Апелативният съд оправда Цветанов за присвояване

Прокуратурата може да протестира пред ВКС
29
Апелативният съд оправда Цветанов за присвояване
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по обвинението за длъжностно присвояване.

Прокуратурата може да протестира решението пред Върховния касационен съд, съобщи БНР.

Още по темата
Според обвинението Цветанов неправомерно се е разпоредил разследваният бивш антимафиот Орлин Тодоров, бивш ръководител на БОП - Велико Търново, да получи над 50 хиляди лева заплати и обезщетения.

На първа инстанция през май миналата година бившият вътрешен министър беше оправдан по това дело.

Преди около месец Цветанов беше оправдан и по делото срещу него за незаконно подслушване от Софийския градски съд. Това стана няколко часа след като прокуратурата се отказа от обвиненията срещу зам.-председателя на ГЕРБ заради промени в Закона за МВР и Наказателния кодекс, приети миналата година.

Бившият вътрешен министър обаче е с потвърдена осъдителна присъда от Софийския апелативен съд от 4 години затвор по така нареченото дело за шестте „Не“. Решението на втора инстанция също може да се обжалва пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Цветан ЦветановСАС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветанов , няма да бъде осъден затова хвърлят прах в очите когато правят уж нещо в СГС
18
0
 
2
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
"Радост в къщи", ама ...за малко.
17
2
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Какво ли не опитват червените за да отслабят Борисов и ГЕРБ, но няма да успеят, дори с техния човек Цацата!Искат да разсипят Цветанов, но и той се оказа корав ;)Що не ревете къде са Галеви, Бисеров и останалите крадци?
16
1
 
4
 
! Отговори
ПФУ преди 9 години
Тоя ако имаше капка офицерска чест и доблест, щеше да напусне политиката, още при започването на делата, за да не остави никакво съмнение, че ще повлияе върху хода на съдопроизводството!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оправданието на ЦЦ е абсолютен гаф за съдиите. Ясно и категорично е записано в закона ,че служител срещу когото се води дисциплинарна проверка , не може да чу бъдат изплатени обезщетения. ЦЦ е нарушил закона и другото дело, по което е осъден показват това . Там той защитава точно същото лице, на което е разрешил обезщетение. Пълен абсурд.
14
2
 
19
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Да го опандизят или Цацаров да се маха, че накрая нито едно дело обявено от него няма да получи окончателна осъдителна присъда. За другите му провали *** Цацаров не ми се коментира!
13
3
 
20
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Ааааа ,това било значи преустройството на съдебната система от герб.Някои да е очаквал некаква друга присъда за Цв.Цв.?И пак ще напомня!За всичко това което става в държавата ни е виновен българският гражданин които се е превърнал в стадо от овце.
12
3
 
18
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 години
Ми как ще ги е присвоил? Бат Боце каза Държавата е моя. Следователно взимането от държавното не е присвояване по отношение на гербавите.
11
18
 
6
 
! Отговори
Анчо преди 9 години
Откакто Бойко Борисов се върна на власт и справедливостта вастържествува!
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
невинен е човека.това ми прилича на репресия.
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха-ха, има ли наивници които да са очаквали, че този *** ще бъде осъден? Ако има да отидат и скочат в някоя река за да се отрезвят. България начело с този шушляк и гуруто му Буда твърдо и сигурно се срива в пропастта където я чака бедност и ***. Колко *** трябва да си да вярваш, че тези урушлаци ще направят нещо за народа.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между другото милиардите са похарчени, днес само се узаконява.
7
1
 
23
 
! Отговори
нане преди 9 години
Абе, дайте му на човека 50-60 хил евра обезщетение за тормоза, извинете му се, некакъв орден първа степен там нещо на републиката му дайте, та и една св..а да му направят, ай с..
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко си върви по сценарий, Цвъки е невинен, дългът който ще го изплащат ония будали, които ще живеят по нашите земи е взет ,а управляващите са сити и доволни от живота.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Накрая Цвъци ще е целия в бяло и с ангелски крилца!!! А истината тук е последното нещо, което може да види бял свят. С цената на "битови" разстрели, инфаркти и самообесвания....
4
2
 
12
 
! Отговори
BB преди 9 години
Tova go snaesche bG narod 4e mutrata zz nama da e v Satvora besobrasie milizionera s 6 apartm. S milioni nevinen besobrasie Po Tova si li4i demokraziata na gerb Mutri i mutresi
3
0
 
31
 
! Отговори
L. преди 9 години
Ама страшен сериал правите на народа!
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на мафията,долу на малоумният народ :))
1
0
 
31
 
! Отговори
боци преди 9 години
Браво,послушаха ме.