Видинският съд не даде ход на делото за смъртта на Станислав

Причината е нередовно призовани свидетели
Обновена: 12 фев 2015 14:14 | 12 фев 2015 13:33, Анисия Иванова
1
Видинският съд не даде ход на делото за смъртта на Станислав
Обвиняемият Дейвид Брайсън пред съда днес Снимка БТА

Окръжен съд Видин не даде ход на делото за убийство на 11-годишния Станислав Мирчов от видинското село Лагошевци заради нередовно призовавани свидетели. За смъртта на момчето е обвинен британският гражданин Дейвид Бел Брайсън.

На 10 януари 2013 г. Окръжният съд във Видин го осъди на 18 години затвор. Присъдата беше потвърдена от Софийския апелативен съд. През януари 2014 г. Върховният касационен съд обаче върна делото отново към Видинския окръжен съд. В мотивите си съдиите посочиха редица нарушения на процесуалните правила, извършени в досъдебното производство и на 2 съдебни инстанции.

Още по темата
Днес пред съда Брайсън заяви, че не му е връчен препис от обвинителния акт и призовка за делото.

На заседанието се установи, че и родителите на убитото дете не са редовно призовани за заседанието, четирима от вещите лица също не се явиха на делото, пише БТА.

Председателят на съдебния състав Люлин Лозанов предупреди кметския наместник на село Лагошевци да спазва процедурата при връчване на призовки от съда и насрочи следващото заседание за 19 и 20 март тази година.

Британският гражданин Дейвид Бел Брайсън е обвинен за умишлено убийство през януари 2012 година на 11-годишния Станислав Мирчов от село Лагошевци. Детето е напуснало дома си на 4 януари и 17 дни бе в неизвестност. Трупът му бе открит на 21 януари същата година в землището на село Лагошевци.

Следствието установи, че причината за смъртта на детето е удушване, а за убийството е обвинен британският гражданин Дейвид Бел Брайсън.

Той е пенсионер на 72 години, не е осъждан и е живял повече от шест години в село Лагошевци, община Димово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари