Лечков осъди прокуратурата, ще му плаща 200 бона

Обезщетението е за вреди по дело, по което бил оправдан
9 апр 2015 20:03,
28
Лечков осъди прокуратурата, ще му плаща 200 бона
Снимка: архив Булфото

Окръжният съд в Сливен осъди прокуратурата да плати 20 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков. Това потвърди говорителят на съдилището съдия Мартин Данчев, съобщи БТА.

Още по темата
Присъдата е по дело, заведено от Лечков по Закона за отговорност на държавата за нанесени щети на граждани, на което бе даден ход през януари.

Искът бе за над 550 000 лева с лихвите и се отнася за дело за търговия с влияние, заведено срещу бившия сливенски кмет, по което впоследствие той бе напълно оправдан.

Съдът е отхвърлил предявените искове на Лечков до пълните им размери като неоснователни и недоказани.

Адвокатът на Лечков обяви, че бившият кмет има намерение да заведе по същия закон още пет иска. По бъдещите дела ще бъдат  приложени около 10 000 публикации в медиите.

По думите на адвоката с тези публикации е било сривано общественото доверие в Лечков по вина на прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Топка за Лечков...и гооооооооооооол! 200 бона в джоба, дами и господа, държавната защита стои като попарена, какво положение, какъв финес...
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прокурора дето се е оакал трябва да се линчува.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OKADE SHTE VZEME TEZI PARI PROKURATURATA?
22
0
 
0
 
! Отговори
200 бона преди 9 години
Ми то и 200 000 бона не са 200 бона бре папагал :)
21
5
 
11
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
Не мога да разбера защо един стралджански *** е станал кмет на Сливен?Да, точно така - Къдравият е роден в Стралджа, област Ямбол, а не в Сливен.
20
0
 
23
 
! Отговори
сливналия преди 9 години
Лечков беше комбина Радото/лека му пръст/ . После се изпокараха от алчност. Абе хора, няма съд!! Няма прокуратура! Всичко е едни свински чера омешани! Много се писа как по времето на Лечков по "обществена поръчка' се сменя дограма на училище за 380лв. м/2. Цената на дребно е 70-80лв. И ко??? НИЩО!! Бившия министър Цонев купи от каракачаните /предприемачи/ стотина апартамента за "нуждите на армията":) По........950 евро м/2. Такава цена в Сливен няма и никога няма да има!! И ко? ***....
19
10
 
11
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Ето, навират в очите ви корупция! Ставайте и се борете с нея! Аз избрах лесния път и емигрирах. Нека сега всички патриоти, които са останали в България "за да се борят", да стават и да се борят. В противен случай тук ще си помислим, че не се борите, а просто плямпате глупости и си влачите хомота. Хахахха... :)))
18
3
 
18
 
! Отговори
сливналия преди 9 години
Държавата се съди най-лесно. Даваш 100 бона на почитаемия съд и взимаш 200. Срамувах се, че гласувах за Лечков. Вече не съм сигурен. Сегашния кмет направо го тури в малкия си джоб. Абе..............уродсака работа. Добре, че се махнах от Сливен и Бг.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20 000хил. лева не са 200 000 бона :)
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стоичков - президент!,Супата - миинистьр-председател!Лечков - министьр на здравеопазването!
15
1
 
6
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
Ай стиа уе !
14
1
 
30
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Преди Лецата да стане кмет Сливен беше чист и зелен град, макар и беден. След Лецата не останаха ни дървета, ни улици, всичко на строителен обект, а 90 милиона за водния цикъл ги няма. Иначе си построи нов хотел със спортна база, направи си нова улица до него с ковани фенери, останалото кучетата го яли.
13
3
 
21
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
след като го обезщетят, Лечи ще реинвестира в бизнеса си, тоест ще купи ощебакпулвер. и така ще отвори още работа на центровете по токсикология. После кажете, че не се грижи за безработицата в Сливен.
12
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредния ритнитопковец, който е свьрзан с организирантапрестьпност - всеки знае как хотела му в Сливен е централаза разпределяне на амфетамини и наркорици кьм Западна Европа. Всички знаем откьде идват пари за фалшифициранена избори на Герба и за печатане на флашиви бюлетини.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KAK LI SA REAGIRALI SEGA SLIVENSKITE PROKURORI PROCUTI SAS TIAHNATA CESTNOST I VISOKI TVORCESKI USPEHI.
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лечков отдавна трябваше да стане доживотен треньор на футболния отбор на централния софийски затвор.
9
1
 
26
 
! Отговори
работеща шматка преди 9 години
"Лечков осъди прокуратурата, ще му плаща 200 бона"така както е написано излиза,че едва ли не прокурори и съдии ще плащат на Лечков от джобовете си,а всъщност тези пари ще ги платят както винаги работещите и данъкоплатците в това подобие на държава...
8
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не прокуратурата ще ги плаща,ще ги платим всички ние. Този *** бизнесмян лечко, докато беше кметка, окраде де що има. Батко,братко, йоско, гагаозко, солдафонът Кольо, мъндевци, бозуковци и три страници знайни и незнайни имена, в този град се имат за недосегаеми.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO NA PROKURATURATA.SEGA NARODAT TRIABVA DA PLASHTA OBEZSHTETENIA ZA VSIAKO DELO.DA GIVEE PROKURATURATA,BALGARIA SHTE PLASHTA.
6
8
 
3
 
! Отговори
СЛивналия преди 9 години
До АТАКИСТНие имаме...90% от тея спомени не са хубави... Едно ми харесва в него като кмет - казваше да/не и толкова...каже ли да - работата се вършеше... сегашния...въртоглав ***...