Оставят в ареста още 4-ма митничари заради цигарената контрабанда

Присъдата на Пловдивския апелативен съд е окончателна
26 май 2015 14:25, Анисия Иванова
2
Оставят в ареста още 4-ма митничари заради цигарената контрабанда
Снимка: архив Булфото

Пловдивският апелативен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" на митничарите Георги Манафъков, Иван Гочев, Стойчо Пелтеков и Николай Николов, съобщиха от съда.

Четиримата, според прокуратурата, са участвали в канал за контрабанда на цигари през ГКПП "Капитан Андреево". Те са давали на останалите участници в престъпната схема съвети и разяснения, отстранявали са спънки и са им помагали да пренесат през границата цигари без бандерол, смята държавното обвинение.

Още по темата

Четиримата митничари са обвинени в умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода, а доказателствата, събрани до момента, обосновават извода, че са извършили деянието, в които са обвинени, обясни мотивите на магистратите говорителят на Апелативния съд Мариана Кирезиева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Досъдебното производство за контрабанда през българо-турската граница бе образувано при операция, проведена в края на март тази година. До момента обвиняемите са 22, които бяха задържани при няколко акции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
фъй преди 8 години
опицвет пак да се облажи.гигага го смениха но още не мируват
1
2
 
3
 
! Отговори
SVETLIO преди 8 години
Да им се вдигнат заплатите двойно на митничарите,но и проверките също така,който сбърка-затвор,това е!