Бившите счетоводителки в КТБ остават на свобода

Апелативният съд ги пусна под гаранция от 3000 лв.
Обновена: 28 авг 2014 13:27 | 28 авг 2014 12:01, Веселина Йорданова
14
Бившите счетоводителки в КТБ остават на свобода
Борислава Кючукова. Снимка: архив, БулФото

Бившите счетоводителки в КТБ Борислава Кючукова и Мария Димова остават на свобода срещу парична гаранция от по 3000 лв., реши Софийският апелативен съд. Решението е окончателно, предаде БТА.

Заедно с директора на банката Орлин Русев и главния касиер Маргарита Петрова те са обвинени, че от края на 2011 г. до 19 юни тази година са присвоили близо 206 милиона лева от банката.

Още по темата
Така вече в ареста няма нито един от обвиняемите по разследването. Магистратите в черни тоги не се съгласиха с колегата си Христинка Колева, която прецени преди седмица, че Димова и Кючукова трябва да са на свобода срещу "подписка".

Макар прокуратурата да се отказа от постоянния арест на Борислава Кючукова в замяна на "домашен арест", съдът днес прецени, че след като двете вече не работят в КТБ, а и са минали няколко месеца от разследването, няма опасност нито една от тях да извърши ново престъпление.

Съдебният състав обаче не се съгласи с първата инстанция, че се е разколебало предположението на прокуратурата двете да са част от казуса "КТБ". Докладът на БНБ също беше взет предвид от съда. Встрани от разследването е останал друг период от време, записа още в определението си съдът днес, но посочи, че свидетелските показния съвпадат с писмените доказателства, които досега прокуратурата е събрала.

По-рано стана ясно, че прокуратурата вече не настоява Борислава Кючукова да остане постоянно в ареста.

Пред Софийския апелативен съд обвинението пледира отстранената служителка да остане само под домашен арест, както и бившата й колежка Мария Димова. 

В съдебната зала бе съобщено, че една от свидетелките - Маргарита Петрова, първоначално заявила пред прокуратурата, че лично е занесла на ръководството на "Бромак" 206 млн. лева.

След това обаче тя променила показанията си и заявила, че парите постепенно давала на Димова и Кючукова на части, за дълъг период от време. Ден след вторите си показания Маргарита Петрова беше освободена от прокуратурата с мярка "подписка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: КТББорислава Кючукова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Българин-АБВ преди 9 години
Българската политическа класа трябва да понесе своята вина и отговорност за довеждането на КТБ до днешното й състояние, както и до банковата криза, която предизвика с безпочвените си обвинения и неправомерни и противозаконни действия. Предлагам това да започне с Главния прокурор, Искров и лидерите на 3 политически партии.
8
0
 
1
 
! Отговори
мурджо преди 9 години
скандално защо все оше не са пуснали хубавиците още на екскурзия до каимановите острови в бг няма съд които да съди за интерес нан 5 милионапречат само на жените да си харчат капитала не гии срам
7
0
 
6
 
! Отговори
Минаващ преди 9 години
Полицайката в ляво е готина!КТБ и тази продажна страна не ме интересуват.
6
2
 
8
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Незабавно уволнение и съд за тия прокурори за оказване на натиск върху свидетел. Идиотско е да заевиш, че си занесъл 206 милиона лично! Това е абсурд, а прокурора го пише в обвинението, като чиста монета. Тая трябва да " супергърл", а прокурорите супертъпи.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЕЗУМНО БЕШЕ ЗАДЪРЖАНЕТО ИМ.РАБОТАТА НА СЧЕТОВОДИТЕЛИТЕ Е ОФОРМЯТ ДОКУМЕНТАЛНО ОПРЕДЕЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ И ОПЕРАЦИИ.ТЕ НЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ ОТ РОДА НА ОТПУСКАНЕ НА КРЕДИТИ.ЖЕНИТЕ ИМАТ ПРАВО И ИМАТ ЗАЩО ДА СЪДЯТ ДЪРЖАВАТА.БЕЗУМНИЯ ПРОКУРОР, КОЙТО ИМ Е ПОВДИГНАЛ ОБВИНЕНИЕТО СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН, ЗАЩОТО ИЛИ Е ИЗПЪЛНЯВАЛ ПОРЪЧКА, ИЛИ НАПЪЛНО НЕФЕЛЕН ОТНОСНО БАНКОВИТЕ ПРОЦЕДУРИ, КОЕТО НЕ ГО ОНЕВИНЯВА.И В ДВАТА СЛУЧАЯ СЛЕДВА ДА МУ БЪДЕ ТЪРСЕНА ОТГОВОРНОСТ ЗА РЕЗУЛТАТА ОТ ДЕЙСТВИЯТА МУ.
4
2
 
5
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Баси скапаната държава, скапаното правосъдие и всичко. На невинни хора да искаш 3000 лв гаранция. А кой пусна Цветан василев да изчезне и сега да го дирят с европейска заповед. Да се задавите дано с тази гаранция, *** долна ***!!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България ще има да плаща обезщетения за тормоза над тези жени. Истинските виновници никой не ги закача.
2
0
 
8
 
! Отговори
КК преди 9 години
Така е, когато БНБ и Прокуратурата се водят по акъла на престъпник като Пеевски и му разрешават личните конфликти с бизнес-партньорите му. :-)
1
0
 
8
 
! Отговори
KK преди 9 години
БНБ и Цацаратурата яко се издъниха с тази афера. То не бяха чували с пари, че и на запис от банката били видели как счетоводителката ги изнася, пък после се оказа, че не било така, пък после, че били превеждани незаконно с години, пък после и това не било така, а било отпускане на кредит с дребни нарушения, пък после...Въобще, голям издън. А сега се чудят как да замажат положението