ВСС пак не избра градски прокурор на София

Двама от кандидатите получиха равна подкрепа на балотаж
5
ВСС пак не избра градски прокурор на София
Бойко Атанасов (л), Ваня Илиева, Руси Алексиев. Снимка: БТА

Висшият съдебен съвет отново не успя да избере градски прокурор на София. Този път причината е, че никой от кандидатите не събра нужните 13 гласа "за" от членовете на ВСС, предаде БТА.

За поста се кандидатираха Руси Алексиев - доскорошен зам.-районен прокурор, следователят Бойко Атанасов и прокурорът от Софийската градска прокуратура Ваня Илиева.

Миналия път тя не се яви заради болест и изборът беше отложен за днес. За Ваня Илиева и Руси Алексиев членовете на ВСС гласуваха на балотаж. Двамата обаче получиха едва по четири гласа в тяхна полза.

Още по темата

Сега ВСС ще трябва да започне наново процедура за избор на ръководител на СГП.

Преди да започне изслушването на тримата кандидати за поста, членовете на ВСС анализираха проблемите в СГП. Основните са незаетите щатове и командированата там около една четвърт обвинители. Прокурори напускат, за да заемат длъжности в изпълнителната власт, сочи анализът.

Част от най-тежките дела дори надминават 250 тома, а това води до удължаване на срока за разследване. Голямата натовареност също беше сред отчетените проблеми.

Постът на ръководител на СГП се оваканти, след като в медии изтекоха записани разговори в дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя, в които участваше доскорошният градски прокурор Николай Кокинов.

Той бе уволнен от ВСС, като малко преди това сам подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Комуняга преди 10 години
А защо всичко това да не мине най -напред през ТАКА НАРЕЧЕНИЯ НАРОДЕН СЪД, КАКТО БЕШЕ ПРЕЗ 45 ГОДИНА ,ЧЕ ТОГАВА ОСТАНАЛОТО, ГЕРЧО И НАРОДЕН СЪДИЯ,
4
2
 
3
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
ВСС ще трябва да започне наново процедура за избор на ръководител на СГП...Новото предложение е било Дон Корлеоне - но той е отказал с мотив, че има още да се развива, преди да заеме такъв важен пост.
3
3
 
1
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Всички съдии, прокурор и съдебни заседатели да се избират на изборите за Народно събрание с четири годишен мандат
2
2
 
2
 
! Отговори
Народен съдия преди 10 години
Българската мафия,след избухването на Димокрацията, сви най -удобно гнездо в правната система,Тези там правно оформиха и оформят големите грабежи на обществено имущество като и самите те грбеха и продължават да грабят без някой да им пречи
1
2
 
5
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Върнете предишния мафиот , та да ви е по- лесно!