Ексшефът на НРС ген. Киров отива на съд за присвоени пари

Той е присвоил 4.7 млн. лв. от службата за пет години
Обновена: 3 юли 2013 14:09 | 3 юли 2013 10:20, Камелия Цветанова
55
Ексшефът на НРС ген. Киров отива на съд за присвоени пари
Ген.-лейтенант Кирчо Киров. Снимка: Булфото, архив

Военноокръжна прокуратура-София внесе във Военния съд обвинителен акт срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба генерал-лейтенант от резерва Кирчо Киров. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Генерал-лейтенант Киров е обвинен за това, че като директор на Национална разузнавателна служба, за пет години - от 2007 до 2011 г., е присвоил бюджетни средства в левове, евро и долари, които са собственост на службата и са му били поверени да ги управлява като неин директор.

Присвоените парични суми са в особено големи размери - на обща стойност повече от четири милиона и седемстотин хиляди лева и извършеното представлява особено тежък случай, с оглед високото служебно положение на извършителя и предназначението на присвоените средства.

Още по темата

За улесняване на присвояването генерал Киров, в кръга на своите правомощия, съставил през цитирания период повече от хиляда и сто официални финансови документи, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи.

За такъв вид престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от десет до двадесет години лишаване от свобода и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
zatvor za vseki naru6il zakona.Maksimalni prisadi
28
0
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Всички които крадат в панделата. Дано не е само изкупителна жертва защото куклводите никога не ги хващат.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо не питат и не казват защо ги е присвил?... Човекът е взел тези пари за да може да осигури добър живот на себе си и на семейството си, за да няма опасност, че той и поколенията му ще изпаднат в състояние на мизерия, че ще трябва да полагат изнурителен труд!... Така изложената мотивация за присвояването почти напълно оневинява ген. Киров!... А като гледам дупешкия елемент в изражението му, не трябва да влиза в затвора, защото може да стане обект на сексуални посегателства!
26
0
 
12
 
! Отговори
--- преди 10 години
Хората се самоубиват от безработица и от смисал на жизнения си пьт....
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето от къде ще дойдат 5 млн. лева да се довърши Софийския Районен съд и да му се даде на това прасе нещо реално.
24
2
 
29
 
! Отговори
Ам сега преди 10 години
Сега г-н Орешарски да махне племенникът му, който стана зам.министър на транспорта, информ.технологии и съобщенията
23
4
 
7
 
! Отговори
кикики преди 10 години
До знаещ:Ти четеш ли от коя година е започнало?Тогава кой ли беше на власт?Манипулациите ти няма да се получат!Грешката на Б.Б. е, че не изхвърли всички стари съмнителни кадри.
22
0
 
19
 
! Отговори
Victimized преди 10 години
Добре де има ли някой в тази държава , на пост по висок от данъчен инспектор , който да не злоупотребява с положение и да не краде държавата ? Ама то данъчни измами , измами в болницата , източване на здравната каса , комисионни , който може дърпа и въобще не му мисли ! И после орешарката ще ми вика още 15 години няма да можем да стигнем средноевропейския стандарт , че как да го стигнем , то всичко дето тази държава прави на плюс се прибира по частни сметки , всяка година сме на дефицит !!
21
2
 
21
 
! Отговори
Щипльо преди 10 години
Мамин сладък щипльо ! Щипкайте щипкайде докато можете, че после на топло ще ви топлят...
20
15
 
17
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
Два милиона лева Кирчо Киров е превел по разпореждане на Борисов по офшорна сметка на ГЕРБ.
19
0
 
36
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ТРЯБВА НИ ЕДИН СНОУДЪН ЗА ДА ИЗНЕСЕ ИНФОРМАЦИЯТА В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО.
18
0
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ЗНАЕ И ЩЕ МЪЛЧИ КАТО РИБА ЗА КРАЖБИТЕ ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА А СРЕЩУ ТОВА ЩЕ МИНЕ МЕТЪР...ДА Е ИЗТЕКЛА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СЛУЖБИТЕ ЗА ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ И ИМОТИ НА МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ...ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ЗА КОМИСИОННИТЕ КОИТО СЕ ДЕЛЯТ ОТ ТЪРГОВЕ И ПОРЪЧКИ ОТ ЗАМЕНКИ И ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ..ИМА ДАННИ В МАСИВА НА МВР НО КОЙ ЩЕ ГО ИЗНЕСЕ ЗА ДА ЛЪСНАТ ГОЛИТЕ ИМ КРАДЛИВИ ГЪ...ЗОВЕ...
17
0
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До *** !I sega greshiteЩОМ И МВР ШЕФОВЕТЕ КРАДАТ МИЛИОНИ И ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПЕРИОД СА ИМАЛИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР...КАКВО ОСТАВА ЗА *** И АЙШЕТО ДЕТО СА НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ...НЯКОЙ ВИКАШЕ ДА ИЗБЕРЕМ БОГАТИ ЗА ДА НЕ КРАДАТ..МИ ТЕ КРАДАТ НАПРАВО МИЛИОНИ НЕ СА ПО ДРЕБНИТЕ КРАЖБИ....ОСТАВАШЕ ТОЗИ ДА КРАДЕ И ПО АВТОБУСИТЕ..НО БАС ЛОВЯ ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН..МНОГО ЗНАЕ ЗА ДРУГИТЕ КОИТО СА ОПЪВАЛИ ЧАДЪРА..
16
2
 
27
 
! Отговори
Скромен преди 10 години
Откраднал само 5 милиона.Кво е това ,нали е професионалист ?.....произтичащи от БКП и производните и партий(тест всички партий) откраднаха Милиярди от Българския народ и нищо не се случи !!!
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората гледат да си оправят старините бре! Вие какво си мислите, че ще разчитат на едната пенсия, дето няма да я получат, защото вече не останаха млади бъдещи работещи хора.
14
1
 
9
 
! Отговори
фен преди 10 години
Винаги съм считал шапките за лишени от мисловна дейност.Те са свикнали единствено някой да им заповядва.Нещастника просто няма мозък да краде.Честит му нов костюм
13
7
 
19
 
! Отговори
razvaleno преди 10 години
Още едно крадливо БСП-рско псе...А, колко ги има още?!?
12
2
 
9
 
! Отговори
Aha !I sega greshite преди 10 години
Oбща стойност повече от четири милиона и седемстотин хиляди лева c правомощиятa cи, съставил повече от хиляда и сто официални финансови документи на несъществуващи служебни разходи. ************************1. Zaedno s nego da badat osadeni tezi koito prez perioda от 2007 до 2011 г e triabvalo da go proverat. 2. Veroiatno proverkite от 2007 до 2011 г sa bili izvarshvani ot niakoi s koito e delil parite 3. Koi e toi ?
11
1
 
7
 
! Отговори
BRAVO ! ;) преди 10 години
За такъв вид престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от десет до двадесет години лишаване от свобода и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния, се посочва в съобщението на прокуратурата.Bravo ! No !! Az pojiviah v tazi sistema 65 godini i zatova iskam da procheta sled kato nakazanieto e izpalneno a ne samo "предвидeнo'" !!!!;)
10
1
 
22
 
! Отговори
Е, кой колко? преди 10 години
Кой колкото могъл. Всичките са спестили от БАНИЧКИ и кюфтета. Не се чудете защо хората протестират. Едните протестират против КРАДЦИТЕ, а КРАДЦИТЕ протестират срещу системата и това някой да не посегне на парите им. Всички протестират!