Окончателно: Лазар Колев ще лежи доживот

ВКС потвърди присъдата за убийството на сестрите Белнейски
Обновена: 21 май 2014 17:59 | 21 май 2014 16:49, Веселина Йорданова
44
Окончателно: Лазар Колев ще лежи доживот
Лазар Колев. Снимка: архив, БулФото

Лазар Колев е осъден на доживотен затвор без право на замяна за смъртта на сестрите Белнейски, реши  Върховният касационен съд.

Присъдата е окончателна.

Още по темата
През юни миналата година Пловдивският апелативен съд потвърди за втори път присъдата, с която на подсъдимия Лазар Колев бе наложено наказание „доживотен затвор без замяна“.

Колев е осъден за това, че на 28 януари 2006 година, за да прикрие изнасилване и блудство, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост е убил сестрите Росица и Христина Белнейски.

Той беше осъден да заплати на родителите на сестрите обезщетение за претъпени морални вреди общо в размер на 400 000 лв.

Пловдивският апелативен съд единствено прие, че не е налице квалифициращият признак убийството да е извършено по особено мъчителен начин.

Върховният съд обаче не е съгласен и отмени това решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
5
 
! Отговори
миро преди 10 години
браво на бълг.съд .взе вече и да съди не както досега да се прави на превъзпитател на престъпници
14
20
 
8
 
! Отговори
Star fighter !!! преди 10 години
Има ли случай -със съвсем редки изключения-когато някой да си е признал че е престъпник в БГ-то??? Този случай-Белнейски не е изключение но екпертизите уличиха урода на снимката!!! Остана висящ въпроса за съучастника му в пъкленото дело!!!пп-Едни чудовища заразиха със СПИН около 429 деца и 30 майки в Бенгазилибия и не им пука!!! Адвокатите ги научиха как да лъжат че са измъчвани а другото свършиха промивачите на мозъци-МАСМЕДИИТЕ!!!Те са само помилвани!!! Помилвани а не ОНЕВИНЕНИ!Слава на ГОЦЕ!
13
4
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
На убиеца му се размина окончателно но Лазар Колев не е с нищо по различен от истинския извършител.До колкото знам е бил изнасилвач,крадец и наркоман.Точно в затвора си му е мястото.А физическия извършител него господ ще наказва
12
1
 
28
 
! Отговори
питащ преди 10 години
В крайна сметка кой уби сестричките?Кой?!?!
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е то е ясно кой е убиеца, нали 10г. се е работило в негова полза, и за да се намери подходящата жертва за виновен.
10
4
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
разбира се че лазар е невинен и прикриват истинския извършител, всички бедняци са единодушно на това мнение, а както знаем бедняците са бедни защото в тая държава сямо простите успяват.
9
4
 
18
 
! Отговори
Познавам системата.. преди 10 години
Достатъчно познавам правосъдието ни и не му вярвам в много от случаите по които се произнася.И все-повече не му вярвам ....
8
10
 
9
 
! Отговори
Old fighter !!! преди 10 години
До DiscoveryЖалко много жалко че в твое лице Света е загубил един мегаследовател!!! То 1000 експертизи го уличиха като пряк извършител!!! Обаче ти и такива като теб и некакъв Улав явно знаете истинската Истина!Добре че са форумите че без тях още по-лошо!!!Иначе си забавен а пък и от футбола за теб тайни няма!!! Хааааахааааа!!!
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истинския убиец с джипа най-после се измъкна и несъмнено се чувства много силен и хитър. Всичко на този свят обаче се плаща, и този мерзавец вече има на сметката си не само двойно убийство, но и съсипването на живота на едно младо и невинно момче. Каквото посееш, това ще пожънеш, дори и жътвата да се забави.
6
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това момче ще лежи до живот без да е виновен,, цяла България знае че убийците са полицаи......
5
37
 
4
 
! Отговори
Aлов преди 10 години
То па Белнейски все едно бяха некви големи убавици ,та заради тях да лежи момчето до живот. условно можеше да си го пуснат.
4
4
 
30
 
! Отговори
до doto преди 10 години
Не само че Раданов каза, че са блъснати от джип, ами и че е инсценирано убийството им. Раданов е и същият, който година преди случая Белнейски заяви, че Чората не умрял от кардиогенен шок, а е умрял от побой.
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Окончателно на убиеца му се размина....
2
5
 
64
 
! Отговори
doto преди 10 години
"Ключов експерт по делото "Белнейски" обесен на детска люлка-Съдебният медик проф. Стойчо Раданов, който разкри, че сестрите са блъснати от джип, намерен мъртъв в градинка "... какво повече да се каже по въпроса колко нелепа е тази присъда...
1
8
 
7
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
КО ? НЕ !