Чеци ще лежи доживот за убийството на Яна, реши съдът

Делото приключи 3 години след убийството в Борисовата градина
Обновена: 20 окт 2014 19:27 | 20 окт 2014 17:29,
49
Чеци ще лежи доживот за убийството на Яна, реши съдът
Снимка: архив БТА

Сoфийски градски съд осъди на доживотен затвор Николай Русинов – Чеци за убийството на Яна Кръстева.

Така делото приключи на първа инстанция три години след зверското убийство на младата жена. Яна Кръстева бе открита обезобразена в Борисовата градина в София в началото на юли 2011 година.

Още по темата

Русинов ще трябва да излежава присъдата при първоначален строг режим. Освен доживотния затвор, Чеци трябва да плати 300 000 лева на родителите й, както и 12 000 лева държавна такса. 

По време на днешното заседание прокуратурата поиска най-тежкото наказание заради жестокостта на убийството и заради неговия умисъл. Сред мотивите, с които обвинението призова за доживотна присъда беше и фактът, че Яна е била жива дълго време преди да почине от задушаване и да изпита „нечовешка болка и страдание“.

По време на делото стана ясно, че Яна и убиецът й са се срещнали в столично заведение в нощта на 8 юли. След това Чеци я изнасилва и я оставя мъртва в Борисовата градина. Защитната теза на Николай Русинов беше, че сексът с младата жена е бил доброволен, а тя е била жива, когато той я е напуснал.

Защитата на Чеци пък поиска оправдателна присъда. Адвокатът му Иво Найденов обясни, че според него доказателства срещу Русинов не били достатъчни за осъдителна присъда. След обявяването на присъдата той нарече решението на съда емоционално.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Яна КръстеваЧеци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
А? преди 9 години
До АнонименУвлякъл се малко викаш......
21
0
 
3
 
! Отговори
Бай Георги преди 9 години
До Бай СтавриПознавам Бай Ставри , човека е строг, НО справедлив!
20
0
 
17
 
! Отговори
За чийй да го раним преди 9 години
"Адвокатът му Иво Найденов обясни, че според него доказателства срещу Русинов не били достатъчни за осъдителна"Е тогава излиза , че при всяко убийство , изнасилване и др. престъпления , за да е достатъчно трябва да има най-малко двама полицаи свидетели , един прокурор и един съдия на мястото където ще се извърши , за да посочат конкретния човек , но и тогава ще се намери някой да каже,това не е достатъчно.А и защо доживотна,а не разстрел?Защо да го храним това прасе,като не става за ядене?
19
1
 
20
 
! Отговори
Бай Ставри преди 9 години
Защитата твърди,че секса бил доброволен :( Коя жена ще иска да прави секс с тая мазна бъчва доброволно бе.Давайте ми го при мене в южното крило да го правим доброволно
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо да го храним до живот.нека затворниците като му се нарадват да го тепим
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех къв убавец! Секс-фокусник направо!
16
1
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Брей, не мога да повярвам, че пръдналият съд не е е дал условна. Нищо де, има втора инстанция.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При следващата амнистия е на свобода ако не го пуснат и преди това! Ха, на бас!
14
1
 
40
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Тоя първо не помнеше нищо, а после се сети че са правили секс. Уж беше в Румъния, а неговият приятел Карбовски обяснява, че бил в арабска държава и му казал по Скайп-а, че си е взел билети за ЮАР и ще бяга. Присъдата е справедлива, но за съжаление ще го пуснат, защото има кинти и връзки. :/
13
5
 
18
 
! Отговори
Sunny Ray преди 9 години
Не вярвам на българското правосъдие, защото както изнасивачът и убийецът на сестрите Белнейски имаше съучастници, които бяха изпокрити и неподведени под съдебна отговорност, вероятно защото имат връзки във властта, така и сега съучастниците и може би истинските виновници са прикрити и неосъдени,а е осъден с максимална присъда, когато е възможно убиецът да е друг.И е явно че щом се се запознал с жертвата същия ден,значи нито изнасилване, ако има такова,нито убийството са планирани и с умисъл.
12
0
 
16
 
! Отговори
Терор преди 9 години
Като знам какви откачени рецидивисти има в панделата не ми се мисли.......
11
1
 
34
 
! Отговори
ДОБЛЕСТ преди 9 години
ИНТЕРЕСНО КАК В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ВИНАГИ СЕ ИЗКАРВАТ НЕВИННИ!? СУМИСТТА НЕВИНЕН, ВАЛЬО БОРЕЦА НЕВИНЕН,ВАЛЬО ТОПЛОТО -НЕВИНЕН,И Т.Н. КАК ЕДИН НЕ ИЗЛЕЗЕ ДА КАЖЕ:ДА ВИНОВЕН СЪМ И СЕ РАЗКАЙВАМ!
10
8
 
12
 
! Отговори
ТОТО преди 9 години
Този на снимката, дето са го осъдили, никак, ама никак не ми харесва.Но съдът не успя никак, ама никак да ме убеди, че е убиецът! Доказателства не събраха, търсят някого да осъдят, за отвличане на вниманието. Нямам против, вкарвайте го в затвора, но дайте да видим какво сте събрали, че нещо намирисва работата.
9
3
 
15
 
! Отговори
Омашяков преди 9 години
В панделата ще стане булка!
8
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАК ТАКА РАЗКРИХА УБИЙСТВОТО НА ЯНА А НЕ МОГАТ ДА РАЗКРИЯТ УБИЙСТВАТА НА ,ГЕОРГИ СТОЕВ,БОБИ ЦАНКОВ,МИШО БИРАТА,ЕМИЛ КЮЛЕВ,АНДРЕЙ ЛУКАНОВ,ИЛИЯ ПАВЛОВ,ГЕОРГИ И ВАСИЛ ИЛИЕВИ,ДОКТОРА,КЛЮНА,РАЙКО КРЪВТА,ЖЕНЯТА,МАЙМУНЯКА,БАЙ МИЛЕ ???
7
2
 
17
 
! Отговори
Йезуит преди 9 години
Никъде не прочетох, че присъдата е без право на помилване! Всяка следваща инстанция ще намали присъдата, накрая ще го пуснат след 5-6 години, защото е работил и е бил за пример в затвора! Дано не съм прав!
6
1
 
22
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Това дело го мотаха доста години....но пък накрая поне има осъдителна присъда. Какво е станало в нея нощ....само тоя знае....4етох по него време новината и моми4ето наистина беше зверско убито. Влезе ли тоя в затвора, ще смъкне наднорменото тегло много бързо....много зажаднели 4ерни и ръждиви шлангове го очакват! Ще има и нощни игри и викторини....
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко бе, това е само на първо четене. Някой да е чул в българия да има осъден доживот!!!!той ще обжалва и ще му намалят присъдата на 3 месеца условно. Вие мармоти, почнахте много бръже да се радвате. Нали ако има в България осъден доживот, то ще е за Гинес бе. Или вече нема как да се затворят очище, щото подсъдимия е избил сичко живо в София, Пловдив, Варна и Бургас. Е треее вече да го осъдат, мисля, че нема как
4
1
 
35
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
БРАВО!!!!!!!!!Значи в България имало и доживотни присъди!!!!!!НАЧИ ПРОБЛЕМА НЕ В ПРИСЪДИТЕ И ЗАКОНИТЕ ЩОТО ЯВНО ГИ ИМА А Е ВЪВ КОРУМПИРАНИТЕ СЪДИИ!ЩОТО ЧЕТОХ ЗА МАСОВИ УБИЙЦИ СЪС СМЕШНИ ПРИСЪДИ В БЪЛГАРИЯ!
3
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чеци май доста често че го чекнат в затвора!