобразния ред и показанията му нямаше как да послужат за доказателство.

Единият от защитниците - Христо Ботев заяви, че прокуратурата не е обяснила и дали става въпрос за анонимен свидетел или за агент под прикритие, които дават показания по различни членове от НПК.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Специализирания апелативен съд.

По-рано днес семействата и роднините на задържаните 21 български моряци в Испания поискаха спешно съдействие и информация от държавните институции.

Семействата и близките изпращат открити писма до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов, председателя на парламента Цецка Цачева и министъра на външните работи Николай Младенов.

"Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, надяваме се с вашата помощ те да бъдат осигурявани", пишат близките на задържаните българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
do3 - Stoqncho преди 11 години
Ей , НДСЕВЕЕЕЦ пиши на БЪЛГАРСКИ БЕ !
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно са замесени доста ОТГОВОРНИ мутри на ОТГОВОРНИ постове!За това няма организирана престъпна групаГоспод да ни пази от мутри!
38
0
 
31
 
! Отговори
ШАХ С ПЕШКАТА преди 11 години
И пак за пореден път имаме престъпление, а престъпници НЯМА .. . . .
37
0
 
12
 
! Отговори
666 преди 11 години
Е ,КАК ДА НЕ ГИ ПУСНЕ СЪДА ТЕЗ СЛАДУРИ,НЯКАКЪВ СИ 3 ТОНА КОКАИН.ВИЖ ГЪЛЪБИНЧО В БРАЗИЛИЯ ТАМОШНИТЕ НЕПОЧТЕНИ И НЕКАДЪРНИ СЪДИИ ГО ОСЪДИХА НА 8 ГОДИНИ ЗА 10 КИЛА ,А ТОВА СА 3000 КИЛОГРАМА.НАПРАВО ДОСИЕТА Х,КАК СЕ ПОЯВЯВАТ НА КОРАБ И НИКОИ НЕ ГИ ЗАБЕЛЯЗВА ,НИ МОРЯЦИ,НИ КАПИТАН.И КАКЪВ СПРАВЕДЛИВ СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД.АКО БЯХА СЪДИЛИ ОБАМА ИЛИ БРАИВИК,ЩЯХА ДА ГИ ИЗКАРАТ ЧИСТИ КАТО МОМИНИ СЪЛЗИ.ПО КАКВО СИ ПРИЛИЧА БГ СЪДА И ПАНСИОН ЗА ДЕВИЦИ-ТАМ ВСИЧКИ СА НЕВИННИ.НО ГОСПОД НА ВСЕКИ ЩЕ ДАДЕ ЗАСЛУЖЕНОТО.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срамна работа!
35
3
 
6
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Точно това съм написал дори и за двамата уж собственик и набирал екипаж, няма как Испанците да ги изискат като "Престъпници" там след като престъплениетое на българска територия! Кокаина дефакто не е стигнал Испания, испанската полиция е вземала кораба на абордаж в международни води, тоест били са като сомалийските Пирати! Сложен и заплетен казус!
34
0
 
12
 
! Отговори
невинен си е преди 11 години
абе 3 тона само та това не е престъпна група нашия смешен съд само над 30 000 тона ще ги признае за виновни и ще ги усъди условно на 6 месеца.Ама мафията не знам дали ще им прости.
33
0
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Коментара ми не е за арестуваните моряци, а за тези двамата - собственика на кораба и другия мафиот, кото са оневинени.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
голяма акция, голям шум...и накрая пак станахме за смях пред европейците.
31
0
 
4
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
До 34 АнонименНяма как да ги призоват в Испания, напротив нашата държава е в пълно право да изиска връщане на моряците в България! Международното право това гласи! Аз призовавам правителството да го направи, да иска български съд за моряците! Но пък призовавам моряците, да се доверят на Испанската полиция! Наистина е сложно, но така е две Кокаинови "Фирми" си мерят Пи***ките, лошо е че невини хора го отнасят!
30
2
 
9
 
! Отговори
Casper преди 11 години
Нали си знаеме на кой е кокаинчето. Проблема е че тъпите испанци и италианци не слушкат Боко, та сега проблеми му докараха на главата. Горкия - бая парички му заминаха.
29
2
 
7
 
! Отговори
go60 преди 11 години
TIKVO TIKVO
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ги призоват да ги съдят в Испания, няма да им се размине.И пак ще станем за смях пред Европата.
27
0
 
16
 
! Отговори
Мафията ще ги опрай преди 11 години
Евалата,машалла,аферим на българския съд!!!Съд за чудо и приказ-с *** да го сочиш...И понеже от 23години справеливост и правосъдие няма,наказанието ще бъде ИЗПЪЛНЕНО от мафията!Публична тайна е,че за такива издънки като заловена "пратка" мафията не прощава!С една дума-мафията ще въздаде справедливост и правосъдие поради липсата на българско такова!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаме си и кораб"Летящият холандец"Кораб който е с неизвестен собственик.
25
0
 
27
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Престъпна група ще има когато има събрани доказателства! Тук нашите служби отново бяха изненадани от чуждите, ако са следели кораба, както каза Бойко, ако са знаели постановките съда няма как да не ги задържи, но две гледания две пускания смях! Нашите служби бяха изненадани толкова колкото всички нас! Както с атентата в Бургас, нямало кой да ги предупреди, че да вземат мерки! Службите в България се занимават със всичко друго, но не с организираната престъпност!
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А собственика на кораба кой е?Д.Дойчев неговата фирма "Сийборн трейд"само менажирала кораба-т.ес.грижела се за набирането на екипажа.Собствеността била прехвърлена на английската фирма NORD NPOOLLLP .Корабът се движи под български флаг.Собственикът е този който дава нареждане какъв товар и от къде да се товари.Собственикът неизвестен.
23
0
 
8
 
! Отговори
брат МУ на винету преди 11 години
група има ,КОГАТО ПАРИТЕ СА МАЛКО ,анадънму кюпеци
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и после се сърдят, че Европа не ги имала за читави е как да стане ...три тона дрога и нямало било организирана група!!! Смях пълен
21
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От вътрешен човек знам, че специализираният съд е само за специални хора - близки до властта.Той служи като гарант, за тяхната лека присъда.