Прокуратурата иска по 20 години затвор за убийците на Балтов

Четат присъдата по делото 5 години след убийството
Обновена: 16 юли 2013 15:21 | 16 юли 2013 15:19, Красимир Ангелов
44
Прокуратурата иска по 20 години затвор за убийците на Балтов
Снимка: Булфото

Прокуратурата поиска по 20 години затвор за тримата души, обвинени за убийството на студента Стоян Балтов. Подсъдими по делото за смъртта му са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

От държавното обвинение посочиха в пледоарията си, че трите момчета са извършили престъплението по хулигански подбуди, на обществено място и с безпричинна употреба на сила.

Според обвинителния акт Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са умъртвили умишлено Стоян Балтов, като са му нанасяли удари с тъпи и твърди предмети и са го ритали.

Още по темата
Софийски градски съд ще се произнесе в петък по делото. Обявеният час за прочитане на решението на съда е 11.00 ч.

Dnes.bg припомня, че Стоян Балтов почина на 5 декември 2008 г. след побой пред дискотека "Амнезия" в столичния "Студентски град". Заведението се оказа незаконно, а случаят предизвика полемика за случващото се със Студентски град.

Според експертизата ударите в областта на главата и шията били много и целенасочени. Вещите лица са на мнение, че част от уврежданията имат твърде специфичен характер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
smol преди 10 години
Чудо голямо, че дискотеката я няма и има само треволяк там сега. И да махнат всички заведения, нищо няма да се промени. Излизал съм да пазарувам до фантастико късно вечер (да избегна опашките) и са ми се хвърляли без причина препили и надрусани "студенти"...
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хехе..голяма новина,тя прокуратурата е за това,да си иска...
32
0
 
14
 
! Отговори
стигаааааа преди 10 години
Гнусните ни висши инстанции,включително и съдът!А стига сте вече бе,не ви ли е жал за тая държава поне малко,за хората в нея ,нямате ли поне някакво образование подобно на сърце,поне каменно ,но все нещо...абе в "лошия" Китай за корупция (което за вас е нещо НЕ доказуемо и вие не се занимавате с такива глупости) дават СМЪРТНА присъда...вие за убийство,давате по 15-20г.,което значи при работа от наказаните 2 дена се считат за 3лежни ,плюс предсрочно(законно когато е 1-во прстъпление) наполовина
31
0
 
27
 
! Отговори
Hristo преди 10 години
Сега ще ги храним 10-ина години и ще излезнат озлобени и още по-готови да убиват.Проблема тука е не,че няма закони,а че тези закони са правени за ХОРА.А ХОРАТА на тази територийка България са много малко.Тези тримцата не са ХОРА,а ненужни никому ***.Аз съм сигурен,че тези *** се гордеят с направеното,бащите им се гордеят с тях и приятелите им се гордеят,че ги познават.Това е жестоко убийство и заслужава само едно-СМЪРТ!!!!
30
1
 
25
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Много точно казано 26-ти,но едва ли биха те разбрали,този народ вярва само на манипулации,виждаш какво стана в денят за размисъл,проста нация е българската,дори по-проста от някое дивашко африканско племе.А тези диваци убили момчето по приматски начин заслужават по 10 доживотни,но Бг съд и прокуратура са най-голямата *** в държавата и няма как да произнесат заслужена присъда за престъпниците защото са техни колеги по призвание.А този Цацаров е някаква бузеста *** нямаща нищо общо с праворазд
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Iskali,ami DEISTVAITE,men li she pitate adjaba sho za sad ste kato ne moje edno nesho kato horata da napraite.
28
0
 
4
 
! Отговори
saki преди 10 години
Тия тримата убийци каквито са нежнички , яко ще ги тормозят в панделата. Като се затръшне желязната врата и се рзнесе вонята на спарено и урина, ще разберат че са попаднали на мноооого кофти място с кофти хора.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какви 20 години бе... те само 5 години от както е почнало делото... доживотен трябва да е. Т.е я лежат я не лежат 5-10 години
26
2
 
23
 
! Отговори
читател преди 10 години
Мръсната *** наречена България смърди все по-гадно.Вонята идва от всички най-висши инстанции.Или *** ще се изчисти, или всичко свястно ще изчезне, остават ***, маргинали и ментали...
25
2
 
22
 
! Отговори
Иво преди 10 години
След 5 години !!!5 години да размотават родителите на момчето по съдилища и да им вгорчават живота още повече?Животът в БГ е hardcore, хора, напускайте тая държава и оставяйте само мутрите, *** и тарикатите на дребно да живеят в нея. Останалите 10тина процента от населението да се изнася.
24
0
 
25
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
Хората се манипулират много лесно:"Правителството...Депутатите...Правителството...Депутатите!"Как един не излезе и не каза, че почти всички проблеми в България се формират от неработещ и изключително корумпиран съд!
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доживотна, никакви 20 години
22
0
 
30
 
! Отговори
очите ми горят преди 10 години
"Заведението се оказа незаконно, а случаят предизвика полемика за случващото се със Студентски град." - като гледам, толкова голяма полемика е предизвикал, че и след пет години "Студентски" "град" си е същия коптор. Жалко за вечно топящото се малцинство истински студенти, които поради финансови причини са принудени да обитават тази развратна и *** ***.
21
0
 
14
 
! Отговори
асс преди 10 години
То както върви по-добре да спирам да плащам данъци и да си спретна наказателен отряд почваме подред: съдии, прокурори, адвокати и накрая малките гадни тюфлеци разфасовани за органи да си покрием разходите и обезщетение на роднините. За кво да храня продажните *** и да гледам мазните им физиономии?
20
5
 
19
 
! Отговори
1 преди 10 години
Сега ще има дела още 5 до 7г.на втора инстанция и още поне 5 г. на трета.И не държавата е виновна а хората.*** народ и толкоз.4 години Цветанов вадеше кирливите ризи на тези наглеци от съда и прокуратурата, стараеше се всячески да ги накара да си вършат работата и сега той е виновен.Как поне една малка част от този *** народ не разбра какво се случва в правораздаването.И че не Цветанов и Борисов дават присъдите, а онези рушветчии с тогите.Ха сега плюйте ЦЦ и ББ, пак те са ви виновни.
19
0
 
36
 
! Отговори
marantz преди 10 години
Хах!След почти 5 години делото е пред прилючване на първа инстанция!Сега като се почнат едни обжалвания и ела и гледай!НЕМА такъв смЕХ и такава *** държава!Абе я да попитам банка като тръгне да съди някой делото ЗАЩО не се точи 5 години,БЕ!?Убиха момчето като куче!Отвратен съм от та дупка Бантустана!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОК! А КЪДЕ СА УБИЙЦИТЕ...(ХА СЕГАВЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮААААААААААРРРРРРР СА
17
1
 
12
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
Нали щеха махат заведенията там? Огради шеха слагат?
16
1
 
34
 
! Отговори
До 14 преди 10 години
Аз ще се радвам ако на тези им дадат по 20 години. Но аз също мисля, че закона трябва да се промени. Човек, който употребява алкохол и след това не против волята си се качва на кола да шофира трябва да се преквалифицира в умишлено убийство! И за всяка жертва да се получва отделна присъда, а не за 12 човека да ми дават 15 години! И докато са в затвора трябва да работят и да искарват пари за държавата. Да боядисват, да ремонтират държавни сгради, да чистят и така да се пестят държавни пари!
15
1
 
13
 
! Отговори
4ovek преди 10 години
5 godini po -kusno..... otnovo pravosudnata ni sistema e 4udesna.