Четирима митничари остават в ареста заради контрабанда на цигари

Пловдивският окръжен съд: Има опасност да се укрият
19 май 2015 19:57, Анисия Иванова
3
Четирима митничари остават в ареста заради контрабанда на цигари
Снимка, архив Булфото

Пловдивският окръжен съд наложи постоянна мярка "задържане под стража" на митничарите Георги Манафъков, Иван Гочев, Стойчо Пелтеков и Николай Николов, които според прокуратурата са участвали в канал за контрабанда на цигари през ГКПП "Капитан Андреево". Те са обвинени в умишлено престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода, а доказателствата, събрани до момента, обосновават извода, че са извършили деянието, в които са обвинени, обясни мотивите на магистратите говорителят на съда в Пловдив Мариана Кирезиева.

Още по темата

Досъдебното производство за контрабанда през българско-турската граница бе образувано при операция в края на март. До момента обвиняеми са 22 души.

Според прокуратурата Манафъков е улеснил останалите участници в контрабандния канал със съвети и разяснения, отстранявал е спънки и е помагал на другите да пренесат през границата цигари без бандерол. Така е съдействал за контрабандния внос на цигари от различни марки на обща стойност 57,71 млн. лева - пазарна цена и акциз, смята прокуратурата.

В същото престъпление са обвинени и другите трима митнически служители, като Иван Гочев е съдействал за контрабандата на цигари на обща стойност 15,52 млн. лева, с помощта на Николов са били внесени цигари за 7,76 млн. лева, а Стойчо Пелтеков е съдействал за нелегалния внос на цигари на стойност 12,63 млн. лева, посочват от държавното обвинение.

Има реална опасност четиримата да извършат престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, прецени днес 

Окръжният съд в Пловдив. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред по-горна инстанция, поясни Мариана Кирезиева. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе вкарайте ги всичките да си правят компания.