Заради Вероника: В Търново искат референдум за смъртното наказание

Настояват новият МВР шеф да провери кой има вина, че убиецът е на свобода
Обновена: 11 мар 2015 07:03 | 11 мар 2015 07:00,
140
Заради Вероника: В Търново искат референдум за смъртното наказание
Снимка: архив, Булфото

Новият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова да провери кой от полицейските издирвачи не си е свършил работата и има вина, че убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова е на свобода.

За това настояха граждани на Велико Търново на импровизиран митинг, пише "Труд".

Още по темата
Рецидивистът Илиян Здравков имал влязла в сила присъда от 29 януари, но не влязъл в затвора, а се укрил от властите. "Потресени сме от жестоката драма. Ако този човек беше заловен и заключен в килия, сега Вероника щеше да е жива", коментираха те.

"Убиецът сам каза пред съда, че не се е крил. Просто никой не го е търсил", недоволстват гражданите. Те настояват още да се създаде общинска полиция, за която са нужни между 400 000 и 600 000 лева. А инициативен комитет начело с енергетика Петко Ганчев събира подписка за референдум за връщане на смъртното наказание.

Шефът на полицията във Велико Търново Илиян Личев се оправда, че опасният престъпник е бил търсен при близки и роднини, но не бил открит.

Както Dnes.bg писа, Здравков беше задържан в петък и направи пълни самопризнания за това, че е убил момичето и го е ограбил. Тялото на Вероника беше открито на 3 март във водите на река Янтра след няколкодневно издирване.

Здравков е имал влезли в сила шест ефективни присъди, заради които в различни периоди е пребивавал в затвора повече от 15 години. Последната му присъда е от януари 2015 година, постановена от Районния съд в Казанлък. Обявен е за общодържавно издирване на 25 февруари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Не мога да разбера защо затворниците не полагат тежък физически труд. Като си помисли човек, ако те мързи близаш в затвора, пазят тем, хранят те, за нищо не се грижиш... Да се въведе работа, да строят и поправят пътища, язовири, мостове оковани с вериги. Евтина работна ръка и да си плащат разноските по затвора.
78
0
 
9
 
! Отговори
енеида преди 9 години
По-лошото от смъртта е агонията. И състоянието на безизходица.ЗАТОВА-ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ЗАТВОРА ПРИ 7 ДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА. И С ПАРИТЕ, КОИТО ИЗКАРА да си плаща храната, отоплението и мед. грижи в затвора.Че то какво излиза-ако почтен човек е трайно безработен и не е внасял много месеци осигуровки, няма да го лекуват при нужда в болница. А НЕГО И ЩЕ ГО ЛЕКУВАТ, ЧЕ И ЩЕ ГО ПАЗЯТ. БРЕЙЙЙЙЙЙ!
77
5
 
3
 
! Отговори
VIVIAN преди 9 години
Е, в Европа няма смъртно наказание, така че такива референдуми нищо няма да променят.И освен това, ако има съдебна грешка и осъдят на смърт невинен?! Достатъчно е престъпникът да бъде изолиран от обществото - до живот без право на замяна - за да не може да убива пак и обществото да бъде защитено. Междувременно ,ако открият съдебна грешка, това да може да се поправи.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до бай СтавриЩом ти е известно, че е по лесно, значи вече си го правил. Което означава, че си за затвора, щото е престъпление. .... Или пък си поредния форумен онанист !?!
75
0
 
16
 
! Отговори
Който и да е преди 9 години
За убийства - смъртно наказание, за изнасилване на дете - кастрация!
74
1
 
9
 
! Отговори
extremist преди 9 години
Къде го има тва ве ???? Със шест ефективи присъди ЧОВЕЧЕЦА СЕ СКИТА СВОБОДНО ????
73
6
 
3
 
! Отговори
бай Ставри преди 9 години
До БАЧКАТОРМи ай чиститу, назначен си !Опа, пак има малко проблемче.Предишен опит и кфалификация.Колко души си бастисал ? Спал ли си спокойно след това ? Да твърдиш, че би се цанил за палач означава, че или си патологичен лъжец или пълен психопат. Да убиеш човек не е като да заколиш кокошка.
72
7
 
4
 
! Отговори
бай Ставри преди 9 години
До Анонимен 104Съгласен съм с теб. Има само един проблем. Кой ще назначим за палач. Като гледам колко си категоричен, предполагам нямаш проблем с това със същата ръка с която си прострелял в тила някой по презумция справедливо осъден, вечер да се прибереш и да погалиш детето си.Предполагам нямаш проблем с това сина/дъщеря ти да е детето на палача.Пич, убийците расъждават като теб, мислят, че "ония" си го заслужава.НИКОЙ няма право да убива под какъвто и да е предлог.
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се върне смъртното наказание.
70
2
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
Ако такъв *** ЛЕЖИ в затвора, не е наказан той, защото го хранят три пъти на ден, а битовите условия са по-добри от тия в катуна. Наказани сме НИЕ, които работим като роби и плащаме данъци, за да го хрантутим, наказани са българските пенсионери, които след цял живот труд оцеляват някак със 150 лв, докато за това същество ще бъдат харчени по 1300 лв на месец, че и то за благодарност ще реве, че са му лоши битовите условия и ще тръгне да съди държавата !!!
69
0
 
13
 
! Отговори
До 92 (Р.) преди 9 години
Подкрепям те, но не мога да се съглася с наивната ти вяра, че принудителният труд ще превъзпита убиец като този Илиян Здравков. Още след първото убийство е трябвало да бъде осъден на каторжен доживотен труд. И още нещо - подобни каторжници да са с гривна на глезена, за да не могат да избягат и да се укрият.И още, че педофилията е болестно състояние, което се овладява чрез поемане на медикаменти. След като изтърпи тежко наказание, педофилът да пие хапчета. Прекъсне ли ги - в пандела доживот!
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е.Но ако все пак не се приеме връщане на смъртното наказание (сигурно ще е така), трябва да настояваме за две неща:1. Затворниците не да "лежат", а да отработват издръжката си.2. Всеки социално слаб и безработен, стига да е здрав, ако е създал деца, да отработва издръжката им и да бъде принуждаван със закон да прави това! Къде да отработва? В земеделието и в мините. Работа там може да се осигури!
67
1
 
12
 
! Отговори
Горан преди 9 години
Някои хора не могат да бъдат поправени със затвор. Идеята на затвора е, да се промени човек, и като излезе от там, вече да е "поправен". Очевидно, че не при всички затворът е адекватно наказание, особено за убийство. Смъртно наказание трябва да има. А, не да ми обясняват разни по телевизиите, как смъртното наказание всъщност не било наказание, и не поправяло нищо. Поне, като изпълнят смъртна присъда на такъв като тоя, ще е сигурно, че вече го няма. И, така ще намалеят *** в крайна сметка.
66
2
 
17
 
! Отговори
Да се върне преди 9 години
Гласувам твърдо ''За'' Смъртното наказание!
65
1
 
9
 
! Отговори
L преди 9 години
Всъщност, отмяната на смъртното наказание бе най-лесното, което можеха да направят политиците за пред Европа преди години. Няма да оправят заплати, пенсии, сигурност, здравеопазване, ама дай и ние като тях в най-лесното - смъртното наказание.
64
4
 
2
 
! Отговори
st преди 9 години
Ne Che neshto ama zashto nabutahte cigancheto za Tova dolni ste mnogo dolni.
63
1
 
8
 
! Отговори
L преди 9 години
Да, смърното наказание е нехуманно. Неговото отменяне обаче е прекален лукс за бедни държави като България. Първо с отменянето се губи т.н. възпиращ фактор, т.е. престъпността се увеличава и второ нямаме средства за доживотна присъда на толкова голям престъпен контингент. И трето ... нима решихме всички проблеми на редовите граждани /здравеопазване, пенсионна с-***, закони и справедливост, заплащане на труда, безработица, корупция и т.н/ та да мислим за отношението към престъпниците???
62
0
 
17
 
! Отговори
Р преди 9 години
Аз съм против смъртното наказание ,но съм за връщане на каторгата,принудителното полагане на труд при най-тежките условия в урановите мини или в трудни условия за обществено полезни , нужни дейности. Нали *** чрез труда е станала човек? Такива маймуноподобни извършили предумумишлени убийства ,извършили повторно убийства , педофили изгубили човешки образ могат да се превъзпитат само чрез принудителен труд. Така няма обществото и да ги храни и обгрижва.
61
0
 
2
 
! Отговори
бай Ставри преди 9 години
До Анонимен 88Затвора е прекрасно място, но за хора, които обичат тесните пространства, застоелия въздух, лошата храна и еднополовия садо-мазо секс.
60
1
 
10
 
! Отговори
Каторга преди 9 години
до живот, а не смъртно наказание, да копат в урановите мини. Хем няма да ги храним хем ще разбере какви ги е свършил, хем никой няма да носи грях че е убил убиеца.