Обвинените за опит за убийство на Пеевски остават на свобода

Прокуратурата се отказа да протестира решението на СГС
Обновена: 18 юни 2014 12:32 | 18 юни 2014 12:29, Анисия Иванова
40
Обвинените за опит за убийство на Пеевски остават на свобода
Георги Христов и Венцислав Върбанов, обвинени за опит за убийство на Делян Пеевски Снимка: архив Булфото

Прокуратурата се отказа да протестира освобождаването на тримата мъже, обвинени за опита за убийство на Делян Пеевски. Това съобщиха от институцията.

След като Софийският градски съд ги свободи на първа инстанция, те остават на свобода окончателно без мярка за неотклонение.

Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев бяха задържани на 12 юни, но освободени от съда без мярка за нетклонение.

В събота Софийският градски съд прецени, че обвинението не разполага с доказателства, че са се опитали да убият Пеевски и пусна задържаните без мярка за неотклонение. Магистратите не откриха нито едно годно доказателство, липсваше дори информация кога и къде е трябвало да бъде извършено покушението.

Впоследствие прокуратурата заяви, че ще протестира решението на СГС да пусне от ареста задържаните.

Още по темата
От прокуратурата уточняват днес, че ръководството на институцията е възложило на прокурори от Апелативна прокуратура в София и Върховна касационна прокуратура да проучат делото.

Установило се, че доводите на градската прокуратура, която иска все пак мъжете да бъдат върнати в ареста, не могат да бъдат споделени и липсват основания за поддържане на протеста, тъй като въз основа на събраните до момента доказателства не може да бъде направено обосновано предположение, че тримата обвиняеми са опитали да убият Пеевски.

По повод появили се спекулации за евентуална предубеденост и заинтересованост по въпросното дело, ръководството на прокуратурата излиза със своя позиция, в която отхвърля категорично такива твърдения. 

"Без значение на начина, по който би могъл да бъде интерпретиран конкретен казус в публичното пространство, подкрепяме безусловно и категорично действията на прокурорите, които вземат решенията си по вътрешно убеждение, основано на обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства по делото. Всякакви внушения, че прокуратурата е фактор в политическия живот на страната, са недостойни и спекулативни", категорични са от държавното обвинение. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Коце Мастиката преди 9 години
Това не е главен прокурор, това е слуга на отбран кръг криминални фесове!!!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той прасчо така прави.Плаща на прокуратурата да обвинят някой дето му е неудобен.Тука обаче си даде парите зян.
31
1
 
9
 
! Отговори
сега! преди 9 години
Безобразие! Имената, снимки в АНФАС??ЗАЩО?? ХОра, които ПОГРЕШНО са набедени! нА КОЛКО *** поМЕСТВАТЕ снимки В ЕДЪР ПЛАН, С ИМЕНА, но те крадат,,убиват!а тези хора?? докога ЩЕ ЧЕТЕМ ЗА дЕЛЯН пЕЕВСКИ?кАТО БЮЛЕТИНИТЕ ОТ кОСТИНБРОД?Всичко, с което се занимава това правителство е изкуствено, фалшиво, за ОТВЛИЧАНЕ на ВНИМАНИЕТО! Защо нищо не се каза за Христо Бисеров? За договора с Южен поток?
30
1
 
14
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
И на по неграмотните им е ясно , че това са циркове за отвличане на вниманието . Нашите политици и журналисти вървят с години назад след западните си колеги . Никъде по света не минават такива евтини номера , пишете за банките и булгартабак , за онзи дето одобрявал съмнителни кредити на КТБ , дето го разследват . ААА извинете то това беше публична тайна ...... Да ви го таковам в новинарския сайт .....
29
1
 
11
 
! Отговори
Стефка преди 9 години
Шменти-капели или кой лъже по-добре!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подпалихте си чергата.Съвсем запушихте.Да не би от Булгартабак да идва тази пушилка.
27
1
 
13
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
Червена тишина
26
1
 
13
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
КОЙ е разписал да се проведе тази операция в дух на неотложност без разрешение от съда ??????
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обвинителите на съд - не може така да маскарят без доказателства
24
1
 
19
 
! Отговори
без преди 9 години
Пеевски - онзи невероятен капацитет, който на 20 години стана шеф на пристанище Варна ли?
23
3
 
14
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ИЗМАМИ НАРОДА НА БОРСАТА МНОГОКРАТНО!!!ПЕЕВСКИ И ТОЙ НЕ Е СТОКА!!!!с ДВЕ ДУМИ АКО СЕ УМЪРТВЯТ ЕДИН ДРУГ НЯМА ДА Е ГОЛЯМА ЗАГУБА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убиство на мамин дилян...поредните кьорфишеци за отвличане на вниманието от некадърността и корумпираността на това управление и катастрофата до която доведе България само за една година!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦАЦАРОВ НА СЪД,ЦАЦАРОВ Е ПОДБУДИТЕЛ,ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ПРАСЕТАТА СЕ КОЛЯТ ПО КОЛЕДА,ПОНЕ ДО НОЕМВРИ НИКОЙ НЯМА ДА ПИПНЕ ПЕЕВСКИ
20
1
 
15
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Сега тези хора ще съдят България в Страсбург и ще я осъдят!От това следва,че НЕпрофесионализма,личните интереси и политически интриги ще бъдат заплатено ОТНОВО от нас данъкоплатците! ДОКОГА никой в тези прокуратура и полиция няма да си понесе отговорността за некадърността си,да бъде уволнен и да плати за безумията си!ДОКОГА такива некадърници,като Цацаров, ще заемат високи управленски постове!?Пфу...
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
съд и прокуратура са банда за рекети явно - ами тогава що въобще ги арестуваха?
18
1
 
24
 
! Отговори
хахахахахаха преди 9 години
Нали съдийката беше уж беше виновна , а сега кво стана и прокуратурата няма данни и доказателства ?! Попаднали сме на ужасна шайка разбойници да ни управлява с извънредно нисък коефициент на интелигентност и циганизирано чувство за общество !
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕГА ТИЯ КОГАТО ОСЪДЯТ БЪЛГАРИЯ ЦАЦАРОВ ДА ПЛАЩА ОТ ДЖОБА СИ ,НЯМА ПОСТОЯННО ДА СЕ КРИЯТ ЗАД ДЪРЖАВАТА,ТВА СА МАФИОТСКИ ИГРИ,ДА СИ ГИ ПЛАЩАТ ОТ ЛИЧНИТЕ ПАРИ
16
21
 
5
 
! Отговори
СИГНАЛ преди 9 години
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е ПОРЪЧАЛ УБИЙСТВАТА НА ,ГЕОРГИ СТОЕВ,БОБИ ЦАНКОВ И МИШО БИРАТА,СЕГА ЦАЦАРОВ ДА СЕ ЗАДЕЙСТВА,А АКО БОРИСОВ ИСКА ДА СТЕВА ПАК МИН ПРЕЦЕДАТЕЛ БИ ТРЯБВАЛО ДА РАЗСЕЕ ТЕЗИ ПОДОЗРЕНИЯ,НА ДЕТЕКТОРА ПРЕД ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Авееей, откога е незаконно да гътнеш прасето?
14
1
 
40
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Трима души са задържани за подготовка на убийството на Делян Пеевски. При обиска от бандитите са иззети нож, готварска книга, запалка и дървени въглищa.