Две години условно за куриер в "Ало-ало"

Мъжът не се призна за виновен пред Смолянския съд
16 апр 2015 18:39, Анисия Иванова
4
Две години условно за куриер в "Ало-ало"
Снимка: архив Булфото

Условна присъда бе наложена днес от Районния съд в Смолян за съучастник в телефонна измама. Димитър Симеонов бе осъден на две години затвор при 5-годишен изпитателен срок за това, че е изпълнявал ролята на куриер, доставяйки на измамниците сумата от 8000 лв.

Неразкрити остават авторите на телефонния рекет, жертва на който стана възрастно семейство от с. Славейно.

Присъдата е за случай на измама от ноември 2012 г. , при който семейство пенсионери от Славейно са подведени от телефонен разговор с мним лекар, че е нужна крупна сума за операцията на дъщеря им. Възрастната жена събрала 8400 лв. и ги предала на Димитър Симеонов на уговорено място в Смолян. Мъжът задържал за себе си уговорен "хонорар" от 400 лв., а останалите пари доставил в с. Горно Александрово.

В съдебна зала Симеонов заяви, че не е познавал извършителите на схемата за телефонни измами и само трябвало да остави сумата до табела ни изхода на селото. Той отрече да е знаел, че парите са от измама, а бил нает за куриерската роля от неизвестен мъж по телефона.

Изказвайки съжаление за стореното, но без да се признава за виновен, Симеонов разказа, че се усъмнил едва когато телефонните поръчители в последния момент сменили маршрута и мястото на получаване на парите.

Разследването по случая не успяло да стигне до самия измамник, защото мобилната му карта се водела на името на клошар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Румяна Чаналова преди 9 години
Защото всички магистрати и съдии в съдебната система (... айде има 0,0000000001% от тях свестни ) са покварени,компрометирани,корумпирани долнопробни *** с отворени уста за пари ... в името на народа !!!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZASHTO PRISADATA NE E REALNA?KAKTO E KAZAL EDIN VELIK AVTOR.NIE GI HVASHTAME,TE GI PUSKAT.