Германия иска българин на съд за трафик на жена

Мъжът я принуждавал да проституира и редовно я биел
Обновена: 24 апр 2015 13:59 | 24 апр 2015 12:56, Веселина Йорданова
20
Германия иска българин на съд за трафик на жена
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мъж от Долни чифлик е задържан след Европейска заповед за арест, издадена в Германия.

От пресцентъра на Варненския окръжен съд съобщиха, че властите в Германия искат ареста и предаването на Георги Йорданов, за да го разследват за трафик на жена, принуждавана да проституира, за грабеж и телесна повреда.

Прокуратурата в Мюнхен, Бавария е посочила в документите, изпратени до България, че престъпната дейност е осъществена през август и септември миналата година.

Българинът е извел от страната млада жена, за да проституира в Германия. Той прибирал всяко "заработено" от нея евро, а при опит от страна на момичето да задели нещо за себе си - следвала саморазправа, заплахи и бой.

В края на август потърпевшата поискала да се завърне в България, но това й струвало нова серия заплахи за живота, дори за здравето на близките й и побой.

В началото на септември 2014 година младата жена успяла да се свърже със свой близък, за да предупреди, че е в опасност.

Йорданов чул разговора и пребил жертвата си. Разследващите в Германия настояват за изпращането му, за да бъде водено наказателно преследване спрямо него. Максималното наказание, което може да получи там, е 15 години затвор.

Германия е предоставила гаранция, че ако бъде осъден, Йорданов може да търпи наказанието в родината си.

Самият той декларирал пред съда, че иска доброволно да бъде предаден на компетентните власти в Германия, за да докаже невинността си.

Това изявление Йорданов трябва да повтори идната седмица пред друг състав на Варненския окръжен съд, който ще разгледа по същество въпроса за предаването му във Федералната република. Дотогава той ще остане с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До Анонимен АМИ ТОГАВА ТРЯБВА ДА СЗИСКТ АРЕСТА НА ЦЯЛОТО СЕГАШНО ПРАВИТЕЛСТВО НАЧЕЛО С ПРЕЗИДЕНТА
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пратил жена си или братовчедка си да проституира , че германците какво искат , това им е част от традициите в племето
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичката *** от балканите е тръгнала на запад,,като ги видите какви ги вършат там чак ви идва да се скриете някъде ,,срам ме е че съм българин,,,,,,
11
1
 
4
 
! Отговори
Lachezar преди 9 години
Цялата балканска сбирщина се е преселила на запад.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Славата на балканските диваци се шири надлъж и нашир по света!!
9
2
 
6
 
! Отговори
А. преди 9 години
А този "българин" дали е знаел добаре балгараски? Защото подозрението ми е, че е като един случай, показван преди няколко години по телевизията, където във Виена хванали малолетни джебчийки и едно кокоресто мургавелче казваше "Их бин айне булгарин", а австрийският полицай се усмихваше хитро, разбиращо. Защо не наричаме нещата с истинските им имена? Докога?
8
5
 
1
 
! Отговори
яко преди 9 години
биел я редовно , по наряд ....оффффф туй бай *** и след сто години в европа , пак ще си е "турчин" до мозъка на костите ....
7
1
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Пълен *** ...когато проституцията е законна , той работи още като в 90-те .......глупав ром ...малко му е сега да го яде голям !
6
0
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
Еми то това е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН тоя да си получи заслуженото! Тука в БГ е ВИДЕН някои съдия ше го пусне я некой ВЪРЛ прокур ше се замота а НАКОЙ ЗАСЛУЖИЛ следовател ше се обърка при следствието! Ама инак тука Съдебната и други системи ни са супер! Е вярно, че само КРАДЦИ, УБИИЦИ, ИЗМАМНИЦИ и друга *** печелят от тия ни държавни системи ама пак е нещо!
5
4
 
11
 
! Отговори
Протестирам! преди 9 години
Откъде накъде - "българин"?!Така жестоко се отнасят към жриците на древния занаят само сутеньори от един определен етнос.Масово подмамване на наивни момичета с обещания за почтена работа, се вършеше преди 20 г. Оттогава доста неща се промениха. Има предостатъчно мързелани и глупачки, които искат някой "да ги изведе в чужбина" и да им осигури точно тази"работа".Заробването на жени чрез измама и дивашкото им експлоатиране днес се практикува само от онези български граждани с *** венци.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайте го ! Ако това е вярно... давайте им го и да го смазват! ***!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз предлагам да го дадем. Освен това имаме още доста за съд. Дали Германия няма да ги иска
2
0
 
4
 
! Отговори
готин преди 9 години
ееееееее супер ще полежи малко и тюрмите на германия,и ще се завърне
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички престъпници да бъдат съдени в Германия