Надзиратели в затворите не искат съкращения

Опасяват се, че ще си отидат знаещи и можещи, но неудобни служители
1
Надзиратели в затворите не искат съкращения
Снимка: БТА, архив

Синдикатът на служителите в затворите поиска от ръководството на Министерството на правосъдието налагане на мораториум върху съкращаването на заети и вакантни щатни бройки на персонал, който има пряк контакт и работа по охраната, ресоциализацията и медицинското обслужване на лишените от свобода, за сметка на структурни реформи. Това се посочва в решение на ръководството на синдиката.

Още по темата

Целта е да се окомплектоват структурните звена, след оценка и анализ на дейността им, при пълно отчитане на тяхната специфика.

Синдикатът настоява за разработване на конкретен план и действия за предложения за корекция на бюджета на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Ръководството иска и гаранции, че всички промени касаещи служебните и трудовите отношения на членовете на Синдиката, както и финансовите разчети на отделните териториални служби ще се обсъждат със социалните партньори.

Основно искане е и при съкращения и промени в щата на надзиратели и охранители да не се допуска служители в малките градове да бъдат съкращавани, а в големите градове да бъдат назначавани нови.

При евентуални съкращения, ръководството на синдиката на министерството да консултира по места критериите за подбор и длъжностите, заради опасение, че ще бъдат съкратени знаещи и можещи, но неудобни служители, за сметка на професионално некомпетентни, но "удобни" кадри.

От решението на ръководството става ясно, че за сега протест по структурната реформа не се предвижда.

Синдикатът подкрепя публично обявената позиция по пенсионната реформа на синдикатите в МВР и започва консултации с всички представителни организации на служители в сектор "Сигурност", за организирането и провеждането на съвместни протести  срещу предлаганата от социалния министър Ивайло Калфин възраст за пенсиониране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
факт преди 8 години
Аз съм един от засегнатите служители в тази дирекция. С 2 магистратури съм и съм съкратен понеже нямам необходимата квалификация и не съм точният човек. А на мое място оставиха среднист и е с точното образование или по-точно е точният човек. Така е на всякъде в държавните структури, гонят квалифицираните кадри и оставят техните хора близки, роднини, приятели. Докато го има това пресяване на кадри, службите ще пропадат надолу кадърните си заминават и остават некадърниците!