Новоназначените синдици влязоха в КТБ

Сарафов намекна, че кръгът от обвиняеми може да се увеличи
Обновена: 27 мар 2015 14:16 | 27 мар 2015 11:20, Анисия Иванова
14
Новоназначените синдици влязоха в КТБ
Снимка: Reuters, архив

Финансовият министър Владислав Горанов, главният секретар на МВР Георги Костов и заместник-главният прокурор Борислав Сарафов дойдоха с двамата новоназначени синдици в сградата на КТБ.

Росен Ангелов и Лазар Илиев бяха назначени от Софийския градски съд преди дни и днес започват работа.

Още по темата

На влизане в банката той припомни, че е било въведено извънредно законодателство по случая, което да уреди статута на временните синдици. "Отговорността за работата на временните синдици до голяма степен е вече отговорност на правителството", каза Горанов.

Той обясни, че финансовият министър по закон вече има пряка отговорност да следи за работата на синдиците и да наблюдава редовно отчетите им по отношение опазването на имуществото на банката.

На влизане в сградата на КТБ заместник-главният прокурор Борислав Сарафов не изключи възможността кръгът от обвиняемите лица по казуса да се увеличи.

Илиев и Ангелчев заменят квесторите на КТБ Елена Костадинчев и Станислав Лютов до назначаването на постоянни синдици.

Такива може да има едва след като започне производството по несъстоятелност на КТБ. То се бави поради обжалването на решението на БНБ за отнемане на лиценза на банката от нейните акционери.

Двата временни синдици ще могат да отменят сделки, да издирват имущество на КТБ, да назначат международна разследваща компания и други функции, които ще им позволят да възстановят в максимална степен активите на банката и като цяло – да не се допуска увреждане на масата на несъстоятелността.

Всички действия, предприети от временните синдици по отношение на банката, Фондът ще обявява ежеседмично на своята интернет страница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: влизанеКТБсиндици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
двамата синдици да обяват с какво имущество влизат в банката знаем каквомогат така наречените синдици да се проверяват на излизане от банката да не изнасятдокументи всички камери да работят
10
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 9 години
Този е откраднал държавата и от частни лица милиарди,с тях накупил предприятия,а сега го оставят да ги продава.Да ви се.а на законите *** обслужващи престъпници.
9
2
 
1
 
! Отговори
мф преди 9 години
имам роднини в чужбина,който се върна скоро в българия,имаше малко пари в ктб в долари,изплатиха му ги в бг лв. ,той каза,че никога българска банка няма да види неговите пари всичко заминава в чужбина.ние се чудим какво правиме тук?
8
1
 
2
 
! Отговори
Дякон преди 9 години
Не в КТБ, в затвора трябва да влязат во главе с Борисов, Цветанов и цялата престъпна гмеж
7
0
 
3
 
! Отговори
Анили преди 9 години
Ограбихте хората, взехте милиони от комисионни, източихте банката- не ви ли стигна дами и господа управляващи, че сега и синдици си назначихте за да могат да прикрият престъпленията ви?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво ще открият? Едно голямо НИЩО.
5
0
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Хайде сега и остатъците от КТБ да ги разделите между управляващите, а народът да ви връща кредитите
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво, само да видим как ще излязат, дали няма да е на бегом.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продължава източването на КТБ или с други думи държавата защото много от парите в банката бяха на държавни фирми...Това само в България при пълното беззаконие тук може да стане...
2
0
 
2
 
! Отговори
a преди 9 години
Кога Бостан ще отговори на следните въпроси ?Лицето Доган ли 'самоуби' Ахмед Емин ?Лицето Доган ли 'поръча' щофьора на Ася Петрова, докато тя беше окръжен прокурор в Шумен и работеше по делото 'Килърите' ?Лицето Доган ли 'поръча' Илия Павлов , с когото бяха заедно в Мултигруп ?Лицето Доган възлагал ли е 'мокри' поръчки на Пешо сумиста ?Лицата Доган и Камен Пенков ли са покровителите на Брендо ?Лицата Доган и Камен Пенков ли са покровителите на Златко баретата ?Лицата Доган и Д. Пеевски ли са покровителите на Пешо сумиста и Маргините ?Лицето Доган ортак ли е с Йосич чрез Хр. К
1
2
 
2
 
! Отговори
go преди 9 години
Синдик-*** дума.