Две от делата срещу Цветанов тръгват отново през януари

Процесът за подслушването все още е замразен
Обновена: 28 ное 2014 19:52 | 28 ное 2014 19:52,
44
Две от делата срещу Цветанов тръгват отново през януари
Снимка: архив Булфото

Две от трите дела срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов тръгват отново в края на януари. Софийският апелативен съд ги възобнови, след като зам.-шефът на ГЕРБ се отказа от депутатския си имунитет, съобщи БНР.

Имунитетът на Цветанов беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров на 12 ноември заедно с имунитетите на още четирима депутати и на Сергей Станишев, който е евродепутат. Два дни по-късно бившият МВР шеф се отказа от депутатската си защита.

Още по темата
Едното от възобновените дела е делото за престъпления срещу правосъдието, прочуло се като делото за шестте "Не"-та. Това са резолюциите, които като вътрешен министър Цветанов е написал под няколкото искания за подслушване на бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров.

Подслушването е било разрешено от съда и вътрешният министър не е имал право да ги спира. По това дело Цветанов бе осъден на 4 години затвор. Той обаче обжалва и делото в момента е в Софийския апелативен съд. То е насрочено за 21 януари.

На 26 януари трябва да продължи процесът срещу Цветанов за присвояване на 50 хиляди лева в полза на Орлин Тодоров. Софийският градски съд го оправда, а прокуратурата протестира присъдата пред Софийския апелативен съд.

Третото дело срещу бившия вътрешен министър, който сега е в комисията за контрол на СРС в парламента, е заради подслушването от страна на МВР на политици и общественици. То все още е на първа инстанция. Пред БНР от съда обясниха, че то не е възобновено, защото все още не е постъпил документът за отказа на Цветанов от имунитета му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тоя Цаката кога ще осъди Цецо апартамента и Цецо банкрута който си папа плескавички , а държавата изтегли 3.5 млрд. да си плати на хорицата влоговете тоя защо не е на разпит в някоя тъмна стаичка заедно с Искров да узнаем всички виновни никога няма да узнаем защото октопода се е сраснал като тумор и командва всичко ,ве че Евросъюза ни е виновен за нещо ние сме си виновни за всичко.
4
2
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
До януари ЦЦ ще получи ордени, медали и грамоти от папуасите, пигмейте, ескимосите, страховитите Зулу. Марсианците ще го приветстват като човека с антенките, а от Алфа центавър ще му предложат постта на главен пеленгатор. Роската ще го награди със Стара планина, Рила, Пирин и Родопите, а съдията по делото ще предложи на Синода и Мюфтийството, да го канонизират за светец и великомученик.Гееееееерп, герап!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и какво,не се знае изхода на тези дела ли.
2
2
 
14
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Имам един много *** въпрос (надявам се *** да не реши ,че е неподходящ) та въпроса е има ли по белите държави към които ние тичаме лице с присъда (макар и обжалвана) да е вице.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоооо,Цацаров,докога ще ги точишп тия дела,не е ли пределно ясно всичко?Или те е страх,а,страх ли те е?