Цацаров: Прокурорът на Плевен да се отстрани временно!

Мярката е до приключване на наказателното производство
29 апр 2015 12:46, Анисия Иванова
2
Цацаров: Прокурорът на Плевен да се отстрани временно!
Архив: Булфото

Гавният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет на 27 април искане за временно отстраняване от длъжност на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Плевен Иво Веселинов Радев, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Искането за отстраняване е направено във връзка с повдигано обвинение на окръжния прокурор на Плевен за склоняване на прокурор Снежана Георгиева да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването.

Спрямо Иво Радев е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3 000 лв.

Предложението на главния прокурор е на основание на текстове от Закона за съдебната власт - "когато съдия, прокурор или следовател е привлечен като обвиняем, Висшият съдебен съвет временно го отстранява от длъжност до приключване на наказателното производство".

На 21 април Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем плевенския прокурор. Той обвинен за това, че през юни миналата година е настоявал Георгиева да не поддържа искането за увеличаване на определеното общо наказание на многократно осъждания Ивайло Ячков.

Радев искал на осъденото лице да се наложи единствено определеното общо най-тежко наказание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
г_н ЦАЦАРОВ в нпк не пише ли ,че лице привлечено като обвиняем му се налага мярка ,, задържане под стража,, вземайки пред вид лицето да не извърши ново престъпление , да се укрие или по манипулативен начин да не попречи на разследването. ТОВА САМО ЗА НАС БЕДНИТЕ И ОБИКНОВЕННИТЕ ЛИ СЕ ОТНАСЯ . КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ ДОЗНАТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО СЛЕД, КАТО САМО ЩЕ ГО ОТСТРАНИТЕ ОТ ДЛЪЖНОСТ .ПО ДОБРЕ ГО ЗАДРЪЖТЕ ДА СИ КАЖЕ ВСИЧКО.