Две доживотни присъди за убийството на Женя от Варна

Родителите иска доживот без замяна за лелята
1 фев 2013 21:15,
103
 Две доживотни присъди за убийството на Женя от Варна
Светла Тодорова влиза на заседанието. Снимка: Булфото

Варненският окръжен съд постанови доживотни присъди за убийците на 21-годишната Женя Тодорова, съобщи ”Фокус”.

Петър Ангелов получи доживотна присъда за умишлено убийство на Женя Тодорова, извършено по особено жесток начин. Петър трябва да заплати и по 200 000 лева на родителите на убитата Женя или общо 400 000 лева за нанесени неимуществени щети, както и разноските по делото, които са в размер на 16 000лева. Съдът постанови първоначално Петър да излежи присъдата си при специален режим.

Светла Тодорова бе осъдена за подбудител на убийството, че е давала съвети как да бъде ликвидирана племенницата й. Тя също ще трябва да заплати общо сумата от 400 000 лева за причинени неимуществени щети на семейството на Женя Тодорова.

Двамата могат да обжалват присъдата пред Апелативния съд.

Пред медиите родителите на убитото момиче заявиха, че приемат присъдата на Петър Ангелов, но имат намерение да обжалват присъдата на Светла Тодорова. За нея те ще искат доживотна присъда без замяна, защото независимо че тя не е убила лично детето им, носи по-голямата вина.

Майката Ренета Тодорова заяви още, че заради едната любов Петър е отнел живот, тя намира момчето също за жертва на обстоятелствата. За Светла Тодорова Ренета бе категорична, че тя никога няма да се промени и че заслужава да остане в затвора.

По-рано днес обвинението поиска доживотен затвор за Петър Ангелов и доживотен затвор без право на замяна за Светла Тодорова.

От прокуратурата изтъкнаха, че единствената причина да не се поиска доживотен без право на замяна е това, че той е млад и все още има време да се поправи.

Днес стана ясно още, че Петър Ангелов, признава вината си и ще бъде съден по съкратената процедура. Смятаната за поръчителка на убийството – лелята на Женя, Светла Тодорова, обаче отрече да е замесена.

За Светла Тодорова бе поискано най-тежкото наказание, защото, че когато е поръчвала убийството на племенницата си, Светла е осъзнавала, че Женя е единствена дъщеря на своите родители, но въпреки това тя не се е спряла да поръча нейното ликвидиране.

Женя Тодорова беше зверски убита на 27 септември миналата година в дома си от приятеля на братовчедка си.

Според обвинителния акт  посегателството е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с които делили къща, завещана им от родителите. Според показания на свидетели племенницата й я дразнила дори с това, че живее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: убийствоЖеня Тодорова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва си смъртна присъда,но като в щатите, да я отлагат 10 пъти. Да броят 10 пъти дните до края и чак тогава да ги изпържат!
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
s apatichnoto si letargichno spokostvie naradat spi i ne jelae da se vavede cmartnoto nakazanie ,depytatite taka im e ydobno qvno s cel ,to se znae kakva ,da se zapazvat prestapnicite jivi a a jivite ybiti da gniat v groba.
62
3
 
6
 
! Отговори
hhh преди 11 години
малко им е нека да ги побъркат с психотропни наркотици в затвора такова наказание трябва за умишлено и съзнателно убииство
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отрепките на обществото. Да гният в затворите. От тях полза няма.
60
1
 
26
 
! Отговори
онзи преди 11 години
Смърт за смърт!!! За какво да плащаме данъци и да ги хрантутим из затворите? Смърт за такива биологични отпадъци!!!
59
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз не мога да разбера - тия двамата , отнемат човешки живот, единия подбудител, другия извършител с цел облагодетелстване в замяна на прекратяването на туптенето на едно сърце. е какво пречи и техните да спрат да бият, след безспорни доказателства, че това е така. те са отнели правото на живот на едно мирно същество от обществото, и не виждам защо това общество ще трябва да ги храни в затвора, все едно одобрява и се примирява с това тяхно действие.
58
1
 
10
 
! Отговори
Петров преди 11 години
Абе какви са тези *** как може да пишат толкова некадърно!"Светла Тодорова бе осъдена за подбудител на убийството, че е давала съвети как да бъде ликвидирана племенницата й. Тя също ще трябва да заплати общо сумата от 400 000 лева за причинени неимуществени щети на семейството на Женя Тодорова." А затвор ще лежи ли? *** разбери!
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Момчето не изпитва угризения, а се опита да отърве кожата със съкратено следствие. А що се отнася до тези , които смятат, че ГЕРБ им е виновен и за тази гадост, то питам ви, ***, какво е виновен някой, който и да било управляващ, че убиеца е *** и наркоман? Сега ще изкарате правителството или обществото виновно, а всъщност *** изобщо не е беден - просто вие сте с промити мозъци.
56
3
 
22
 
! Отговори
хасан паша преди 11 години
На дръвника и двамата!!!Днеска не съм милостив!!!
55
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лелята е по-голям изверг! Момчето поне изпитва угризения на съвестта си и си признава всичко, а тая продължава да лъже и да отрича, за да си спаси кожата. Тя е оперирана от състрадание и съчувствие и не й пука, че е отнела един млад живот! ***!!!
54
1
 
32
 
! Отговори
Милев преди 11 години
Ей това българина е страшен скот бе! За един коптор да затриеш невинно същество... Брат брата ще заколи за един изпърдял имотец или 10 м2 двор. Диво племе сме ей!
53
1
 
19
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
До СпироСпироооооо, Спиро....къде я видя тази симпатична жена бе?Този *** с безумен поглед ли ти се видя симпатичен бе?Да и плюя в "симпатичната" муцуна на тая!Без право на замяна и за двамата! И малкото *** да го намерят и то да бъде осъдено!Мамицата и алчна *** намерила и *** наркоман да и угажда..Е и к`во....оправи ли си живота с ...500 лв!Какво ти ще се поправи бе съдии..за 500 лв. убива човек!!Това си е престъпник от всякъде!
52
11
 
7
 
! Отговори
\ преди 11 години
ГЕРБ са били виновни за правосъдието.Неси е....и.е майка.а със ГЕРБ.ГЕРБ е велика а тройната коалиция са нацисти.Само Бойко и герб.
51
1
 
10
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Наи -после.Дожовях да видя справедлива присъда.Някак си обаче остава чувството,че ако тая беше (примерно) жена на някой кмет да речем нямаше да се развият така нещата и затоплилите се чувства към БГ съда се изплъзват.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BG магистратите, когато искат могат да раздават правосъдие.Не, че не заслужават, но това са обикновени селски хора, на които съда си показва силата.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бих ги осъдил преди съда ако бяха на свобода жалко не са
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тук май има некав техен приятел койтосе опитва да иска свобода за тоз луд поглед на светла дано умре и той
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ква свобода ве ти луд ли си виж само как гледа тва Е БОЛЕН МОЗАК СМЪРТ СМЪРТ *** ДЕИБА ДА ПОГУПАТ ТАКОВА ДЕТЕ НЕ НОРМАЛНО СМЪРТ ДАНО ДА УМРАТ И ТРИМАТ БАРАБАР С НЕПАЛНОЛЕТНАТА *** ГЪЛТАЧКА НАРКОМАНКА МЪРШАВа
46
0
 
20
 
! Отговори
1 преди 11 години
Не желая да съм на мястото на родителите и да надживея децата си. Който първи е роден, първи да бъде погребан...
45
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
До DEVIL-JIN0 Ако се налои ще пътувам до Варна да Ви подкрепя..