Делото срещу Гриша Ганчев започва в Спецсъда

Обвинението е за укрити данъци за над 700 хил. лв.
27 май 2015 11:20, Анисия Иванова
7
Делото срещу Гриша Ганчев започва в Спецсъда
Гриша Ганчев. Снимка, архив Булфото

Делото срещу бизнесмена Гриша Ганчев започва утре в спецсъда. Преди малко повече от две седмици специализираната прокуратура внесе за втори път в съда обвинителния акт срещу бизнесмена и още девет души, обвинени в организирана престъпна група, укривала ДДС. Ганчев е сочен за неин ръководител, припомня БТА.

Обвинението е за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 711 580,56 лева, чрез продажба на захар без фактури, произведена в захарни заводи в Бургас и Девня.

Още по темата

Първоначално обвинителният акт бе внесен в съда на 30 декември миналата година, но съдът го върна за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. На Гриша Ганчев са повдигнати обвинения за ръководител на групата, че умишлено склонил сина си Данаил, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането ДДС на "Литекс Комерс" АД в размер на 711 580,56 лева, като не издадат фактури, както и за закана за убийство на ръководителя на НАП Красимир Стефанов.

Както Dnes.bg съобщи, преди близо три години - през май 2012-а, Ганчев беше разследван за данъчни измами. Разследването установило, че продажбата на захар, немалка част от която без издаване на фактури, е ставала чрез фирмите "Симек" ЕООД, "Никдоналд Комерс" АД и "Лозев" ЕООД, припомнят от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
!!! преди 8 години
ГГ раши да помогне на ЦСКА и веднага жалкото лефскарче и фенче на делиорманските мън гали ББ насъска срещу него съд и прокуратура!!! Но идват избори и ББ ще рабере, че е сгрешил ЖЕСТОКО!!! Дано само не е късно за него...
4
0
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Залагам 5 лева, че е невинен по всички обвинения.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До прокурор 2Яно не си никакъв прокурор иначе би трябвало да знаеш че "щетата" от 700 хил е максимума на "осъждането".Плаща я преди приключване на делото пред първоинстанционният съд и е СВОБОДЕН.Но в бг няма качествено правораздаване защото е пълно с некадърници в правораздавателната система. А като добавим и корупцията положението става ужасяващо.Така че ганчев е крадлив но всички останали *** са СЪЩО толкова крадливи.Разликата е че мнозинството са по-страхливи от него
2
1
 
13
 
! Отговори
прокурор преди 8 години
Извикайте Моника Маковей да ви обясни как да го съдите и осъдите този дребосък, издигнал се до висотата на голяма мутра. Ама не ви държи. Ще си го оправдаете - или по липса на доказателства, или поради процесуални нарушения ще си въртите делото десетилетия, знаете ги вие тия работи, г-да продажни прокурори и съдии.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали вече си плати веднъж, сега пак ли го натискате човека, цъ, цъ цъ....