Съдът остави в ареста шофьора, погубил Петьо

Искаме максимална присъда, настоя майката на прегазеното дете
Обновена: 22 май 2015 06:29 | 23 апр 2015 12:00,
12
Съдът остави в ареста шофьора, погубил Петьо
Почернените родители на Петьо. Снимка: Dnes.bg

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение - "задържане под стража", на Цветан Пъков, който прегази 6-годишният Петьо в Панагюрище. Мъжът обжалва  взетата му от Пазарджишкия окръжен съд мярка, но отказа да присъства в залата.

По време на заседанието родителите на прегазения Петьо представиха подписаната по време на протеста петиция, но съдът не я прие за доказателство.

Още по темата

"Ако нямаше свидетели на инцидента, той нямаше да спре. Искаме да му се даде максимално присъда! Това е невинно дете", коментира през сълзи майката на детето, докато беше прегърнала негова снимка. Бащата пък заяви, че е разговарял с брата на Пъков и са в нормални отношения.

"Деянието е по непредпазливост и затова трябва по-лека мярка. Не са налице основания да се счита, че той ще извърши друго престъпление или ще се укрие. Има безпрецедентен натиск върху съда в Пазарджик. Другите му нарушения нямат отношение към процеса", заяви адвоката на Цветан Пъков.

Прокуратурата обаче опроверга доводите на адвоката, като наблегна, че нарушенията му са вследствие на високата скорост.

"Пъков грубо погазва правилата за движение по пътища. Той е опасен за всички, защото има груби предишни нарушения. Има реална опасност да извърши друго престъпление, макар и по непредпазливост", коментира прокурорът.

Съдът обяви,че Пъков има общо 20 наказателни постановления за каране с превишена скорост, а за 10 от тях е бил санкциониран.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 9 години
Трябва да се направи подписка и в големите градове , за да получи максимална присъда тоя човекоподобен , не трябва да е само в Пазарджик . Напълно съчувствам на родителите.
9
2
 
4
 
! Отговори
11111111111111111111 преди 9 години
Ц.ПЪКОВ ДА УБИВА ДЕЦА ДА КРЪДЕ ДА ЗАВЛИЧА ХОРАТА СЪС ПАРИ ДАСЕ БУИСТВА ДА ПРАВИ ПАКОСТИ ДРУГО НЕ УМЕ ЗА ЩО ТО ТОЙ Е СЪС ОСНОВОНО И НАМА АКЪЛ ДА МИСЛИ ОДАВНА МУ БЕ МЕСТОТО ТАМ МЕДИТЕ АКО СЕ РАЗРВЯТ ЩЕ ОТКРИАТ ОЩЕ НЕЩА НЕЗАКОДНИ АНЕ ДА СЕ КРИАТ ФАЛИРАЛ БИЗ..... ПАК ТОП АДВОКАТ НА ЕЛ ПЕРАСЕ ПАРИ
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До колездач e kato e bez pridrujitel dai da gi gazim taka li ami 4e to e dete be onia ako be6e karal s razre6enata moje6e da spre ne taka ne triabva da se misli vinagi parvo 4ove6kiat jivot o6te pove4e detskiat kato e vidial otdale4e 4e ima dete vednaga triabva da namali otkade da znae6 kakav mu e akala na deteto a toia sigyrno dal gaz niama miasto za pazarlaci vinoven e 6tom e sprevi6ena I v nasre6tnoto zakona e iasen
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6 tolkova si I 6ofior az karam ot 30 v naseleno miasto kolko e ograni4enieto I kakvo tarsi v nasre6tnoto pokrai dupki lokvi I pe6ehodci se kara bavno tova e pravilnika moi 4ovek kato ima pe6ehodci dai da gi gazim ako is4aka6 5 sekundi nail ni6to niama da ti stane rabotia v Germania ela I vij tuka kak e 4aka6 kato ulav vsi4ki 6toto 6te ti skasat zadnika posle pak moje I teftera
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Линч за урода!!!
5
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има влакове,които се движат с 600км. в час.Това означавали,че някое японско дете реши да кара колело по железопътните линии и стане инцидент, машиниста ще го водят ли убиец!??Питам,защото аз съм от 20год.шофьор /всеки ден/ и се чудя какво правят пешеходците масово на пътното платно
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-тъжно е че този полу човек е само физическия убиец. Истинския убиец е друг, той е този който е позволил човек с толкова много нарушения да се разхожда но свобода. Защото в Европа и Америка, човек с такова нагло поведение и чуство за безнаказаност щеше да е перманентно в затвора. А в Китай вече случая да е приключен и като резултат ще се виждат навсякъде пъплещи с 30 км./ч Кю седмици
3
24
 
5
 
! Отговори
колездач преди 9 години
Деца под 12годишна възраст е Абсолютно забранено да се на мират на пътното платно! Това е по закон.А, че тоя е превишил позволената скорост, е виновен точно колкото и родителите.За мен това е тъжен Инцидент! Да имаш деца е Огромна отговорост, а не да си пиеш кафето, докато детето ти се вози незнайно каде!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задържане под стража а той не присъствал в залата...цмятайте ако го пуснат дали ще го видят вече."Правосъдната" ни система е адски сбъркана.
1
2
 
18
 
! Отговори
mda преди 9 години
Нашето общество е като тенджера под налягане. Нетърпимостта към подобни неща се повишава, но дали ще е достатъчна за обществото за да направим завой и повече да нямаме такива случаи или просто и това ще отшуми. Със свито сърце си миля ч ее второто колкото и да се надявам да е първото...