Чеци остава в ареста

Има опасност да извърши друго престъпление, решиха магистратите
12 дек 2012 12:45,
35
Чеци остава в ареста
Николай Русинов-Чеци остава в ареста. Снимка: Impact Press Group

Софийският градски съд остави в ареста Николай Русинов, обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

Днес съдът разгледа искането му за изменение на мярката за неотклонение и реши, че има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие. Според магистратите няма основание той да бъде освободен, тъй като е обвинен за особено тежко престъпление.

Още по темата
Чеци е в ареста от края на април тази година. Преди той да бъде задържан, обвиняем за убийството беше Пламен Трифонов. ДНК експертиза от чужбина обаче изключи възможността той да е извършил престъплението.

Трупът на Яна Кръстева бе намерен от случайни минувачи на 10 юли миналата година в Борисовата градина в София.
Момичето е било видяно за последно в парка по време на музикалния фестивал София рокс да слуша с приятели гостуващата група Джудас Прийст.

Николай Русинов може да обжалва решението пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ЩОМ НЕ ГО ЗНАЧИ Е БЕДЕН НИЩО ЧЕ Е ВИНОВЕН
33
0
 
1
 
! Отговори
адвокат преди 11 години
Ако не беше тази ДНК експертиза от чужбина ,убиеца щеше да е на свобода- егати разследването ,егати прокурорите! за нищо не стават
32
0
 
0
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
TOQ UROD OHTE LI NE E V PANDELATA,BE ?????
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вестникът цитира думите на Чеци, който се опита да се скрие в съседна Турция, след като бе обявен за издирване, в предаването Карбовски: директно: Аз не искам цял живот да се крия. Цялото ми семейство е разсипано. Доктори, моктори, дъра-бъра, Петър Младенов ми е братовчед. Баба ми и майка му са сестри.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След зверското убийство на Яна Чеци бяга в Румъния настанява се в хотел в предградията на Букурещ. Оттам лети за Турция, а същевременно си урежда билет за ЮАР трябвало е да лети за Йоханесбург на 25 юли 2011 г. Два дни по-късно на 27 юли, Чеци решава да се прибере. Казват, че това се случва след намесата на мастит адвокат, който добре го подготвя за предстоящите разпити. Чеци е инструктиран да не се съгласява за разпит на детектор на лъжата, както и да отрича, че се е познавал по-рано с жертвата си Яна. Извергът няма как да отрече, че е имал сексуален контакт с младото момиче, тъй като оставя следи. Затова при завръщането си има стабилна версия да, спах с Яна, бяхме мъртвопияни, по някое време изтрезнях и си тръгнах. Някой друг е минал и може да я е удушил Постъпката на клиента ми е морално укорима, но не и подсъдна, казва днес адвокат Иво Найденов, който защитава Русинов. Юристът Иво Найденов е сред най-скъпите адвокати по наказателно право в страната, тарифата му е по силите на малцина. Официално Найденов е нает само срещу 1500 лева от Чеци, за да го защитава малцина обаче вярват, че защитата на изверга е толкова евтина.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
36-годишният Русинов е потомък на бившия президент на България Петър Младенов, някои даже подмятат, че Чеци е трети или четвърти братовчед на Николай Младенов, настоящия външен министър на България. Чеци обаче е черна овца в рода на Младенови отхвърлен е от фамилията още в средата на 90-те, когато обира вилата на Пешо Дамаджаната в Бояна. Имотът бил отдаден под наем на англичани, а дъщерята на Младенов прибирала месечен наем от 3000 долара. Нейният племенник Николай Русинов отишъл във вилата през есента, уж, за да обере плода, който дали трите круши на двора да си прави компот. Малко след визитата на Чеци в огромния двор на вилата на Младенови в Бояна обаче е установена кражба. Естествено, никой не обвинява официално родственика за Петър Младенов за взломната кражба във вилата, но след този случай Русинов е низвергнат.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изверга е братовчед на министър Николай Младенов .....но и той няма да може даго спаси вече ..въпреки пробата за висша протекция ..Господ гледа ..
27
1
 
6
 
! Отговори
kiro rotmansa преди 11 години
Tozi "nevinniq" Checi predi 10 noemvri vsichko shteshe da si kaje , ne iskal detektor li??? hmmm she si spomnqme za onova vreme ......
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой плаща ,....на този престъпник ?
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали "УЖ" Чеци бил прекалено беден ,....?Интересно ,от къде кинти за чужбина ,за скъпи коли ....?
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Междувременно Николай Русинов-Чеци се беше укрил в чужбина, след което се предаде.Ако е невинен защо му е да се укрива?
23
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До Тошо: Беше Петък, ако не се лъжа, когато този Чеци и убитото момиче Яна Кръстева, заедно с компания от 7-8 човека бяха в Порк Пай (Маймунарника). Бяха на 3 метра от мен и си говореха. Момичето ми направи впечатление, защото беше видимо пияно. Аз си тръгнах към 3 сутринта, а те бяха още там. Тръгнали са си след 3ч. Тялото е намерено в Неделя мисля.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Случая смърди от една страна той отказва детектор а от друга някои плаща на адвокати плюс крупни суми за гаранции!
21
1
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
То и разследването за сестрите Белнейски уж беше приключено,ама пак не е ясно дали съдят убиеца или друг човек.Приключено ама заради общественото мнение,а не за неоспорими доказателства!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разследването на жестокото престъпление в Борисовата градина, което потресе цяла България, е приключено. Това съобщи началникът на сектор Престъпления срещу личността в СДВР Георги Тотков пред БНТ.Случаят Яна Кръстева е приключен, остава да се внесе обвинителния акт. Убийството е разкрито, събрани са доказателства и са направени необходимите експертизи.Нека припомним, че миналата година в Борисовата градина бе убита Яна Кръства, след което бе задържан Пламен Трифонов. Междувременно Николай Русинов-Чеци се беше укрил в чужбина, след което се предаде. Той бе задържан, след което и пуснат. Резултатите от специалната днк експертиза, направена в чужбина, заковаха Чеци и последва нов арест.
19
2
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Е това с гледането на филм в затвора и то садо-мазо как ти звучи?На изнасилвачите на бабички филми с изнасилване на бабки ли им дават да гледат там?На убийците на деца филми с убийства на деца ли им прожектират?Дори да е нагласено за да си признае пак не си е признал за убийство.Е тогава?
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ченгетата попадат почти веднага по следите на Николай Русинов-Чеци, след като е намерен трупът на Яна КръстеваРазпитват свидетели, които са забелязали Яна Кръстева да си тръгва с него вечерта преди убийството от Маймунарника известно заведение в Борисовата градина. Около мястото, където е намерен трупът на Яна, също са намерени и отпечатъци на Николай Русивно-Чеци, проследен е и мобилният му телефон. Именно тази техническа експертиза по-късно ще бъде оспорвана от адвокатите на Николай Русинов, които ще твърдят, че GSM-ът му не е имал възможност за подобно проследяване по клетка.Яна КръстеваКъм чудовищните свидетелства за Николай Русинов е добавено и това на бившия затворник Павел Велинов. Той дели една килия с Чеци в продължение на няколко месеца. Една вечер двамата гледат филм със с*до-мазо сцени. Чеци не може да си намери място и изведнъж ядосано изтърсва: Абе, пич, първо трябва да пребиеш една жена, след това да я изнасилиш.След това се впуснал в подробни описания какво би направил в този момент с жена. Павел Велинов излиза на свобода и веднага отива в полицията, където разказва подробности около фантазиите на Чеци, изпълнени със садизъм и жестокост. Показанията му са присъединени към материалите по делото, но съдът отказва да ги вземе под внимание с мотив, че Чеци може и да е садист, но това не доказва, че е убил Яна.
17
3
 
1
 
! Отговори
?? преди 11 години
Къде отиде презумпцията за невинност? Това, че обвинението е тежко, не може да е причина за задържане.Пак ще осъдят България в Страсбург.
16
0
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Никой не казва,че е невинен,но и не е виновен докато не се докаже!Иначе плачещ патолог може спокойно да го ползваме и за палач на убиеца,ама без доказателства как да стане?Въпроса е в качеството на свършената работа,а не да се гадае.Затова са професионалистите.А и ако прикрива някой и затова не сяда на детектора,работата става още по-сложна.Освен това трябва и адвоката му да седне на детектора за да се види защо му е казал да не сяда.
15
1
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Николай Русинов Чеци си смени тактиката след първия арестНиколай Русинов Чеци категорично отказва да мине през детектора на лъжата, което буди недоумение у близките на убитата в Борисовата градина млада жена.Чеци не може да пледира за невменяемост, тъй като алкохолът и опиатите не са оправдание според закона.Никой не му е наливал в устата насила. Той сам е решил да пие и това не го оправдава. Тепърва обаче ще се разследва какво точно се е случило. Чеци ще трябва да обясни по-подробно този път сподели дознателят в студиото на Мартин Карбовски.Николай Русинов ЧециПламен Трифонов на този етап е оневинен, но не се знае дали той не я обрал след убийството. Съществува версия, според която Пламен и още един мъж са обрали младата жена, след което са излезли заедно от Борисовата градина. Свидетел ги е видял точно тогава. Таксиметровият шофьор вече даде показания пред разследващите.Родителите на Яна Кръстева също се включиха в предаването и изразиха надеждите си, че този път истинският убиец на дъщеря им ще бъде открит. Бащата на Яна каза, че е заковал ковчега, защото вътре било ужас. Яна изглеждала много зле и за пръв път видял патолог да плаче.