Разследването срещу Пенгезов е заради европари

Цацаров: Няма нищо общо с избора на председател на САС
22
Разследването срещу Пенгезов е заради европари
Сотир Цацаров съобщи, че са разпитани 81 свидетели по случая с Пенгезов. Снимка: Булфото, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров отрече разследването срещу съдия Веселин Пенгезов да е свързано с процедурата за избор на нов председател на Софийския апелативен съд, предаде БТА.

Още по темата
В момента Пенгезов оглавява това съдилище и мандатът му приключва.

От 2010 г. Пенгезов е бил разследван за злоупотреби с евросредства, когато е бил председател на Военно-апелативния съд.

Разследването срещу Пенгезов е за отклоняване на евросредства, предназначени за изграждане на софтуер.

За периода от 2010 до 2013 г., когато поема поста главен прокурор, Цацаров отказа да коментира как е работено по разследването. От януари 2013 г. досега обаче вече са били разпитани 81 свидетели.

Цацаров коментира, че приема преценката на екипа, който работи по разследването, и допълни, че същият прокурор е работил интензивно през първите три години "толкова, доколкото е можел да работи сам".

Вече свикнах да има дела, по които години не е работено, отговори Сотир Цацаров на въпрос.

Държавата е в такова състояние, правосъдието и донякъде медиите също, защото живеем от избори до избори, коментира Цацаров и отново отхвърли хипотезата разследването срещу Пенгезов да е обвързано с процедурата за избор на председател на Софийския апелативен съд.

Ако следваме тази логика, всеки четвъртък трябва да отмятам присъствие на заседанията на ВСС, част от прокурорите и спецзвеното за разследване срещу магистратите да излязат в отпуск и по време на избори да не се работи. Прокуратурата няма да спре по време на избори, категоричен беше главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Светльо-Джипа преди 10 години
Добре де, ами ако не бяха ЕВРОпари, нямаше ли да му повдигнеш обвинение, бе г-н Главен прокурор ??? До коклкото ми е известно лицето Пенгезов взема във всякакви валути, не само евро....
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Сотир Цацаров е точно като Пеевски и съм убеден че като него не му е читава работата.Сотир Цацаров трябва да бъде разследван за конфликт на интереси и корупция.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЗМИСЛЕНИЯТ КОМОНИЗЪМ СИ ОТИВА С РОДИЛНИ МЪКИ
13
0
 
1
 
! Отговори
Еее.. преди 10 години
Цветанов му виновен, че той грабил та се забравил !" Виновен" - Ц.Ц. ,че си свършил работата ! Хем крадлив /Пенгезов/ ,хем нагъл ! .... А, дъщеря му ...... !!!
12
0
 
2
 
! Отговори
MJM преди 10 години
Kрушата не пада по далеко от дървото.На времето преди много години неговата майка злоупотреби с голяма сума пари докато беше гл.счетоводител. ама заради нея друг лежа в затвора.Това няма как да се скрие цялото им родно село знае а то е с.Серемерджиево Русенско.И сега дъртата мошеничка живее като принцеса и ползва хиляди превилегий.Но какво да се прави така *** така ги ровят.Ама да не забравят едно ЗА ВСЯКА *** СИ ИДВА КОЛЕДАТА.
11
0
 
1
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 10 години
Тази сбирщина от мафиоти още "съдебна система" ли се нарича в Корумпестан....?
10
0
 
11
 
! Отговори
темидьо преди 10 години
Смрадта, която се носи от '' правосъдието '' е нетърпима, но познавайки процесите в България, нищо не е случайно. Зад този наглец са подредени много мръсотии и хора свързани с тях. Пенгезов е подлец, но тези зад него са 5 пъти по- големи. Затриването на съдби е национален спорт и то точно на хора, които строят нещо, а не на тези метили впити в кръвта ни и смучещи готовия продукт... Новият ред ! Това е !
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров, а защо ти не разследваш Станишев за 859 000 евро присвоени от него и наглата му жена " за консултантски услуги" по аферата Хохегер? Засъщото престъпление лобистът Хохегер беше осъден на 2 г. затвор в Австрия.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дойде БСП на власт и запичнаха кражбите на еврофондове.
7
0
 
5
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
аз почнах да ползвам Пенгез вместо *** от днес. този ЕнтелЕгентен и съвестен съдия заслужено даде конкретен смисъл на тази дума.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе Чиста случайност е,че се случва преди изборите.:) Кой смее дори да помисли, че това си е чиста проба манипулация.Горката тройна коалиция.Тя се гърчи от страх и безсилие, но няма какво да направи срещу негативното отношение към себе си.Хората не я искат по никакъв начин повече да властва, да краде и да взема заеми, които ние ще плащаме. Единствения начин да се преборим с нея е с изборите.После по законов път ще бъде лишена от облагите си и придобитите чрез корупция милиони.Ще ги изненадаме.
5
1
 
13
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 10 години
Вчера небългарина Сатанишев в тесен пиянски кръг в Кърджали е казал:- Дано повече балъци се вържат на моите приказки за благоденствието в бъдеще време и да гласуват за БСП, че тука почва да става напечено. Аз да си отида в Брюксел пък тука да се оправят както могат. Моника си ме чака и ми е купила хубава къща.
4
0
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Както винаги отвън ни подсказват за какво става дума.У нас никой не вижда и не чува .
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех, ако не бяха евро парите, какъв живот щеше да си живее пенгезов... Само си викам, дано, дано...
2
1
 
23
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
доколкото си спомням дъщерята на Пенгеза беше съдена за някакви имоти по черноморието. к'во стана с Пенгезовица бе Цаца? или вече викаш: "свикна да има дела, по които години не е работено".а дано днес Пенгеза, утре Цацата подсъдим.
1
2
 
21
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Този Сотир Цацаров е точно като Пеевски и съм убеден че като него не му е читава работата.Сотир Цацаров трябва да бъде разследван за конфликт на интереси и корупция.