Не само катерушки, но и кримки по делото "Цветанов"

Прокурор твърди, че има доказателства срещу бившия МВР шеф
31 юли 2013 17:04,
62
Не само катерушки, но и кримки по делото "Цветанов"
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Изпълняващият длъжността градски прокурор на София Евгени Диков обяви, че не споделя мнението на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който сутринта обяви, че е жертва на организираната престъпност с делата, които се водят срещу него. 

В коментар пред медиите по повод внесения днес обвинителен акт срещу Цветанов Диков допълни, че "недопустимо се е получило прецизирането на текстовете, по които Цветанов ще отговаря пред съда".

Още по темата
"Разпитани са седем свидетели, направена е една графологична експертиза и са приложени шест документа", каза прокурорът.

Според него след като ексвътрешният министър е написал "Не!!!" на използването на СРС-та, на практика е осуетил разследването срещу бившия началник на звеното срещу организираната престъпност във Велико Търново и още двама, по думите на Евгени Диков, криминално проявени.

"Обвинението е категорично, че Цветанов няма да отговаря само за катерушки. Разследването имало данни останалите трима да са извършили няколко престъпления, сред които отвличане, укривателство и осуетяване на наказателно преследване", поясни той.

Прокурорът посочи, че съдът е органът, който решава дали някой е виновен или невинен.

Вчера адвокатът на бившия МВР шеф обяви, че следователки са спретнали гаф с обвинението "за катерушката и пързалката" срещу клиента му.

По думите на Менко Менков събраните доказателства срещу Цветанов са слаби и няма да издържат.

"Сигурен съм, че няма да могат да го докажат и в съда", отсече юристът.

Срещу Цветан Цветанов има и още едно повдигнато обвинение, че е допуснал безконтролно подслушване.

По това разследване Евгени Диков коментира, че то продължава. Дори е изпратена поръчка за правна помощ до страната, производител на специалната техника за подслушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Независим гражданин преди 10 години
Какви катерушки ,какви подслушвания бе хора!Защо не се занимават с кредитните милионери и хората ощетили България с милиони и милиарди.Ами парите потънали в АЕЦ Белене и Р.Овч.Енергийната мафия и скъпите горива които душат нашата икономика!Това са сериозните ИКОНОМИЧЕСКИ престъпления които обезлюдяват държавата ни!!!!
45
7
 
5
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До Анонимен- "4 години се качваха на катерушката, а след това народът ги пусна на пързалката" - Не народа, а КГБ и техните слуги от БСП, ДПС и Юруш. Въпреки огромните пари, които наляха за специални мероприятия, ГЕРБ отново е Първа политическа сила. Сега разбирасе ще плащаме инвестициите на КГБ, пък БСП и ДПС пак ще си крадат на воля. ОСТАВКА.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз предлагам за катерушката, да го обесят.Така следващият министър ще подписва подслушване дори и клечка за зъби, а с двадесетте милиарда вместо АЕЦ да направим сто милиона катерушки с пързалки. Всички на пързалката-а-а!
43
23
 
31
 
! Отговори
Морски преди 10 години
Тъжно и мъчно ми е за др. Борисов. Този нарцис не може да живее, ако не е на власт.Ще прави всичко възможно да пречи на правителството и непрекъснато ще ни топи пред ЕС. Плаче за няколко сменени кадри на Герб, а по негово време бяха сменени без обяснения всички шефофе на МВР, Общинските служби по "Земеделие", РИО,на Разпл. агенции, БДЖ и много други. Взеха заеми за 4 млр., но никой не каза нищо. Стопиха фискалния резерв с още толкова. Къде отидоха 8 млр? Защо тогава нямаше протести?
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Darth VaderКогато цар Симеон мести столицата на България от Плиска в Преслав през 895г. се построяват в крепостта бани и тоалетни, които ги има и до днес.За сравнение най-старата крепост в Англия - Доувър е построена 12 век по времето на крал Хенри II, а урината и фекалиите се изхвърляли през прозорците. Бянята тогава са мислели, че разболява.Така че не ми цитирай Чърчил!!!
41
1
 
22
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
До Darth VaderНапълно съм съгласен с теб. Аз "тоалетната" го чета за първи път. Знам че Чърчил получава Гърция, а България се дава на Русия. Защо не споменаваш нищо за репарациите, мен в училище са ме учили, че България ги изплаща всичките. Имали ли сме златен резерв и обезпечение на всеки лев със злато, но купуваме жито с това злато. Бомбардирали са ни, разрушавали са и накрая сме с "платили" бомбите - а за "награда" 45 години комунизъм.
40
11
 
20
 
! Отговори
прочел преди 10 години
До АлексНяма никакво противоречие между двете обвинения. В сегашния случай Цвъки не е пратил техниката да слуша, а е бил длъжен, защото го задължава закона и има раз.решение от съда. Така е попречил да обуят негов човек. А първият случай беше за частното му подслушване - без прокурор да е искал това, съдия да е разрешавал и не за разследване, а с цел шантаж .
39
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доказателства има - изфабрикувани от Трактора, Барека и Шопара...
38
1
 
7
 
! Отговори
Darth Vader преди 10 години
За това губиме много земи, Но Германия го отнася най-много, Тя е виновна и за започването на първата световна война. Губи ги и двете. Победителите разделят Германия на 2 части (като разделят Берлин), ГДР (германска демоктатична република, под шапката на СССР и ЩАЗИ), ФРТ (федерална републука германия, под шапката на Лондон, хамериканците). И стената в Берлин, разделен на източен и западен Берлин, Столицата на ГРД си беше Берлин, н ФРГ беше Бон ! Учете, не само да псувате без да знаете .....
37
1
 
8
 
! Отговори
Darth Vader преди 10 години
НИЕ СМЕ ОТ ЗАГУБИЛИТЕ, ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ, ФАШИСТКА ИТАЛИЯ, ЯПОНИЯ и БЪЛГАРИЯ, великия четиристранен пакт !!! Това е, ние не искаме , не мълчиме, ние сме загубили втората световна война ;((((((((. Каквото кажат победителите, това ще е, те се разбират и ни дават на Москва....Искаш не искаш. Борис 3 (Борис три) е направил нещо велико. Разликата между навлизането на СС войските и подписването на договора с Хитлер е 12 часа, познайте в полза на кого. Войските са чакали команда, или са с нас, или ги ...
36
5
 
7
 
! Отговори
Darth Vader преди 10 години
Ще ви кажа нещо, не знам дали ще го разберете, защотот тука пишат ужсно много глупави хора. Първо да ви кажа, че аз съм гласувал през целия си живот за АТАКА , това обаще повече няма да се случи..... Има разни лапета, които говорият "дойдоха комунистите 44 година и ни разгониха фамилията 45 години".Абе хора, вие знаете ли, че България ГУБИ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, чърчил е казал "аз хора, на които тоалетната им се намира в двора не ги искам". И СССР ни взима , ние сме ЗАГУБИЛИ ВОЙНАТА !!!!!!!
35
4
 
8
 
! Отговори
Ну заяц,погоди преди 10 години
Прекратяването на подслушването и неприемането на резултатите в съда е голяма победа на корумпираните български политици и чиновници!Няма как да се констатират и доказват мръсотиите им!Затова и имаше такъв смешен плач и фарисейска загриженост за нарушаването на демократичните права на гражданите.Подслушването на моя /и на обикновените хора/ телефон ще даде информация в кой магазин отивам да търся промоции и как си плащам текущите разходи.Надали ще има интерес.Плачат тези които има какво да крият
34
3
 
1
 
! Отговори
Darth Vader преди 10 години
До аz- (36)Апартамента е купуван преди 40 години, наследствен :). Сега нещо за тебе :), обичам да говоря с музика и текстове :)They fight, they kill, they rapeUnder the banner of the holy churchThey hunt, they lie, they cheat, they stealDoing dirty deeds under church bell's pealConquistadores, hungry for goldDoing as the religious madman toldConquistadores, religion's knightHavoc and death caused by prideСменяш конквистадорите с нашите познали лица (всички), и получаваш уравнението
33
5
 
24
 
! Отговори
М21 преди 10 години
А Маргините са оневинени по всички обвинения и са почисти от момина сълза!! Разбира се това няма нищо общо с горния материал!! да не си помисли някой нещо!! Няма нищо общо и с идването на БСПДПСАтака на власт!! Това са просто съвпадания!! Нали?!?!Хахахахахахаахахахахахахахааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
12
 
25
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА..... преди 10 години
..АМА , РАЗБИРА СЕ ,БЕ....ЗА КАТЕРУШКИТЕ Ц.Ц., СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ВЛЕЗЕ ВЪВ ЗАТВОРА ,ХА,ХА,ХАААААААААААААААА.......!!!!!АКО НА КОМУНИСТИТЕ, НЕ ИМ ХАРЕСА ВЪЛНАТА НА *** МУ....И ЗА НЕЯ ЩЕ ИМА САНКЦИИ....!!!*** , СА АДСКИ ДЕМОКРАТИЧНИ!!!
31
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До в пандиза35НИЩОЖЕСТВО, ти очевидно си от породата на гладките двугънкови червени мозъци!! Едната гънка ти е за ***, а другата за ръсиш квалификации!! А използуването на квалификации е стар комунистически прийом, който се налага поради невъзможността на комунистическите *** да правят причинноследствени връзки и анализи!! И тъй като не могат да използуват аргументи комунситическите *** използуват КВАЛИФИКАЦИИ! Такава е например квалификацията "Народен враг " С която бяха избити хиляди българи!! Но ти, червен ***, си на ниско ниво даже и в квалификациите!! И затова марш пр
30
12
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Борисов и Цветанов по време на управлението си удвоиха капиталите на Цветан Василев и Делян Пеевски зад които стоят КГБ и Руската мафия!
29
14
 
13
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Делото срещу Цв.Цв. ще отиде в Страсбург и там ще лъсне истината за това как е образувано, кой го е поръчал и какво се е целяло с обвиненията точно в предизборния период!! Заслепената от жажда за власт комунстическа *** тепърва има да си сърба попарата, която си надроби в безумната компроматна война преди изборите!! Народът е казал :"Който сее ветрове ще жъне бури!" Когато балоните започнат да се пукат , комуноидите ще паднат окончателно в пропастта на политическото небитие!!
28
10
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Борисов вече не ще предсрочни избори,егати комунето!Тоя си е чист бесепар под прикритие!
27
2
 
3
 
! Отговори
аz- преди 10 години
до 32. Опитвам се да сметна ама не ми стигат цифрите на калкулатора........колко ли поста трябва да напишеш, че да си купиш апартамент в София???? Хахахахахахахаахх!