Подсъдимият за убийството на бременната Петя остава в ареста

Според магистратите има риск да извърши ново престъпление
5 дек 2013 17:53, Анисия Иванова
14
Подсъдимият за убийството на бременната Петя остава в ареста
Емил Азов. Фейсбук

Емил Азов остава в ареста заради убийството на 20-годишната си приятелка Петя Тодорова, реши днес Софийският градски съд,

Азов бе арестуван за убийството на 4 март т.г. Момичето бе обявено за издирване на 5 март, а същия ден тялото ѝ бе открито в шахта в столичния квартал "Западен парк".

Задържани за престъплението бяха 20-годишният Емил Азов и 23-годишният Михаил Миков, и двамата криминално проявени. Момичето е било бременно от Азов, убито е по особено жесток начин.

Съдът днес изслушва експертиза за психиатричното състояние на подсъдимия. Според експертизата са налице суицидни намерения у Азов. По тази причина вещото лице предложи подсъдимият да бъде настанен в психиатрично отделение в Ловеч.

Още по темата
Адвокатът на подсъдимия поиска по-лека мярка за неотклонение - домашен арест, като каза, че няма опасност клиентът му да извърши ново престъпление или да се укрие.

Съдът остави в ареста Азов, тъй като според магистратите съществува висок риск обвиняемият да извърши ново престъпление.

Като пример бе посочено, че той е заплашвал бившата си приятелка Даниела Костадинова и нейния приятел - Костадин Атанасов. Прокурорът каза, че тя е била водена от Азов в същия парк, където е убита Петя.

Съдът посочи, че Азов я е заплашвал, удрял е Костадин, използвал е газов пистолет срещу него. Според съда няма причина за промяна на мярката за неотклонение "Задържане под стража".

Припомнени бяха показанията на майката на Петя Тодорова, че Азов е знаел, че Петя е бременна, и въпреки това е извършил умъртвяването.

В съдебната зала Азов беше видимо притеснен. Той заяви само, че не възнамерява да извърши нови престъпления и иска да бъде изменена мярката за неотклонение в по-лека.

Следващото заседание по делото е на 10 декември 2013 г., от 10.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
готин преди 10 години
там до живот,да види как е и ще си помисли доста дълго,така е за такива
10
0
 
0
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
*** !
9
0
 
2
 
! Отговори
ivoxgeim преди 10 години
Поредния убиец които ще изкарад жертва.
8
0
 
4
 
! Отговори
Психолог преди 10 години
Много моля да се извади IP-то на Утайката (1) За да се подведе под съдебна отговорност.Като психолог с многогодишен опит-ясно различавам хората с психологически проблеми,този човек е болен и трябва да се лекува,в противен случай е много вероятно да посегне на човек.С цел изнасилване,убийство,осакатяване.Вероятно са се гаврили с него и с майка му-възможно е да е бил изнасилен като дете-при всички случай,трябва да се прегледа и да се лекуваАдминистратора да подаде ИПто. за да го го прегледаме!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Психолозите изпадат в истински шок от самопризнанията на 19-годишния Емил Азов, който заедно с приятеля си Михаил Миков извършват зверското убийство на 20-годишната Петя Тодорова. Азов заявява пред специалистите, че му станало досадно и скучно и затова решил да убие бременното момичето. Петя е била тиха и затворена, дори е страдала от страхова невроза, което позволява на Емил Азов да я манипулира,
6
0
 
6
 
! Отговори
спиме преди 10 години
НИКАКВА ДОЖИВОТНА ДА ГО ХРАНТУТИМЕ И ДОНДУРКАМЕ БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ ПАРНОПОДСЛОН НАПРАВО СМЪРТНА ПРИСЪДА!!!!!!!!!АЗ КАЗАХ!
5
0
 
7
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Какъв домашен арест бе господа адвокати тук има умишлено убииство,скриване на трупа в шахта.Само в дрънголника,там осъдените за дребни кражби дето също имат дъщери ще им дадът възмездие.Сред престъпниците също има родители и изнасилвачите,убииците на жени,деца не доживяват края на присъдата си.За да намалеят такива случаи по тях трябва да се работи по съкратена процедура и подкрепа от обществото няма да липсва.За такива престъпления смърт,смърт,смърт и пак смърт.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Утайката :Nqkoi treashe da go napravi tva s maika ti, za da ne govoish sega malko lekence !
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Утайката: Моли се да не ми падаш в ръцете. Ще ти извадя сърцето през ауспуха...
2
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До живот,без право на замяна!
1
56
 
0
 
! Отговори
Утайката преди 10 години
Кой знае неговата къде е кръшкала и е побеснял човека . От къде да е сигурен,че и детето е негово ? Аз ако бях щях да и скачам на корема докато излезе детето и се уверя .