Граничният полицай, прегазил бебе, остава за постоянно в ареста

Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост
Обновена: 13 сеп 2014 21:19 | 13 сеп 2014 19:10,
74
Граничният полицай, прегазил бебе, остава за постоянно в ареста
Снимка: Булфото

Граничният полицай Костадин Стоянов, който прегази бебе в количка на тротоара в село Крушевец, остава в ареста, реши Бургаският окръжен съд.

На Стоянов е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, за което го грозят между 3 и 10 години затвор. 

Още по темата
11-месечната Красимира бе прегазена на 11-и септември сутринта в село Крушевец на тротоара, докато майка й пазаруваше в магазин в центъра на селото. Проверка с дрегер показа, че в кръвта на полицая има 0,63 промила алкохол.

По време на заседанието Стоянов заяви, че съжалява за случилото се, но не било умишлено. В хода на съдебното заседание той заяви, че вечерта преди катастрофата е изпил около половин литър вино.

Стана ясно също, ч от 2004 година досега подсъдимият има три акта за шофиране с превишена скорост и един за употреба на алкохол.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стоянов е извършил това, в което е обвинен. Въпреки че няма опасност да се укрие, магистратите прецениха, че има опасност той да извърши друго престъпление.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров обясни, че алкохолната концентрация в кръвта на обвиняемия според химическа експертиза е 0,3 промила.

Адвокатът на обвиняемия Благой Потеров определи като „фолклор” свидетелските показания, че колеги на граничаря опитали да го отрезвят с кисело мляко. „Купени са две кисели млека, но дали са му дадени на него, или не - няма доказателства. Разберете, това кисело мляко няма никакво отношение към алкохола! Това е фолклор!", изтъкна защитникът. 

"Досега няма такъв прецедент - да се повдига обвинение, преди да е готова автотехническата експертиза. Помислете, ако е случайно събитие, ако е станала внезапно възникнала техническа неизправност. Бързат да обвиняват човек, за когото няма доказателства, че той е извършил това престъпление", допълни още той.

Мярката може да се обжалва пред Бургаския апелативен съд. Заседанието там е насрочено за петък, 19 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре бе,защо го прикривате господа куки!Нека си излежи присъдата!Мене навремето 2 пъти ме хващаха пиян куките!Без нарушение!Глобиха ме!Защо като е полицай трябва да е по различно!Ей за това и няма да се оправи нашата държава!
33
3
 
9
 
! Отговори
Dragan преди 9 години
До така е,11Нищо чудно да се случи и това като знам кой му е адвоката, един от най силните в Бургас Благой Потеров. Той имат опит в това да отървава кожите на каралите пили, неговия син има подобна случка.
32
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бутането на малки *** пред автомобилите и след това изнудването за пари е редовна практика на *** събратя. Има цели фамилии, които се прехранват само с това. В София който е минавал по "Източна тангента" знае. Преди две години в с. Арчар, Видинско *** бутнаха едно момченце пред ТИР с чужда регистрация, чиито шофьор обаче не успя да спре. След това зверски пребиха шофьора. Няма да се учудя и този случай да е такъв, понеже мой близък ми е казвал че са му "бутали" *** някъде там
31
2
 
29
 
! Отговори
до Сороса преди 9 години
В този случай не е важно дали е *** или не жертвата. И дали е полицай или не водача на автомобила. В случая имаме УБИТО ДЕТЕ ОТ ПИЛ ШОФЬОР. Утре може това да бъде някое друго дете -- пази Боже!
30
1
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
колко гуми ти е главата.
29
4
 
20
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Сякаш другите полицаи не пият, пият като смоци всички, полицаи, военни политици, кметове, депутати и всички които захяпят някакъв кокал дето ги прави малко по привилегировани и отговорни, но вместо да се грижат за сигурноста на другите те се оливат в помия от пиене... и просто този загубеняк е имал лошия късмет да сгази. Срам за тази държава където безотговорноста е навсякъде.
28
4
 
16
 
! Отговори
запознат в детайли преди 9 години
Нагъл адвокат при наличие на недвусмислени доказателства:Превишена/несъобразена скорост в комбинация с алкохол или други упойващи вещества закоито не се споменава и загуба на контрол над МПС в следствие на което е възникнало ПТП.Естествено за да потулят нещата и за да не се петни името на родната полиция, която ни пази ще се опитат да изкарат за причина техническа неизправност на МПС. На експертите естествено ще е обяснено какво и как да се напише в експертизата за да работят в бъдеще отново..
27
24
 
6
 
! Отговори
Соросоид преди 9 години
не мога да разбера защо се вдига толкова шум заради едно прегазено цигле, което утре като порасне ще тръгне на кражби, на просия и ще нацвъка още 7-8 други "хубавци", че да работим заради тяхната прехрана до 80 години!?! Сигурно щото извършителя е полицай, а полицай е негативен персонаж, щото бие разните умни, красиви и интелигенти студенти, прогресивни евро-атлантици...
26
4
 
11
 
! Отговори
sopol преди 9 години
ако нямаше свидетели можеше и майката да сгазят и чиста работа. никой нищо. българина си е селски тарикат на дребно, но полицаите и политиците са психично недъгави
25
2
 
15
 
! Отговори
sopol преди 9 години
1. при първо нарушение шофиране с алкохол отнемане на книжката за 1 година. при второ нарушение отнемане до живот. ПТП под алкохол дори и първо нарушение също книжката до живот. при ПТП, което ти е вече дефакто повторно шофиране с алкохол, минимална присъда 10 год.2. колегите на полицайчето да бъдат съдени за углавно укриване на престъпление и съучастничество.
24
2
 
19
 
! Отговори
е преди 9 години
Служил съм преди 40 години в този район. Още тогава местните военни се смятаха за недостигаеми. Традиция. Наказван, в.т.ч. и за алкохол. Ние сме на власт и правим каквото си искаме?. Жалко за България. Нищо не се е променило.
23
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станалото станало,,но вижте само журналистите как са се нахвърлили като хиени на ***,,Ето това е действителноста в нашата държава,,,Да има смърт ,,,,,убито е дете,,заслужава наказание ,,,но се поставете и на неговото място,,Днес съвсем случайно станах слушател на разговор между негови познати,, и знаете ли какво подочух,,,,Че най близкия човек на мъжа е съпругата ,,но неговата му е казала че е до тук,,нарекла го е убиец,,Представете си колко човещина има в тази държава,,
22
4
 
24
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Докато униформените си мислят, че са недосегаеми - така ще е. Ще пият, ще карат и ще ни газят, техни колеги ще ги покриват, а разни адвокатчета ще фантазират по съдилищата. И като говорим за гадни реклами, в UK имат една серия от реклами за шофирането без предпазен колан, след употреба на алкохол, при невнимание, с превишена скорост и др. чести случаи за ПТП. Наистина много тежки реклами, които трябва на всеки 15 мин. да се излъчват по медиите у нас.
21
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** мръсен трябва да лежи до живот!
20
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива *** като този трябва да гният в затвора!!! А не полицаите да го крият и да шикалкавят. Безобразие! Няма държава и законност, само корупция и анархия.
19
8
 
28
 
! Отговори
Затвор!!! преди 9 години
Трябва да го тикнат в затвора поне за 20 години, заради ей такива полицай и в моя случай подкупен полицай загина и моята сестра!!!
18
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя пиян *** и друг път е задържан, карайки пил. И пак се е отървал. Но вече и децата знаят, че в лабораторията за анализ на кръвните проби има един човек алхимик,който капва едно нещо в епруветката и хоп с 0,5 намалява съдържанието на алкохол в кръвта. И така може да те изкара трезвен като бебе. Я изследвайте кръвната му проба за наличието на това вещество, освен ако не са взели кръв от друг,че и това е възможно при тези крадци и измамници униформените.
17
6
 
7
 
! Отговори
Razboinikov преди 9 години
Аз съм карал пил, трудно и гадно е! Карам с 30 км тогава
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Родната полиция ни пази! Полицай, а? Я пак?!
15
4
 
12
 
! Отговори
до 18 от 16 преди 9 години
Похвално, че никога не си сядал зад волана пил. Но не говори в множествено число от името на целия форум. Сигурен съм, че има много хора, които са го правили. Разбира се по никакъв начин не ги подкрепям. Аз съм твърдо за влизането в затвора при употреба на алкохол.