4 г. и половина затвор за шофьор, сгазил пешеходка

Мъжът блъснал жената на пешеходна пътека в Пловдив
30 мар 2015 20:09,
27
4 г. и половина затвор за шофьор, сгазил пешеходка
Снимка: архив Булфото

4 години и 6 месеца ще лежи зад решетките шофьор, блъснал и убил пешеходка. Това отсъди Пловдивският окръжен съд.

Още по темата
Магистратите наказаха шофьора Милко Драганов за смъртта на Калина Стефанова. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата в Пловдив.

Трагедията се разигра на 3 февруари миналата година на пловдивския бул. "Санкт  Петербург". Тогава Драганов блъсна с колата си Стефанова на пешеходна пътека.

При удара жената получи тежка черепно-мозъчна травма, контузия на гръдния кош и коремна травма и изпадна в будна кома. Половин година по-късно тя почина.

Драганов няма право да управлява автомобил за срок от 7 години, реши още Окръжният съд в Пловдив. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Georgi G. преди 9 години
Тук, в САЩ, ако пешеходецът е пресичал пътя на червена светлина и става произшествие, водачът няма да получи дори трафик глоба, ако той/тя не е бил пиян и/или с превишена скорост. Правилата за движението по пътищата се прилагат еднакво за пешеходеца и на водача на моторното превозно средство, и когато се случва инцидент той се третира точно като това е, злополука.
19
1
 
13
 
! Отговори
Абориген преди 9 години
Електрически стол... за всички магистрати без право на замяна !
18
2
 
5
 
! Отговори
flamer преди 9 години
Защо не написахте, че е пресичала на червено ? Потърсете в другите медии за по-адекватно отразяване на тази новина.
17
3
 
3
 
! Отговори
леля милка преди 9 години
Аз съм само пешеходец и често се възмощавам на самодоволни пешеходци, пресичайки където им падне. Моят баща казваше : Ако дават награда на шофьорите за всеки сгазен пешеходец нарушил мястото за пресичане, то ще се научат да внимават
16
1
 
10
 
! Отговори
Така е преди 9 години
Не съм запознат с този случай и не знам кой е виновен, за това няма да изказвам мнение. НО продължавам да твърдя, че трябва да бъдат поставяни масово камери навсякъде и от двете страни на пешеходните пътеки! Това "шофьорът винаги е виновен" също ми е малко под въпрос, защото е абсолютен факт, че има някои пешеходци, които пресичат по откровено отвратителен начин... Да почива в мир жената!
15
0
 
4
 
! Отговори
кали преди 9 години
Масово не се спазват законите по пътищата !!! Толкова е безотговорно и подло . Подли и мръсни хора !!!
14
7
 
19
 
! Отговори
ЕМИГРАНТ преди 9 години
Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА,КАК ДА НЕ ЕМИГРИРАШ С КЕФ
13
0
 
6
 
! Отговори
Тео преди 9 години
До АнонименИначе, че е осъден, осъден е, но условно и си кара. А и апропо, забравих, като се копира линкчето трябва да се махнат интервалите, за да се зареди :). Там, където се намирам, за един юмрук в лицето само глобата ти е 10 000 евро, като отделно са компенсациите на жертвата :). Докато и в България не стане така, и не е за всички, няма да се оправим.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди пресичане всички пешеходци са длъжни да се огледат и тогава да пресекат.Не като коне с капаци от тротоара на пътя и шофьора виновен.Колко е спирачния път на кола 1,5 т с 50 км/ч.Когато пишете помислете.
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още един пияндур от долината на пияните потомствени каруцари!
10
1
 
27
 
! Отговори
cc преди 9 години
Тук внимаването няма работа. 18:30 вечерта през Февруари вече е тъмно. Кара си човека с 45 на зелен светофар и му изкача пешеходка посредата на кръстовището. Набива спирачки ама не може да спре веднага. Всеки ден виждам такива пешеходци. Червеното го нямат за нищо. Уважението към правилата трябва да са еднакви и за пешеходци и за водачи. Ако кола мине на червено, веднага е виновна за каквото и да стане. Пешеходец минава на червено и виновен е водача. ЗАЩО? - питам аз
9
0
 
4
 
! Отговори
Тео преди 9 години
До АнонименТака, едно, че не получи присъда, а и още шофира! ето ти линк с ФАКТИ!!! А иначе, на умряло куче нож лесно се вади!
8
2
 
17
 
! Отговори
Какво преди 9 години
Какво стана с максим ставрийски ??? Колко му дадохте ??? Ех Българйооо...!!!!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TeoСлучаят от Ст. Загора не отнесе ли 6 г. затвор? То повече май не могат да дадат по закон.Ама нали, дай да правим вятър че изгледи за промяна няма. Only in your head!
6
1
 
13
 
! Отговори
Teo преди 9 години
До ccЗнаеш ли къде е проблема - проблема е, че не внимаваме - както шофьорите, така и пешеходците. А вината на г-н Драганов е, че не се е родил с финансови възможности, защото в България ако имаш познати или достатъчно кинти, и дете да сгазиш(всички знаем случаят в Стара Загора) нито ще го лежиш, нито ще ти вземат книжката. Изгледи за промяна - няма!
5
2
 
17
 
! Отговори
cc преди 9 години
*** държава с още по-*** магистрати. С какво точно в виновен водача? "Милко Драганов карал Рено Меган Сценик и видял зеления светофар за автомобили. Карал с около 45 км/час в средната лента. Когато реното навлязло в кръстовището, Калина Стефанова слязла на пешеходната пътека и тръгнала да пресича на червено. Милко Драганов бил на около 9-10 метра от нея, когато я видял. Незабавно натиснал спирачките и се опитал да отклони колата вляво, но въпреки това последвал сблъсък. "
4
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами те още малко и ще го наградят! Това наказание за убийство ли е?
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само сте пропуснали че пешеходката е пресичала на червено.
2
7
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Само дето пешеходката не е била на пешеходната пътека, а до нея. Освен всичко друго е пресичала на червено.Човекът е над 30 години шофьор и няма нарушения, а съдебното му минало е чисто.Голямото му прегрешение е, че е етнически българин !Обикновен чичо от село !И ето тук съдебната система на новия световен ред се стоварва с цялата си строгост върху човечеца ...А, в други случаи за ПТП с няколко жертви - условни присъди ...Двойни стандарти, господа съдии !
1
10
 
7
 
! Отговори
и преди 9 години
Наказанията при осакатяване и убит пешеходец на пешеходна пътека,автобусна спирка,зони забранени за коли,да се считат за предумишлено убиство, да се лежи до живот.