Прокуратурата поиска екстрадицията на Василев

Молба за това е изпратена до компетентните сръбски власти
Обновена: 19 сеп 2014 20:26 | 18 сеп 2014 19:24, Веселина Йорданова
93
Прокуратурата поиска екстрадицията на Василев
Цветан Василев. Снимка: БТА

Прокуратурата изпрати на компетентните съдебни власти на Сърбия молба за екстрадиция по отношение на Цветан Василев.

Екстрадицията е производство, свързано с предаването на лице, намиращо се на територията на една държава на територията на друга държава, напомнят от прокуратурата.

Още по темата
Към молбата за екстрадиция се прилагат описание на престъпленията, за които се иска екстрадиция – времето и мястото на тяхното извършване, правната им характеристика и приложимите спрямо тях законови разпоредби; копие на приложимите законови разпоредби, възможно най-точно описание на исканото лице, придружено от всякаква друга информация, подпомагаща установяването на самоличността и гражданството му.

След получаването на пакета документи от сръбските съдебни власти, компетентният съдебен орган разглежда и се произнася по същество на молбата за екстрадиция. 

Окончателното становище е на министъра на правосъдието на Република Сърбия, който преценява дали да се изпълни съдебното решение на сръбския съд. Третата фаза на екстрадиционното производство е предаването на лицето – за което се уговаря дата, час и място. 

По-рано днес банкерът Цветан Василев заяви, че след днешното решение на Апелативния съд в София, който остави в сила 72-часовото му задържане в България, той няма да пледира в Белград за доброволната си екстрадиция, а ще иска пълна процедура пред съда по искането на българските власти. 

Придружаван от свой адвокат, който го представлява в Сърбия, Василев се яви точно в 12:30 часа в полицейското управление на Стари Белград в изпълнение на мярката за неотклонение, която му наложи Висшият съд в сръбската столица. 

Цветан Василев заяви, че разследването в България е политически мотивирано и че марионетки на атаката са бившият министър-председател Пламен Орешарски и управителят на БНБ Иван Искров. 

Мажоритарният собственик на КТБ се предаде на полицията в Сърбия на 16 септември след като беше обявен за издирване от Интерпол. Същия ден сръбски съд го освободи с мярка „подписка“. Международният паспорт на Василев е отнет и той трябва всеки ден да се явява в съответното полицейско управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: прокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
ПОМАГАМ С АКЪЛ ПОНЕ преди 9 години
какъв наперен БОРАТ е когато го напудрят яко на предварително уговорен и заснет репортаж, а колко е смачкан и зле - като че ли е бил в затвора КОГАТО ГО СНИМАТ НЕОБРАБОТЕН а , нали , май пък не , а ???
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
молбата е изпратена днес (19-ти) ще пристигне в понеделник (22) + 18 дена нейде се пада около 10 -ти - ай ся кой ще дава интервю от сърбия преди изборите за вас че да ви каже кой обра банката ***... малко ви е че ви взеха парите....
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Служителите в БНБ може да взимат по 10 бона.Скоро всички до един ще бъдат подсъдими.Тук става дума за престъпно бездействие.Що за екип от финансови специалисти,щом вече половин година не могат да оправят голямата каша,която забъркаха чрез "ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ" в продължение на години.Брюксел по-скоро трябва да създаде европейска полиция и да изправите тези хора пред международен съд.Става дума за престъпно бездействие и безхаберие.Тест за всички служители в БНБ.Съд и уволнения.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не случайно най-големите мързеливци работят на отговорни постове в БНБ.Не си вършат работата и резултатите са видни.Скоро,след 2015 започват много на брой и изведнъж дела от българи,чужденци,фирми и накрая от Брюксел срещу България и противозаконните решения - незаконно удължаване срока за затваряне на КТБ.Никога до сега не е имало такова безхаберие и бездействие.Става дума за подвеждане под наказателна отговорност на всички служители в БНБ. вече мина почти година...
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не знам какви ги мислят, но у нас има тенденция всички с пари, образование и възможности да се изкарват престъпници и да им се отнема бизнеса. ктб и василев са частен случай, но как пък всички чуждестранни инвеститори, не само енерго-дружествата и ТЕЦ/АЕЦ, а и търг. вериги, фабрики, строители на обекти и магистрали все не спазвали закона, а държавата ни винаги е перфектна. и губим всяко дело на арбитраж? после чужденците тръгват и на тяхно място се наместват мутри и политици. не ви ли намирисва?
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в Европа, обвинението и защитата са равнопоставени и доказват тезите си пред съда. в корея, бурунди и българия, прокурорите се назначават от политици, които вдигат телефона и казват: 'тоя ме дразни'. съответно после няколко недоразбрали журналисти вдигат олелия и наричат някого престъпник преди да почне дори и делото. полицията арестува някого, идва делото, оправдават уж 'престъпника', а някой милиционер казва: ние го хванахме, те го пуснаха. накрая осъждат държавата да плаща глоби.филмът е ясен
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе защо не пишете нищо за Батко.не дейте така.Батко ще се разсърди.абе къде е Батко бе.ааа Батко боцка у Хепито.
36
2
 
2
 
! Отговори
4i4i преди 9 години
Цветане не се прави на света вода ненапита. Започвай да пееш със цяло гърло преди изборите.Кажи на кой колко си снасял последните 12 години и докажи, че ти е останала какпка чест.Мълчанието ти показва само едно - нядяваш се да се разбереш с мутрите от ДС мафията (политическия ни елит) и да ти оставят част от баницата.
35
1
 
4
 
! Отговори
до мравка преди 9 години
пич, не си в час май въобще. никой никого не е осъдил, даже няма започнато дело срещу този банкер! просто в малоумната ни държава, прокуратурата има право да арестува и да обвинява когото си иска, а не както на запад да се иска разрешение от съд. въобще не познавам василев, нито хвърлям боб за него, обаче измисленият ни съд вчера отказа да отмени 'по принцип' бъдещия му арест, защото бил решен от прокуратурата, а те нямали нищо общо. ей за това ни размазват в ЕС и ни псуват правосъдието.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я нашите ,колко са чевръсти..Веднага пратили документи..А три месеца един одит не могат да направят.Ако така действаха с КТБ-сега банката щеше да е отворена и да си работи.Ама целта е друга.Да се открадне КТБ и да се съсипе собствника.
33
1
 
3
 
! Отговори
банкер преди 9 години
ще се платят само гарантираните пари останалите ще ги пострижат.има хора с неприлично много пари но..................................да са мислили като имал милиони сега взима до гаранцията и пие една студена бира
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и румънците поискаха екстрадация на Брендо от България, но не се получи - нямаше основание Брендо да бъде съден в Румъния! Италианците обаче го осъдиха.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
normalno e v bg da se otkradne darjavata se ypravliava ot prestapnici za koito glasyvate.stanali biznesmeni na vashia grab.taka che teglete si gaileto.
30
2
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Eто така си затриваме способните и умни хора. Затова умните ,кадърните специалисти напускат БГ или биват изгонени.Василев лесно ще просперира и на друго място-той е топ бизнес менажер,владее четири ,пет езика,има две висши и е много ерудиран.А Прасешки и компания, ще останат да управляват България и да я разкостяват,защото на тия лакомията е безгранична.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой трябва да бъде осъден, то това е главният прокурор, гуверньорът на БНБ Искров, известният слаботелесен депутат, и общият им идеен вдъхновител.
28
1
 
4
 
! Отговори
отворете си очите ! преди 9 години
До финансистИма хора които не обичат да четат и да следят събитията. Такива хора като Веско слушат този и онзи ***, които пък са чули от този или онзи още по голям ***.Следете събитията хора, и помнете какво е направено а не какво е казано. България беше в хиперинфлация. Фабриките неможеха да продължават да произвеждат стока която не се търси на световния пазар. Не забравяйте че до този момент пазара ни беше в един затворен лагер който умишлено забраняваше западен внос.
27
2
 
11
 
! Отговори
защо пишете глупости преди 9 години
До ВЕСКОВеско кой те ихлъга че костов срина Банките ? Още преди Костов имаше един Жан Виденов. Той беше твърд в решението си България да продължи по пътя на комунизма.Заводи и фабрики да работят дори и на загуба. 1. Изкара спестяванията на хората и ги наля в комунистическо изостанало производство което на отворения пазар не се похарчи. Тогава банковите мафиоти с пирамиди погълнаха паите.2. Посегна и към държавния резерв от което последва хипер инфлация.Костов спря инфлацията с висока цена
26
3
 
12
 
! Отговори
финансист преди 9 години
Веско, Веско , никога не е късно да станеш за резил. Цял свят знае, че БКП-БСП-ДС срина банките чрез Виденов и Румен Гечев, който и сега съветва Станишев как да окрадат КТБ. Явно , че няма какво да кажат червените *** и се мъчат чрез приказката- кой ми с-а в гащите да се оправдават. Апропо откъде Станишев има пари за замък в Швейцария и яхта-от КТБ.
25
8
 
6
 
! Отговори
ВЕСКО преди 9 години
ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРИВИКА ИВАН КОСТОВ ЗА СРИВА НА БАНКИТЕ ПРЕЗ 1996 Г. И СВАЛЯНЕТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ВИДЕНОВ ! СЕГА ,ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРИВИКА БОРИСОВ ЗА ОПИТА ДА ПОВТОРИ ТОВА ,КОЕТО ПИША В ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ! ГЕНЕРАЛ АТАНАСОВ , ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА НИ ЛУК ЯЛ , НИ ЛУК МИРИСАЛ ТОЙ Е В ДЪНОТО НА МРЪСОТИИТЕ ПРЕЗ 1996-7 ГОДИНА ,СЕГА ПАК Е ТАМ ,НО ХВЪРЛЯ ВИНАТА ВЪРХУ БСП ! ЗАЩОТО МЕЧТАЕ БОРИСОВ ПАК ДА Е ПРЕМИЕР И ТОЙ ДА ХОДИ ОТ СТУДИО В СТУДИО И ДА ЗАБЛУЖДАВА БЪЛГАРИТЕ ТАКА ! ДС ИГРАЧ !
24
7
 
5
 
! Отговори
Тоя пак прокаква! преди 9 години
Тоя *** шич не мисли да се връща в България, ще му дадът сръбско гражданство и чао,балъци! Но защо не виждам охрана с него, ами защото се е разбрал с всички бандити по веригата какво следва. И защо нашите платени *** не го попитаха Кадеса парите бее? ?