Три години условно за шофьора, който блъсна Марина

Момиченцето се лекува няколко месеца след инцидента на пешеходна пътека
Обновена: 19 окт 2012 21:00 | 19 окт 2012 19:43, Миглена Иванова
33
Три години условно за шофьора, който блъсна Марина
Пешеходната пътека, на която беше блъсната Марина. Снимка: архив, Булфото

Тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок получи Йордан Стойчев - шофьорът, който преди няколко месеца блъсна 8-годишната Марина Ташкова на пешеходна пътека на столичния булевард “Г. М. Димитров”, съобщи bTV.

Той ще бъде лишен и от правото да управлява автомобил 4,5 години.

Присъдата беше обявена още на първото съдебно заседание срещу Стойчев.

Още по темата

Марина беше блъсната в края на март на пешеходна пътека на бул. „Г. М. Димитров" в София. Детето се беше отскубнало от ръката на дядо си и побягнало през пътното платно.

В същия момент по булеварда минавали два автомобила, от които само единият успя да спре.

Марина беше приета в болница с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота и лечението й продължи повече от месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...Марина беше блъсната ... на пешеходна пътека ...""... Три години условно за шофьора ...""...Марина беше приета в болница с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за животa..."БЕЗ КОМЕНТАРИИ господа съдебни заседали!!!
9
3
 
16
 
! Отговори
който и да е преди 11 години
До Анонимен:още когато стана инцидентът, се установи, че е карал с около 55-60 км в час. лошото в случая е че главата на детето и точно на височината на огледалото. до колкото си спомням нямаше удар със самата кола, а шофьорът е закачил детето с огледалото си. дори и с 20 км в час може би щеше да се случи същата травма, при същите обстоятелства.
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво се оказва? Най нискорисковият начин да убиеш някой е да го бутнеш с кола. Най-много 3 години условно. Срам, срам...
7
5
 
12
 
! Отговори
Зоро Z преди 11 години
Децата ни загиват постоянно,незащитени от нищо, докато в Парламента хапват кюфтенца, евтини депутатски.
6
7
 
27
 
! Отговори
сайт преди 11 години
Недейте да съдите толкова жестоко. Трагедия е да гледаш детенцето ти да страда така, да се борят за живота му и да го ударят пред очите ти. Но предполагам, че голяма част от нас са шофьори. И както казват много инструктори - 'когато караш с един крак си в гроба, а с друг в затвора'. Да чукна на дърво, но на всеки от нас може да се случи това - дори да спазваш ограниченията. Спирането на колата не е толкова лесно, колкото ни се иска. Особено ако пред теб ИЗКОЧИ ИЗВЕДНЪЖ някой.
5
13
 
11
 
! Отговори
CCCPeйчо преди 11 години
Справедливо би било поне 5 години в затвора, ефективно. Но нашите съд, адвокати и прокурори за нищо не стават !!!!! Вчера осъдиха един за взет подкуп от 10 000 лева на 5 години, което пък ми се вижда много..... ***....
4
4
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Надали трябва да караш с голяма скорост. Достатъчно е да караш в ограничението /50км/ч/, а дори и по-малко сигурно. Тук става въпрос за малко и крехко момиченце, а колата е голяма и мощна машина. И леко побутване може да е фатално, а и много зависи човек как точно се удари, падне и т.н
3
9
 
18
 
! Отговори
дс преди 11 години
Дори да караш в ограничението, то е абсолютно невъзможно да спреш при изкочило внезапно дете на пътя! Факт е, че шофьорът трябва винаги да е нащрек и в готовност да спре, но просто скочи ли някой пред колата и с 20 да се движиш, то пак няма да спреш...
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, родителите на детето ще му платят за нанесени психически травми. Но ми е интересно, с каква скорост трябва да караш, за да блъснеш някого и да му причиниш черепно-мозъчна травма в населено място, на пешеходна пътека.
1
7
 
11
 
! Отговори
шишо преди 11 години
Няма ли да плати някакво обещетение за причинено страдание и болки на детето.