Всички задържани за случая КТБ - на свобода

СГС определи мярка "подписка" за гл. счетоводителка и заместничката й
Обновена: 21 авг 2014 15:07 | 21 авг 2014 12:41, Веселина Йорданова
68
Всички задържани за случая КТБ - на свобода
Борислава Кючукова. Снимка: БТА

Софийският градски съд пусна на свобода срещу подписка бившата главна счетоводителка на КТБ Мария Димова и заместничката й Борислава Кючукова.

Още по темата
Заедно с директора на банката Орлин Русев и главния касиер Маргарита Петрова те са обвинени, че от края на 2011 г. до 19 юни тази година са присвоили близо 206 милиона лева от банката.

До момента Мария Димова беше под домашен арест. Шефът на банката излезе от ареста под гаранция от 10 000 лева още през юли, а миналия петък стана ясно, че е освободена и Маргарита Петрова.

Така в ареста остана единствено зам.-главният счетоводител Борислава Кючукова, която от днес е с по-лека мярка.

В мотивите към решението съдът посочи, че няма опасност Димова и Кючукова да повлияят на свидетели или да укрият доказателства, тъй като от 14 август са с прекратени трудови правоотношения към КТБ.

Съдът посочи още, че в доклад на квесторите в КТБ е описано, че не става дума за липса на средства от каса, а за договор между КТБ и "Бромак".

Част от средствата в банката са били за политически проект, заяви в съдебната зала прокурорът Иван Гешев, а извън нея отказа повече подробности. Гешев каза само, че не е съгласен с решението на съда и ще го оспорва пред по-горната инстанция, предаде БТА.

Че става дума за политически проект и в тази насока имало събрани доказателства потвърди и адвокатът на Кючукова - Христо Ботев.

И той, и съдът са на мнение, че има редица показания на свидетели, които си противоречат.

Следващата инстанция ще решава окончателно след седмица дали двете счетоводителки да останат на свобода.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ПРЕДЛАГАМ БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ПОЧЕРПКА НА СЪДИЯТА ЧЕ ДА ПУСНАТ ЗАМ. ГЛАВНАТА СЧЕТОВОДИТЕЛКА..ИЛИ ПОНЕ ДА Я ПРЕМЕСТЯТ В ШЕРАТОН ЗА ДА СЕ АКЛИМАТИЗИРА ЗА БЪДЕЩОТО СИ ИЗГНАННИЧЕСТВО..А И ЗА ДА ДОКАЖЕ ЧЕ ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК Е ПОРТИЕРА ДЯДО МИНЧО-С КРИМИНАЛНО ДОСИЕ-НА 12 ГОДИНИ ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЧИН Е ОТКРАДНАЛ-НАБРАЛ КИЛО КРУШИ ОТ ДЪРВОТО НА САСЕДА..СМЕТКА..1265498505 В КТБ
16
1
 
15
 
! Отговори
80 преди 9 години
Боже, на какъв ужас подложиха тези жени и техните семейства.Няма ли справедливост най сетне.Забравиха да арестуват чистачката само тя може да направи такова нещо.Пълен абсурд да търсят под вола теле.Правят се на ущипани като че ли не знаят кой е виновника и кой е наредителя.
15
3
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
КАК ЩЕ ПОВЛИЯЯТ НА РАЗСЛЕДВАНЕТО..НЯМА РАЗБИРА СЕ..ПЪК ДА СЕ ОКРИЯТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ..НАЙ МНОГО ПОНЕЖЕ СА СЕ ЗАСРАМИЛИ И ЗА ДА НЕ ГЛЕДАТ ХОРАТА В ОЧИТЕ ДА ОТИДАТ НА ИЗГНАНИЕ В ЮАР, АРЖЕНТИНА ИЛИ ДУБАЙ..ТЪКМО МОГАТ ДА СТРАДАТ ЗАЕДНО С МЕДЖИДИЕВА, ГАЛЕВИ, ТАКИ...И ТЕМ ПОДОБНИ ИЗГНАННИЦИ ПУСТИННИЦИ ИЗКУТУВАЩИ ГРХОВЕТЕ СИ КАТО ПРЕЯЖДАТ С ХАЙВЕР И ШАМПАНСКО..И СЕ МОЛЯТ ДА ИМ ПРОСТЯТ И ДА СЕ ЗАВЪРНАТ В БЪЛГАРИЯ ДА ПОМАГАТ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ БАЗЪЗМЕЗДНО..
14
6
 
4
 
! Отговори
Пена шумкарката преди 9 години
Другарите от бригада "Чавдар"ограбиха мандрата КТБ!УРА другари ,Да здраствует товарищ Путин ,да здраствует ГРУ-ДС!Да здраствует БСП!
13
3
 
4
 
! Отговори
info. преди 9 години
До СДС '97Как да не е на власт?Борисов нали е на власт!Сега и Бареков,Кунева!Всички те са борци на Костов - БКП.
12
0
 
6
 
! Отговори
konsa преди 9 години
полицайката да ми падне ич нема да я върна
11
2
 
22
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Ясно.Закривайте тази имитация на държава и всеки да си търси друго място за живеене.И без друго от години е точно така.
10
5
 
11
 
! Отговори
Винету пи*дала преди 9 години
Защо?Защо държавата(хората) трябва да спясяват някаква частна фирмица(КТБ)Ако го наричате кражба, намерете извършителят и го приведеде под отговорност!Защо само Болен Лидеров мисли като народът?>Защо останалият т.нар, политически елит мълчи и ми бръщолеви нон-сенси от сортаЩе търсим пазарно решениеДържавата ще тегли заем за да оздравява банкатаБла бла бла за *** деградирали овце!!!
9
12
 
3
 
! Отговори
СДС '97 преди 9 години
Така ще е докато няма Костов на власт
8
4
 
11
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Следващият ход е да наградят Цецо Крадецо с орден Стара планина! Ура бе другари, в държавата на мутроолигарсите, престъпниците са недосегаеми! ДГД бедните!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По *** от прокурорите са само следователите. И всичките слушкат, щото са с яки компромати.Да се провери за липси в огромни размери в прокуратурата раздадени пари за заплати. Нищо, че са заплати по договори, липсата е налице.***.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
буахахахаха
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ясно, че ще ги пуснат. Те са просто работници, които са си изпълнили поставените им задачи. Е, но за замазването на очите на публиката, тяхното арестуване свърши работа.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парите ги няма, виновните също
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама вижте какво, тези тук са мишленца изпълнители. Хванали са КАСИЕРКАТА и СЧЕТОВОДИТЕЛКАТА!!! Е касиерката ли решава дали да изплати 200 милиона кеш? Я си помислете добре. Тя получава подписана и подпечатана заповед и ги изплаща! Счетоводителката не е лице, което взима решения в една фирма, а е ИЗПЪЛНИТЕЛ. Тя прави това, което и кажат шефовете. Единственият правилен хванат от тези тримата е директора! Но не забравяйте, че директорите правят това, което кажат СОБСВЕНИЦИТЕ. Та, къде е Василев?
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е тази полицайка на снимката, бе братче?! Още малко червило не можа ли да си сложи. И още малко да си отвори деколтето.
1
1
 
15
 
! Отговори
Бегом в чужбина преди 9 години
че току виж им теглили куршума, ако кажат за власт имащите , дето са оплескани до ушите с л***йната