Оправдаха бившия председател на агенцията за бежанците

Светослав Мичев беше обвивен в безстопанственост заради некачествен ремонт
23 яну 2013 16:23,
4
Оправдаха бившия председател на агенцията за бежанците
Мичев(вляво) беше оправдан. Снимка: БТА

Софийският градски съд оправда бившия председател на Държавната агенция за бежанците Светослав Мичев. Той беше подсъдим по дело за безстопанственост. Обвинения по същото дело бяха повдиганите и на бившия специалист от агенцията Нарцис Димитров, който също е оправдан.

Според прокуратурата двамата са ощетили агенцията с 43 432 лв., като са приели за изпълнен ремонт на дом за бежанци в старозагорското с. Баня, без да контролират качеството на строителните дейности.

Магистратите сметнаха, че обвинението не е доказано и почива на абстрактно твърдение.

Мичев беше оправдан по обвинение за това, че като длъжностно лице не е командировал Нарцис Димитров, който е отговарял за състоянието на обществено имущество в дома за бежанци в старозагорското с. Баня, за да провери строително-монтажните ремонти на сградата.

Нарцис Димитров пък беше оправдан по обвинението, че като служител на Държавна агенция за бежанците не е контролирал строително-монтажните ремонти в същата сграда.

По пътя на логиката няма как да се приеме причинно-следствената връзка, че нанесената материална щета е вследствие от това, че Светослав Мичев не е командировал Нарцис Димитров, реши съдът, предаде “Фокус“.

Магистратите посочиха, че структурната слабост на обвинението не е единствената причина за оправдателната присъда. Беше отхвърлен и гражданският иск от Държавна агенция за бежанците за сума от 43 432 лева, както и искът за присъждане на лихва към тази сума.

Съдът обяви, че делото е в 53 тома и поради тази причина в мотивите за оправдателната присъда ще бъдат маркирани само най-основните неща.

Съдът посочи още, че единственото доказателство са показанията на свидетеля Бойко Тошев, който не е специалист по строително-ремонтни работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ганю преди 11 години
ами съдията ли е спициалист по строителството че отменя.просто е корумпиран
3
0
 
0
 
! Отговори
kireza преди 11 години
До АнонименАз разбрах абсолютно всичко - НИКОГА В РОДИНАТА НИ БАНДИТИТЕ НЕ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЗА ГРАБЕЖИТЕ НИ - ЧАЛГА ДЪРЖАВА,ЧАЛГА ЗАКОНИ,ЧАЛГА ПРАВОСЪДИЕ!!!САМО ДИКТАТУРА И РЪЖДИВА ГИЛОТИНА!!!АМИН
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО в Бе-геТОТО!Вина винаги ИМА ,а ВИНОВНИ ----НИКОГА!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой нещо да разбра, от всичките тия писаници?