Полицай и негов ортак са в ареста, изнудвали бизнесдама

Те били задържани с 5000 лв. белязани пари в Плевен
11 юли 2014 14:40, Анисия Иванова
13
Полицай и негов ортак са в ареста, изнудвали бизнесдама
Снимка: архив Булфото

Плевенски полицай и негов "съдружник" са арестувани за 72 часа във връзка с разследване за изнудване в размер на 5000 лева на бизнесдама. Това съобщи окръжният прокурор на Плевен Иво Радев.

Наблюдаващият прокурор Ивайло Ангелов допълни, че съдът е освободил снощи двамата под парична гаранция от по 1000 лева заради чистото им съдебно минало.

Събрани са достатъчно доказателства за престъплението, но нямало опасност да се укрият според магистратите, поясни Ангелов, цитиран от БТА. Двамата обвиняеми контролирали бизнеса във фитнес зала, която се водела реално на техни роднини и близки.

Бизнесдамата сключила договор за ползване на залата, за да получи по европейска програма 34 хиляди лева за подготовка в нея на кадри. По уговорка с полицая, с който тя била в приятелски отношения, трябвало да изплати сума за наем на залата от по 250 лева месечно, като се издължи в края на годината с цялата сума.

След като полицаят и "съдружникът" му разбрали, че партньорката им е получила по европроекта по 1800 лева на обучаем курсист, те вдигнали наема и поискали да им изплати общо 11 000 лева. Двамата използвали различни начини за натиск и заплахи, каза прокурорът.

Бизнесдамата подала сигнал за изнудването в дирекцията "Вътрешна сигурност" на МВР, откъдето била организирана операцията по арестуването на двамата в момента на получаване на 5000 лева белязани пари, казаха от прокуратурата. Разследването на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зад почти всяко престъпление стои полицай и таксиметров шофьор.
9
0
 
5
 
! Отговори
До АМАН преди 9 години
Няма човек в България, който е на ,,държавна" работа и да е крал.. Нали, говорим за нормален чиновник? Ако сте извън този контекст, значи не говорим за едно и също! И, да! Препоръчвам всеки, който има в КТБ, ЦКБ, ППБ, ЦКБ и Токуда банк,....ИЗТЕГЛЕТЕ СИ ПАРИТЕ! Не, че ми пука за вас, но не искам разни *** да са милионери!И да ми обясняват след това, колко е зле...Нищо не е зле. Историята се повтаря. И явни ***- много! Гласуващи- МАЛКО!
8
0
 
4
 
! Отговори
Денислав преди 9 години
Изнудват за пет бона, а ги пускат за един бон под гаранция, защото имали "чисто минало". Абе я го сложете на детектор на лъжата и го питайте за това "чисто минало". Колко пъти са го чистили това "минало" и колко пари са събрали?
7
0
 
0
 
! Отговори
Stefko 88 преди 9 години
До На Васко брат му.На моята к98...брат.Мене ушев ми не требе! Имам си к98. хе хе
6
1
 
2
 
! Отговори
На Васко брат му. преди 9 години
До Stefko 88Не знам като ти откраднат акумулатора или е**т жена ти, на кого ходиш да мрънкаш. Ходиш, щото ти е вътрешно, а не ти стиска да се оправиш сам.
5
3
 
5
 
! Отговори
Stefko 88 преди 9 години
Полицай да е престъпник ? ... Не думай... То ушев освен за протекция на *** , престъпниците и властта за друго става ли? Е и някоя далаверка от време на време... Ето я полицията, нанаплюскали се пост комунисти, застъпници на *** права, гей обществата, партията кърмилка стоящи срещу народа. Ушев работи за мВр - вътрешния кръг обслужва. А народа да си е*б* ...... За това се става ушев -за облаги не за защита на народа .
4
2
 
10
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Напишети им имената бе!! Защо ги криете ??Нека ги знаем и с пръст да ги сочим тия убавци !!
3
2
 
11
 
! Отговори
АМАН преди 9 години
Няма човек в България който да не е на държавна работа и да не прави злоупотреби НЯМА. Жлка картина. Африканска Република *** ***.Даже и *** Балкански би се срамувал от случващото се в наши дни
2
4
 
3
 
! Отговори
На Васко брат му. преди 9 години
Глупости на търкалета. МВР хвърля прах в очите на хората, за да оправдае нескопосания арест. Ако такова усърдие при арестуването на служителя бе хвърлено в Лясковец, сега нямаше да има мъртво ченге. А бизнес дамата.... доооооста си е поизкривила душицата. Жалко за семейството и кариерата на полицая
1
0
 
22
 
! Отговори
Васко преди 9 години
Лакомо дупе кръв ***!!!