Разпитаха съпругата на Цветан Василев, тръгна си без обвинения

Тя определи като фарс обвиненията срещу съпруга й за източване на 206 млн. от КТБ
Обновена: 24 окт 2014 14:09 | 24 окт 2014 12:23, Камелия Цветанова
118
Разпитаха съпругата на Цветан Василев, тръгна си без обвинения
Снимка: Булфото

Съпругата на банкера Цветан Василев - Антоанета Василева, беше разпитана в столичното следствие тази сутрин. Тя беше призована по разследване за пране на пари, което се води срещу нея и съпругa й.

Още по темата
23 окт 2014 11:57
73
След като приключи разпитът, който продължи малко над два часа, нейният адвокат Менко Менков каза, че не са й повдигнати обвинения.

Досъдебното производство за пране се води срещу двамата, но тя е разпитана само в качеството си на свидетел.

Разпитът й се е водил основно около въпроса за имота на семейството в Швейцария. Той добави, че половината от средствата, с които имотът е закупен, са лични - на Цветан Василев, а другата половина са изтеглени от швейцарска банка от съпругата му.

По думите на Василева и на адвоката й става въпрос за апартамент от 200 квадратни метра, който бил с течащ покрив и е струвал 20 милиона евро.

Според Менков е ясно е откъде са доходите, с които Цветан Василев е платил половината, защото му е правена данъчна ревизия в края на 2012 година.

Съпругата му е изтеглила 10 милиона евро от швейцарска банка и най-вероятно сега именно банката ще го вземе, защото апартаментът е ипотекиран срещу кредита, който обаче семейството не може да обслужва, защото са запорирани сметките и на двамата.

Относно доклада за състоянието на КТБ Василева коментира, че е използван такъв метод за одит, който да обслужва интересите на БНБ и на тези, "които искат да съсипят банката".

По думите й няма такава дупка в кредитния портфейл, за какъвто се говори, а необезпечените кредити са под 2 на сто.

Тя определи като фарс обвиненията срещу съпруга й за източване на 206 млн. лв. от банката.

„Явно някой така е решил, има следствие и прокуратура те ще установят кой стои зад това“, коментира Василева, цитирана от БНТ.

Антоанета Василева коментира, че съпругът й е изцяло ангажиран с възстановяването на КТБ, и смята, че тя може да бъде преструктурирана.

Василева допълни, че е присъствала на голяма част от преговорите с инвеститорите в банката, и посочи, че те имат интерес да я преструктурират.

Попитана дали смята, че умишлено се подготвя ликвидацията на КТБ, тя заяви "ако наблюдавате действията на БНБ, вероятно да".

Менко Менков посочи, че Цветан Василев е последният, който желае ликвидацията на КТБ, и възстановяването й е възможно заради интереса на големи инвеститори. Той уточни, че става въпрос за Оманския фонд и фонд, базиран в Лондон, които са заявили желание да възстановят банката.

Менков отбеляза, че Цветан Василев не се страхува от повдигнатото му обвинение и е обявен за издирване с червена бюлетина в Интерпол незаконосъобразно.

Той добави, че банкерът е готов да отговаря на въпроси, включително и с видеоконферентна връзка. По думите му дори и да иска, Василев не може да се прибере у нас защото задграничният му паспорт е отнет и ще бъде задържан на границата, пише БТА.

Антоанета Василева добави, че съпругът й е бил заплашван по телефона, с писма и чрез посредници. Тя посочи, че няколко пъти са били изпратени писма до главния прокурор с молба да му бъде осигурена физическата безопасност, но за съжаление, към момента отговор на тях няма.

Антоанета Василева каза, че съпругът й е заявил, че няма да участва в управлението и в капитала на банката и е готов да се оттегли, за да удовлетвори обществените очаквания. По думите й той е готов да участва с всички свои активи за преструктурирането на банката, но няма да участва в капитала й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименKREDITI V SHVEIZARIA SE DAVAT I SRESHTU DOVERIE.IMA EDIN,KOITO SI E KUPIL IMOT V GARZIA,NO ZA NEGO PROKURATURATA BEZDEISTVA.
80
0
 
0
 
! Отговори
varg преди 9 години
eha
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без обвинение и с 206 мил.Като раздадат 6 мил. И ще са още по невинни .Апартамент за 20мил . Василев внесъл 10мил. А тя изтеглила 10 мил. заем ?Какви доходи трябва да покажеш , за да изтеглиш 10мил.И какви данъци плащат в България ??Къде са парите ?
78
0
 
1
 
! Отговори
ri преди 9 години
bg medii sa mafia s bg partii i vi psyhyasvat s laji, dragi bulgari/ki
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добра жена, много шестици написа в УНСС :)
76
0
 
7
 
! Отговори
! преди 9 години
Интересно какво прави този човек с такъв кит за жена ; )
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Професорка е по международни икономически отношения в УНСС както Кристалина Георгиева.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е адвоката на тази стройна девойка, известния адвокат на дявола, самият Менко Менков. Най-търсения от подземния и надземния свят! За него интелектуалеца Цветанов бе казал, че помага на бандюгите но като го засъдиха веднага му пристана нежно да го щити от гадните комунизи. А Менко добре си върши работата и се чудя, кога е прав Цвъки? Сега Менко ще лапне тлъсто хонорарче а от Цвъки колко ли е дръпнал не се знае! Но се знае, че и двете страни плащат с народна пора, крадена със замах и без свян!
73
0
 
11
 
! Отговори
Швейцарска дупка преди 9 години
Да, драги сънародници, така изглежда една милионерка, закупила имот с пробит покрив.
72
0
 
7
 
! Отговори
Последен валс преди 9 години
Има ли още някой, на когото не му е ясно, че в далаверата КТБ са намесени много хора от високите етажи на всякакъв вид власти у нас? Затова няма решение, защото изгодното за един е неизгодно за друг. И цялата тази каша, за съжаление, неизбежно ще я сърба оголелият народ. Да плеснем с ръце, да се прегърнем и вкупом да се отправим към Терминал 2. Няма страшно, територията, наречена България, ще се попълни бързо с бегълците, които сега чакат на границата да влязат в нея.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цирк продължава.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви самодоволни мутри! И какво чакаме от тях, да си посипят главите с пепел? Тежко ти Българийо, още много имаш да патиш!
69
0
 
13
 
! Отговори
гого преди 9 години
Съпругът й бил готов да се оттегли от управлението, ама не е готов да връща парите.Как не ги е срам
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров,защо мълчиш?Страх ли те е?Или службичката е по-сладка от истината?Или и двете???
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес.бг,това ли ви е единствения коментар за КТБ?НАРОДА ИСКА И НАСТОЯВА ДА БЪДАТ ИЗНЕСЕНИ СПИСЪЦИ С ВСИЧКИ КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ НА КТБ!!!НЯМА ОТНОВО ДА ПЛАЩАМЕ ЧУЖДИ ДЪЛГОВЕ!!!ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ КОИТО СА СЕ ОБЛАЖИЛИ НА НАШ ГРЪБ!!!
66
0
 
13
 
! Отговори
Престъпници преди 9 години
Тия охранени и самодоволни прасета и плъхове ли са елита на българската икономическа класа ? Това ли са най-способните и морални кадри на посткомунистическата олигархия ? Какво падение ! Ало, Европа, игнорирай най-сетне тия негодяи и престъпници !
65
1
 
19
 
! Отговори
Anonimus преди 9 години
"По думите на Василева и на адвоката й става въпрос за апартамент от 200 квадратни метра, който бил с течащ покрив и е струвал 20 милиона евро."............... Ама тия за *** ли ни имат?
64
4
 
17
 
! Отговори
Demos преди 9 години
Естествено, че няма да има обвинение. Нали вече кръвният брат на Цветан Василев - Винету е на власт. Сега ще спасят КТБ с държавни пари, след това ще оправдаят Цветан Василев и накрая отново ще източат банката. Гарантирано от ГЕРБ и Делян Пеевски. Да живее скритата коалиция Бостан!!!
63
3
 
8
 
! Отговори
виждам преди 9 години
До ТАЙСЪНес подкрепя с 2 ръце да се случва това, което виждаме!плана се казва бейл-ин (bail-in) и докато не мине, оттърване няма!
62
0
 
17
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 9 години
КОГАТО СЕ ОТПУСКАТ ТАКИВА КРЕДИТИ НАД 100 000 СЕ ИСКА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОДПИС НА ИЗП.ДИРЕКТОР,ИМА ФИНАНСОВ АНАЛИЗ,РИСК И Т.Н. ПОД ВСИЧКО ТОВА ИМА ПОДПИСИ! КОЙ Е РАЗРЕШИЛ ОТПУСКАНЕТО НА СРЕДСТВАТА? ЯСНО Е! ТУК ТРЯБВА БЪРЗА ПРОЦЕДУРА, ОТНЕМАНЕ НА ИМУЩЕСТВО И ЗАТВОР. НЯМА КАКВО ДА СЕ РАЗСЛЕДВА, В СИСТЕМАТА НА БАНКАТА ИМА ВСИЧКИ ДЕТАЙЛИ ПО ИЗТОЧВАНЕТО. ДРУГ Е ВЪПРОСА НА КОЙ КОЛКО Е ПЛАТЕНО ЗА ДА НИ ХВЪРЛЯТ В МУЗИКАТА! В ДРУГА ДЪРЖАВА ЩЕ ИМА ОСТАВКИ ДО КОРЕН, А ТУК ВИКАТ НЯМА ВИНОВЕН!ПАРОДИЯ!