Обвинението срещу Сефер и Табаков влезе в съда

Те са обвинени в документна измама
Обновена: 25 яну 2013 17:09 | 25 яну 2013 17:07,
16
Обвинението срещу Сефер и Табаков влезе в съда
Недостроеният път. Снимка: архив Булфото

Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу депутатите Митхат Табаков и Гюнай Сефер за документна измама и документни престъпления, съобщиха от прокуратурата. Табаков, който е бивш кмет на Дулово, е обвинен и за длъжностно престъпление.

Още по темата

И двамата народни представители са с мерки да неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева.

Според прокуратурата от 9 до 27 май 2005 г. в Дулово и в София двамата са използвали документи с невярно съдържание. По този начин Гюнай Сефер като управител и представител на "БУЛМЕКС" ЕООД - Дулово, е получил без правно основание 90 609,16 лв. от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД, с намерение да ги присвои.

На 19 май 2005 г. в Дулово, Митхат Табаков, като кмет на община Дулово, а Гюнай Сефер, като управител на фирмата са съставили официален документ с невярно съдържание, с цел той да бъде използван като доказателство.

Фирма на Сефер е получила 90 000 лева от община Дулово за строеж на път, който обаче така и не е бил изграден. Той обаче разполага с документ за свършената работа, заяви прокурор Ана Малиганова през октомври. Договорът е подписан за ремонт на път в село Върбено, община Дулово, с дължина 1,2 км през 2005 година.

През октомври миналата година Софийска градска прокуратура поиска имунитета на двамата депутати.

От обвинението заявиха, че разполагат с няколко договора, които уличават Табаков и Сефер. Те са за изграждане на открит базар, закрит базар и два договора за изграждане на биологично стъпало към пречиствателната станция за отпадни води в Дулово.

Дни по-късно те се отказаха от депутатските си имунитети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
тези момчета на преди 11 години
Доган ли са, за затвора са, чакаме присъдата.
13
0
 
4
 
! Отговори
галерист преди 11 години
Не ги съдете.Те са хора на изкуството.Заснели са черния път,сега шосейния,а после асфалтирания.Проблема е,че фотосесията не била сполучлива.На пролет,като цъфнат дуловските глухарчетата,ще фотографират,па тогава асфалта.....
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Бивш заподозрян А тия адвокати не са ли пощенската кутия с подкупа м/у обвиняеми и съдебна система каквато е практиката?
11
0
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Комунистите крадяха чрез цар Киро>Те му бяха менаджерите,а полицаите не го закачаха,защото беше публична тайна кой стои зад гърба му.Същата схема разиграха и с ДПС.Уж в името на етническия мир,тия антибългари бяха толерирани да си разиграват коня както си искат.Време е да се види кой-кой е,кой ял,пил и неплатил.
10
0
 
4
 
! Отговори
боже преди 11 години
ГОВОРИМ ,ЧЕ СЕФЕР ЩЕ СЪДИ ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА,А ТОЙ САМИЯ Е ПРЕСТЪПНИК И ОЩЕ НА СВОБОДА,КЪДЕ Е СЪДА,ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е ИЗПЪЛНИЛ РЕШЕНИЯТА,ТАМ В СЪДА Е МАФИЯТА,ПЪРВО БИЙКО ДА ИЗЧИСТИ МУТРИТЕ НА СЪДА И ТОГАВА ЩЕ ЧАКАМЕ ПРАВОСЪДИЕ.
9
1
 
6
 
! Отговори
Бивш заподозрян преди 11 години
Митхад и Гюнай не се притеснявайте,обадете се на кантора Баева и Траницов в Пловдив! Срещу адекватно заплащане нямате проблеми със съдебната система.Владеят всички мурафети на протакане,фалшифициране и заблуждение!
8
0
 
3
 
! Отговори
Не преди 11 години
До АнонименНе могат да се нарекат простаци, но някои от пишещите - могат.
7
0
 
3
 
! Отговори
Защото преди 11 години
Чак тази есен имаше леко пропукване на червените съдийско-прокурорски кхмери. Вече бавене на дела е се толерират. Както и съдийски решения със съмнителна юридическа аргументация.
6
2
 
17
 
! Отговори
до Хм .. преди 11 години
защо СерГей не направи такива PR акции? Или да обвиняваме другите за собствената си некадърност.БСП и ДПС са доказано корумпирани,с тази разлика ,че едните са по-хитри и знаят как да си заметат следите,а другите-всеки път когато ги хванат в крачки започват да реват,че това било на етническа основа..Във всяка друга нормална държава,само съмнение за корупция да има ,това означава край на политическата кариера
5
1
 
20
 
! Отговори
До Хм.. преди 11 години
Остави последните 4 години, ами последните 23 години какво се е направило? Някой да се е осмелил случайно да посочи с име престъпниците след 1989? Или май всички страдате от десетилетна амнезия и забравяте, че едва в последните 4 години се нададе глас и бандитите започнаха да изплуват поне с имена в медиите...
4
1
 
29
 
! Отговори
не син преди 11 години
Гледах Сефер по тв 7 дни . Тоя не само не може да говори на български,той не може да мисли ! Абсолютен неандерталец !
3
15
 
7
 
! Отговори
Хм .. преди 11 години
Добре, но защо чак сега ? 4 години, откакто ГЕРБ управлява. Прокуратурата е държавна. Кое пречеше досега това да бъде направено ? И защо само на двамата ? А останалите ?Прилича на евтин PR няколко месеца преди изборите. И 100 % е точно такъв !!!
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен Гражданин преди 11 години
Кирливите ризи започнаха една по една да излизат... Сега да се провери бизнеса на всички ***, които нападнаха с ритници и удари публично повален на земята и обезоръжен "бандит". Обзалагам се, че един с чисто минало и настояще няма. Жал ми е само за електората на ДПС, който е необразован и не осъзнава, че тъне в мизерия заради псевдо-представителите на ДПС. Отврат ***!
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за побоя колко още да чакаме обвинението!?