Началникът на "Сигма" остава в ареста

Срещу него има обвинение за рекет
18
Началникът на "Сигма" остава в ареста
Снимка: Булфото, архив

Специализираният съд остави в ареста началника на моторизирания отдел на МВР "Сигма" Ивайло Василев.

Той е обвинен, че е ръководил престъпна група за изнудване и вземане на подкупи.

Още по темата

Заедно с него бяха задържани още шестима служители на "Сигма", които бяха пуснати с мерки за неотклонение парични гаранции.

Решението може да се обжалва от Василев пред Специализирания апелативен съд.

Полицаите бяха задържани на 30 юли при операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала от януари 2013 г.

Участниците са изнудвали водачи на МПС да дават различни по размер подкупи, за да не бъдат санкционирани за извършени от тях нарушения на пътя.

В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства (СРС). До момента са разпитани деветима свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
VoyagerXII преди 9 години
Хора, аз си сложих камера в колата и от тогава проблема с "говориш по телефона" и "мина на жълто" приключи. с усмивка посочвам камерата и предлагам да изглеждаме записа, на който се вижда, че не съм направил вменяваното ми нарушение. СЛАГАЙТЕ СИ КАМЕРИ -ПОМАГА!
14
1
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 9 години
аз просто не им давам и се омитам, какво- ще ме застрелят ли хахахахаха. НЕ Е ЛУД , КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА, А КОЙТО МУ Я ДАВА. Как да докажеш, че си минал на жълто, ами те как ще докажат , че си минал на червено?
13
2
 
1
 
! Отговори
хе, хе преди 9 години
До МладЕжтака усещах, че си идеалист-утопист. Дерзай.
12
0
 
6
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Че е факт - факт е, мотористите са много сръчни във вземането, веднъж дори ги снимах на кръговото преди Нова телевизия. За половин час овършаха колкото за депутатска надница и забегнаха.Въпроса е обаче само те ли са? Като са хванали тези ще продължат ли и с останалите или това си е поръчка?
11
0
 
0
 
! Отговори
МладЕж преди 9 години
До 11 ..."да не четем подобни статии", не за да се скрият, а просто да няма подобни нарушения в система, от която очакваме да е в служба на реда в държавата, още повече НИЕ си плащаме твърде скъпо за услуга, която не получаваме! Чети по-бавно, като не умееш да мислиш бързо! Това е приятелска препоръка.
10
1
 
2
 
! Отговори
браво младЕж преди 9 години
До МладЕж: "...Нека получават горепосочените привилегии, НО да не четем подобни статии!"ще се отчете това твое пожелание. Чисто и просто такива статии повече няма да бъдат публикувани. Както в недалечното минало. Само пудра шекер отгоре.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един от тея мушмороци така бързо сгъна и мушна в ръкавицата една двайска. Първо си помислих че прави фокуси,но не, отнесе я като куцо пиле домат.
8
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ИМА ГОЛЯМА БЕЗРАБОТИЦА . ПРЕДЛАГАМ КУМ ВСЯКА ПАТРУЛИРАЩА ПОЛИЦЕЙСКА КОЛА ДА ИМА ПО 2 *** ЦИВИЛНИ КОИТО ДА КОНТРОЛИРАТ ПОЛИЦАИТЕ . А ТОЗИ НЕ ГО МИСЛЕТЕ ЩЕ ГО СВАЛЯТ ОТ ДЛЪЖНОСТ И ЩЕ ГО НАЗНАЧАТ НА ДРУГО МЯСТО СЪС СПОРАЗУМЕНИЕ, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВАДИ ПАРИ И ЗА ДРУГИ . ОПГ _ТО В ЗАТВОРА
7
3
 
9
 
! Отговори
стига преди 9 години
До МладЕжИ НИ Я ТОВА СЕ ПИТАМЕ ВЕЧЕ 25 ГОД. ЗАРАДИ ТЕЗИ ТЪРТЕИ НОРМАЛНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПОЛИЧАВАТ МИЗЕРНИ ПЕНСИИ,ТОЗИ АБСУРД ТРЯБВА ДА СПРЕ, А ЗА СЕГА ДУПКАТА В НОИ СТАВА ВСЕ ПО ГОЛЯМА........
6
7
 
11
 
! Отговори
МладЕж преди 9 години
По силата на каква логика държавните служители (в т. ч. полицаите) не плащат социални осигуровки, получават добри заплати, пенсионират се рано и получават по 20 заплати (брутни!) от касичка, в която не са слагали нито лев?! Като млади пенсионери продължават да работят и заемат желани работни места. Всички служители на МВР карат частните си автомобили без "Гражданска отговорност" и без винетки!!! Нека получават горепосочените привилегии, НО да не четем подобни статии!
5
4
 
14
 
! Отговори
кой преди 9 години
Всички полицай който са с вид на мутри вън от системата,кой ще ни спаси от полицията това е въпроса?
4
3
 
17
 
! Отговори
изход преди 9 години
МВР е разядена от корупция,те не работят за държавата и народа а за мафията и единственото спасение е Грузинския модел,рязане до корен и нов старт това е спасението.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Второ частно МВР тип овчев - яко!
2
4
 
11
 
! Отговори
то се знае преди 9 години
От януари 2013г. действа тази структура, с една единствена цел....... да дава пари на БГ нарцис....знаем кой! И това го знаем от самите тях......т.е. не са вземали за себе си, а за Негво Просто Величество....
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da prestanat da ni spirat bez da sme izvarsili narusenie