Сидеров обвинен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда

Атакистът е с мярка "подписка", нямал забрана да напуска страната
Обновена: 12 мар 2014 17:37 | 12 мар 2014 13:40, Анисия Иванова
137

Обвинения за хулиганска проява и нанасяне на лека телесна повреда са повдигнати на лидера на "Атака" Волен Сидеров за инцидента на летище Варна, предаде "Фокус". На излизане от Столичното следствие той съобщи пред журналисти, че няма забрана да напуска страната и му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Сидеров допълни, че е запазил правото си да не дава показания, докато не бъдат разпитани останалите четирима очевидци на инцидента на летище Варна - депутатите от "Атака" Калина Балабанова, Николай Александров, Димитър Димов и Иван Димитров. Според националиста по случая имало теч на информация от следствието.

Още по темата
Лидерът на „Атака” се появи тази сутрин в Столичното следствието, където трябваше да му бъде повдигнато обвинение за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай заради скандала на летище Варна от началото на януари. Сидеров прекара в следствието малко повече от един час. С него бяха и почти всички депутати от парламентарната му група.

Днес той определи разследването срещу себе си като политическа поръчка. Сидеров коментира още, че нямал какво да крие и затова е тук. "Смятам да настоявам възможно най-бързо да се разреши случая по съдебен път. Медиите ме обвиниха и осъдиха. Цялата история е скалъпена", каза той.

До разследването срещу националиста се стигна, след като на 6 януари по време на полет от София за Варна той обиждал френски дипломат и се сбил последователно с един от пасажерите, както и с униформен полицай на летището.

Няколко дни след ининцидента главният прокурор внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета му. На 22 януари Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
0
 
! Отговори
МайкаВИ преди 10 години
Благодаря на всички гласували на изборите за тази позорна пародия! Без вас нямаше да бъдем свидетели на деградацията не само на народа ами и на наридните представители. Лицата градящи името и цялостта на държавата, трябва да са изцяло *** за да може тенденцията на падение да продължи в зверски темпове! Нека онищожим България, нека сами намажем с всичко свято!
102
0
 
3
 
! Отговори
Ниа Маркова преди 10 години
Явно когато става въпрос за АТАКА, още повече за Сидеров законите не важат. Пренебрегва се фактът,че събраните доказателства,писмени и устни,остават за следствието,а не за цялата журналистическа общност. Обвинението не го коментирам,бяха извадени на показ доста факти оневиняващи Волен и все пак някой явно реши,че иска да сплаши Волен. За тяхно съжаление ще разберат,че той така лесно не се плаши,но нека пробват. Така ни правят по-силни.
101
0
 
2
 
! Отговори
Станислав Стоименов преди 10 години
Първо как така изтича инфо по медиите за всичко случващо се по разследването, второ- дипломатка, която говори на словашки, български и накрая на английски- "*** YOURSELF" и трето- младеж, който до момента на слизането от самолета само наблюдава отстрани, и решава да изсепи- "***, *** ще те смачкам"...- нима това не би накарало и вас ли да се държите арогантно, но чак пък да са били полицай, хайде стига няма да повярвам, че един такъв разумен човек като Волен би си позволил това...
100
0
 
1
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
как само им се влияе на днешните ни управници, прокурори, полицаи и всякакви- предатели, в името да заклеймят тази истинска партия и да накарат избирателите на Атака да си оттеглят гласовете- само и само, защото в момента всеки се бори за Евро парламента!!! Жалко е цялото това поведение на прокуратурата и органите на реда...Страхът им е голям от АТАКА и се чудят вече какъв номер да му изиграят на Волен, но народа е до него и със него !
99
1
 
1
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
Дано така бързо си свърши работата, както бързо влезе в ход досъдебното производство и да стане ясно кой стои зад това скалъпено обвинение....
98
0
 
1
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
Няма никакъв скандал- Френската госпожа дори не е пожелала да се представи, а някакъв си новоизлюпен богаташ се прави на супермен и сипе обиди, после пък и полицая, който казва, че е бит....боже, какви са тези спектакли, скалъпени от ГЕРБ- *** циркаджиите сте, вие сте за цирка, не за парламента, хора....Точно затова го уважавам Сидеров, защото не се огъва, а се държи като българин...
97
0
 
1
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
Няма никакви хулигански прояви, да искаш данните на виновния, за да се оплачеш в съда не е хулиганство,това че той отказва да ги даде и да се покрие и ти търсиш служебното лице да си свърши работата не е скандал, Волен иска да се спази закона така както е. Няма никакъв бит полицай, има ***, която не си върши работата и на всичкото отгоре лъже...Прокуратурата иска много да си върши работата, ама така не става, хора...Докато Бареков , Бойко и т.н. влязат в европарламента,не им трябва Волен...
96
0
 
0
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
Винаги се цели да се елиминира АТАКА от политическия живот, за да може да останат само БСП и ГЕРБ и някоя друга послушна партия,... за да монополизират влиянието си над народните маси и да си запазят статуквото!
95
0
 
0
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
С този опит за съдебна саморазправа, лъсна безсилието на олигарсите да компрометират лидера на Българските националисти-Волен Сидеров! Сидеров не е сам бе, злочести еничари! Как ще осъдите легитимната и вече с дълбоки корени, Българска национално патриотична кауза АТАКА??? Ще осъдите себе си, както винаги е било до сега, в подобни случаи, в историята на света!!!
94
1
 
3
 
! Отговори
американецо преди 10 години
Едва ли ще търка пандиза това психарливо беловласо старче, но дори и да го вкарат, ДПС-то, турците и *** ще го пазят! Той си е турски ***!
93
1
 
5
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Психиатрите ще го освободят от съдебна отговорност.
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех че не съм бил там да метна една торба от Барековите специалитети, че да окъпя и журналистите, дето толкоз не ги е гнус, че са се приближили толкова близо до тоя ***... невъоръжени!
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атакистите трябва да научат турски език и да наизустят корана, защото Волен Сидеров качи ДПС на власт, а ДПС иска да се знае турски език.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименРазликата е само, че едното е факт.А за другото форумните мижитурки още само мечтаят.
89
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров е хулиган. А оня - босът на търговията с екстази - той е аристократ, за него Запада милее.
88
6
 
2
 
! Отговори
Ох преди 10 години
Днес от агенти на ДАНС и ЦРУ постъпи информация че от партия ГЕРБ ежедневно купуват провокатори и плащат на хора от цял свят по 100 евро на ден на човек.Всекикойто вземе пари трябва да провокира Г-н Сидеров ако случайно го види.По данни на ЦРУ партия ГЕРБ плаща по 90 милиона евро всеки ден на хора по света зада са спокойни че ако някой някога през живота си види Г-н Сидеров ще го омаскари и инсценира сбиване и скалапи проблем
87
4
 
6
 
! Отговори
st преди 10 години
Сто тояги на голо пред парламента му ударете на лапештака беладжия такъв еххехехе
86
7
 
11
 
! Отговори
ГОГО преди 10 години
ВОЛЕНЧО МАЛКО ТИ ОСТАВА КУХ СИ КАТО ПРАЗНА ЛЕИКА
85
8
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Ямболския *** е страшен тарикат. Истински националисти биха те разкавали със въже на шиятаза кеф на населението.
84
1
 
4
 
! Отговори
Tzvetanov преди 10 години
Da muse udaryat 100 toyagi na Golo lichno ot Ahmed Dogan na tozi tzirkadjiya.